lauantai 30. kesäkuuta 2012

Tuplasti liitelyä!

Ensimmäisenä liideltiin maanantaina 25.6
Siellä olikin isketty rata valmiiksi paikoilleen ja kiva välistävetorata olikin!

Nyysin tämän Toivo-puudelin blogista, koska emmi oli piirtänyt hienommin..
Hmm. Mitähän tästä sanoisi... Kolmos esteen jälkeen Brandyllä meni melkein aina käännös aika pitkäksi, mutta tuli välistävedon tosi kivasti neloselle. Nelosella kuitenkin tuppasi räiskimään rimaa todella herkästi. Hieno eteneminen 5 ja 6, ja tässä välissä minä leijeröin 8 esteen takaa. Brandy irtosi ihan tajuttoman hyvin!
8 ja 9 välistäveto vaihtelevasti onnistuen, pääasiassa onnistuen.
Seuraavaksi poikkesimmekin radasta sen verran, että 10 kierrätettiin toiselta puolelta ja siitä sitten 15, 14, ja 13, tosin eripuolelta kun mistä ne on numeroitu. Kymppiesteeltä tullessa kohdattiin ongelma. Brandy joko ohittaa 15 tai sitten se hyppää ja lähtee kaartamaan suoralta pois. Onneksi olin näppärä tyttö ja keksin mistä se johtuu. Minä jäin tönöttelemään paikalle ja odottamaan Brandyä kun se kiertää 10 ja sitten vasta lähdin juoksemaan kun Brandy on jo hypännyt 10 ja ollaan menossa jo 15. Tottakai se sekoittaa koiraa kun minä en pysy mukana. Tarviisin taas sen piiskurin joka karjuu minua juoksemaan kun unohdun haaveilemaan paikoilleni...

Puomilla tehtiin kontakteja. Todella kivasti alkaa pienen aussien päähän iskostua, että mitä halutaan. Vielä oli käytössä namialusta, mutta Brandy ei lähde kontaktilta ennen vapautuskäskyä, vaikka miten pomppisin ja hilluisin ympärillä. Puomi on myös suht. nopea se mennään reippaalla ravilla koko pätkä!
Tehtiin myös keinua. Ensin tehtiin että Brandy vain menee keinun päähän ja se nostetaan sieltä pois. Aluksi mentiin ihan hiipimällä ja varoen, ja pannasta sai koko ajan pitää kiinni varmuudeksi, ettei se hyppää pois. Brandyä jännitti ihan hirveästi. Reipastui kuitenkin jatkuvasti. Tosin sitten Brandy alkoi jo ennustamaan pois nostamista ja hakeutui aina minun syliin keinun päässä. Laura antoikin mukavan kauhukuvan siitä, miten joskus kisoissa Brandy tekee lentokeinun ja hyppää kevyet 25kg minun syliin/niskaan.
Alettiin sitten miettiä, että parempi alkaa laskea keinua jo nyt, ettei Brandy kuvittele että keinulta nostetaan aina pois. Reippaasti Brandy tuli taas keinun päähän, mutta heti kun keinua liikautettiin Brandy alkoi hätäillä. Siitä sai oikeasti pitää kiinni, ettei se säntää keinulta pois. Seuraavassa kerrassa Brandy yritti välttää keinulle tulemista ja sitä sai todenteolla houkutella nousemaan keinulle uudelleen. Nyt oli keinua liikuteltaessa hiukan rauhallisempi, mutta sitä jännitti silti selvästi. Keinulle nousu ja siinä eteneminen tulivat siis ongelmaksi.

Jussilla otin kerran tuon koko radan (oikeassa järjestyksessä) läpi ja pieni nakukekkuli teki niin hienosti että minulle tuli hinku mennä sen kanssa kisoihin :3

Seuraavaksi mentiin liitelemään torstaina 28.6.
Torstaista sen verran että radalla oikeastaan sama laulu, joten siitä ei enempää.

Yksittäisenä otettiin taas puomia ja kontakteja . Tehtiin muutama ihan normaali toisto, jonka jälkeen laitoinkin namialustan hiukan kauemmaksi kontaktista n 1,5m), jolloin Brandyn tulee ensin pysähtyä kontaktille ja sitten vapauduttuaan se saa namialustalta namin. Yllätyksekseni tämä jopa onnistui, tosin ensimmäisellä kerralla painostin Brandyä pikkaisen liikaa ja se jäi seisomaan kontaktin yläpäähän, siitä sitten korjattiin kontakti oikein, palkkasin siihen ja vapautin vielä namialustalle. Toisella toistolla Brandy tuli kontaktin alas, mutta hidasti alastulorampille tultaessa kävelyyn (paineistinko taas?), otti kontaktin, palkkasin ja vapautin namille.

Otettiin myös keppejä. 12 keppiä  10 ohjuria. Meni tosi hienosti, eikä edes räveltänyt. Paitsi sisään hakiessa Brandy on nyt kehittänyt jonkun ongelman, eikä vähänkään kovemmassa vauhdissa/kierroksilla osaa hakea oikeasta sisään. Murmur. Tätä täytynee reenailla... Otin keskeltä ohjurin pois ja Brandy meni siitä oikein kun vettä vaan! Vautsi vau! Ja useamman toiston vielä! Otin toisen ohjurin pois (sillä tavalla, ettei kaksi "ohjuritonta väliä" olleet peräkkäin). Ja vau! Taas kuin vettä vaan! Olin ehkä hieman uhkarohkea ohjureita vähentäessäni, sillä otin pois yhteensä 4 ohjuria ja yhdessä välissä oli sellainen kohta missä oli kolme "peräkkäistä" ohjuria pois niin, että Brandyn piti oikeasti itse siinä välissä kepitellä eikä mikään ollut ohjeistamassa oikeaa suuntaa. Ja mitä! Hienosti se jätkä vetäisi, pari toistoa putkeen eikä mitään virheitä! Olinko hiukan ylpeä jätkästä!! Vielä me ne kepit kuntoon saadaan!!

Sitten tein myös keinua. Ihan yksin, ilman auttajia. Ehkä hiukan tyhmää tämäkin, mutta se selkeästi toimi. Brandy ei selkeästikkään ollut niin paineistunut, kuin mitä se oli kun oli kaksi apuria siinä säätämässä myös. Ehkä se osa jännitys tuli siitä että apurit paineisti? Joka tapauksessa. Brandyä jännitti edelleen, mutta se tuli paljon reippaammin keinulle. Tosin aloin laskemaan keinua jo siinä vaiheessa kun se normaalisti lähtee koiran painosta laskemaan, eli silloin kun koira on hiukan yli puolenvälin. Tiedän, että koira pitäisi opettaa ensin menemään sinne keinun päätyyn, mutta tämä tuntuu minusta varmemmalta tavalta. Uskon että Brandyn on helpompi tottua keinun liikkeeseen ensin, ennenkuin aletaan varsinaisesti treenaamaan keinun suoritusta. Jos se ei toimi, niin sitten meille tulee vain hidas ja varovainen keinu, mutta se nyt on ongelmista pienin. Itketään sitä sitten myöhemmin, kun hävitään radoilla ajassa, koska keinu :P

Jussin kanssa tehtiin Brandyn lepoajoilla rata pariin kertaan. Ei ollut aivan yhtä innoissaan kuin viimeksi, joten eipä taas haukkailla liian suuria paloja Jussin kanssa. Homma pidetään vain hauskana :)

Sitten olisi pari videota meidän torstain treenailuista :)
Brandy
Brandy vol2
Jussi
Jussi vol2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti