maanantai 25. kesäkuuta 2012

Kesäkiireitä Hermunjee kun on taas ollut päivittämättä ja ihan hurjasti on tapahtunut!

Ollaan treenailtu tosi hepposesti tokoa, mun oma motivaatio on kadonnut jonnekkin ja niin tuntuu koirankin motivaatio olevan kadoksissa. Junnataan siis paikallaan. Jäävä maahan on hiiiiiiiiidas, mutta toimii, jäävä seisominen vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaluuuuuuu, vähintään kaksi askelta _aina_ ja luoksetulossa ei vaan opi tulemaan sivulle örrrb. Paikkamakuuta treenattu myös ja paranemaan päin. Häiriö on edelleen iso ongelma, yhy.
Eräs päivä sisällä otettiin pienemmässä mittakaavassa kaikki liikkeet läpi, eikä mitään ongelmaa! Maahanmenot oli sukkelia, seisomaan jääminen bueno (ei edes valunut) ja 4min paikkamakuu 4krt palkaten, eikä edes inahtanut. Mikä sitten tuolla ulkoilmassa ryssii???
6.6 käytiin agitreeneissä Brandyn kanssa. Huonosti muistan mitä tehtiin... Jotain pientä ratapätkää jossa oli ainakin takaaleikkausta. Sitä treenattiin paljon, koska se on Räntille huippuvaikea. Otettiin ihan namialustalla. Lisäksi treenattiin keppejä jotka jätkä laittoi aika läskiksi, ihan helppoja hakukulmia tehtiin yms. eikä hän olevinaan osannut. Oi ja voi. Lisäksi harjoiteltiin pöytää (maksi) ja siihen jääminen & pysähtyminen meinasi olla ylitsepääsemättömän vaikeaa, mutta taisi se vähän ideaa hoksata. Lisäksi otettiin pussia ja siinä ei ollut mitään ongelmaa, aluksi oli vähän hoo moilasena, että eihän tästä päässytkään läpi, mutta joka kerran tuli ulos oikeasta päästä.Samana päivänä lähdettiin reissumatkaan Espooseen molempien koirien kera. Junalla matkustettiin. Joensuun asemalla Brandy ensin vähän katseli, että tuonnekko pitäisi nousta, mutta sitten kun Jussi reippaana antoi hyvää esimerkkiä, niin ei paimen enää toista kertaa miettinyt. Junamatka meni vallan rauhaisissa merkeissä, kun molemmat vetivät nokkaunia.

Espoossa ei ollut mitään sen kummempaa ohjelmaa (paitsi minulla, mm. mötley crüeta, luokkakokousta, radio aallon ilmaiskonserttia, korkeasaarivaellus yms.). Koirat saivat ulkoilua, mutteivät kumpikaan sen suurempaa aktiviteettia. Brandyn kanssa otettiin parit lyhyet tokotuokiot pihassa. Brandy oli jonkun verran levoton ja "paimensi" ihmisiä hirveästi. Majailimme siis isäni luona ja Brandy seurasi koko ajan jos joku liikkui paikaltaan, sen piti koko ajan olla tietoinen missä kukin on. Ulkoilumahdollisuudet (irtipito) olivat vähän nihkeät. Piti lähteä melko kauas kävelemään että sai koiria pidettyä huikan pidempään irti. Irtiollessaan Brandy kyllä näytti löytävän joka ikisen rapaojan ja vesistön. Eikä niitä ilmeisesti voinut kiertää tai mennä kuivemmasta kohtaa, suoraan läpi vaan! Joka lenkin jälkeen oli kurainen koira pestävänä. Jussi taasen varoo visusti astumasta mihinkään märkään saati kuraiseen, kuinka helppo pieni hienohelma!

Takaisin tullessa menimme n. 40min matkan bussissa rautatieasemalle. Rautatieasemalla kuljimme sellaisesta "porttikongista" laiturien puolelle. Tässä porttikongin tyylisessä "tunnelissa" Brandyä pelotti. Koskaan en ole nähnyt sen missään paikassa jännittävän noin. Porttikongissa oli paljon ihmisiä jotka kävelivät vastaan tai samaan suuntaan, lisäksi äänet kaikuivat voimakkaasti. Brandyn häntä laski, se alkoi pälyilemään ja siitä tuli todella rauhaton. Paketti kuitenkin tuntui kestävän kasassa, koska käskyt menivät vielä perille, tosin viiveellä ja ns. hätäillen. Loppuajan rautiksella hengaillessa Brandy oli vielä todella levoton, mutta ei varsinaisesti pelokas. Junaan menoon esimerkki piti taas katsoa Jussilta, mutta perään mentiin reippaasti. 
14pvä lähdimme sitten Minttu&Meela omistajan mökille, ja taas koko poppoo mukana! Kyllä Brandyn kelpasi rallatella pitkin metsikköä ja vesistöjä koirakaverusten kanssa. Paikan päällä olivat Minttu, Meela, Hupsis, Pinna, Brandy ja Jussi. Ehdottomasti paras meno oli bc Pinnan kanssa. Koko se aika mitä mökillä oltiin (varmaan lähemmäs 7-8h) Brandy mennä rälläsi pitkin metsää ja räpiköi tuon tuostakin vedessä. Jussi taasen osoitti hyvinkin seurakoiramaisia piirteitä ja viihtyi paljon mieluummin ihmis-seurassa loikoillen ja rapsutuksia saaden. Kyllä sen muutaman kerran pieneen leikkiin yhtyi, mutta aika vähän. Lisäksi Jussiääliö meni seisomaan muurahaispesään, koska siinä vieressä oli puu, johon merkit piti saada. Hölmö vain jäi seisomaan sen jälkeenkin siihen pesään ja sitten ihmeteltiin kun sattuu jalkoihin.
Kun oltiin sitten lähdössä, niin huomasin että Brandyn tassusta tulee verta ja tarkempi tarkastelu kertoi, että Brandyn yksi kynsistä oli kulunut puhki ja veri oli kynnestä peräisin, vaan eipä tuntunut menoa haittaavan!18pvä käytiin mätsäreissä Brandyn kanssa. Jussi olisi muuten lähtenyt myös mukaan, mutta sää oli niin epävakaa. Mätsärit järjestettiin uimaharjussa, joten sinne ajeltiin. Matkalla alkoi sataa ihan hirveästi ja sitten luontoäiti alkoi viskoa rakeitakin. Oli pakko pysähtyä autolla tien viereen, koska eteen ei yksinkertaisesti nähnyt. Viimein pääsimme paikalle ja paikka osoittautui olevan jossain puskassa keskellä metsää. "Kenttä" oli kuin perunapelto ruohomättäillä höystettynä. Lisäksi se korpi oli täynnä itikoita ja mäkäräisiä. Kehiä saatiin odotella aika pitkään, koska tuomareita oli vain yksi. Meillä oli parina rähisevä laika(?), joten punainen naru oli aika läpihuutojuttu. Brandy esiintyi tosi kivasti, vaikka perunapelto hankaloitti itsekunkin juoksemista. Punaisten nauhakehässä sitten Brandyn moodi oli lähinnä evvk. Ei esiintynyt enää ollenkaan, eikä malttanut seistä. Pääsimme kuitenkin jatkoon ja meidän sijoitettiin neljänneksi. Eli Brandy PUN4.

21pvä käytiin tokotreeneissä porukalla. Oltiin linnunlahden kentällä. Paikalle vesisateeseen oli raahautunut minun ja Brandyn lisäksi Susu&Viiru auspai, Kiira belggari, Pinna bc ja Zin pyrri. Tehtiin Ränen kanssa ihan peruskuviot, eli koko kaavio läpi. Häiriötreeni oli pitkästä aikaa Brandylle tosi paha paikka. Seuraaminen oli muuten hyvää, mutta kontakti tippui tuon tuostakin katsomaan jotain muuta. Tästä aina pieni ärähdys koiralle kertomaan, että HALOO nyt tehdään hommia. Jäävä maahanmeno oli hiiiiiiiiiidas ja toisinaan jäi jopa puolitiehen. Yhy. Teimme siis loppujen lopuksi ihan pelkkää sukkelaa maahanmenoa. Luoksetulo tosi hyvä vau, mutta edelleen mulla on se "kakkoskäsky" sivu kun koira on tarpeeksi lähellä. Ja lisäksi usein se aina törmää. Pari ihan vautsivau suoritusta saatiin (ilman törmäilyä kakkoskäskyn kera) jossa tuli tosi siististi, ehkä vähän hitaasti suoraan sivulle.
Seisomaan jääminen oli tänään tosi hyvä. Taisi valua askeleen tai kaksi, mutta se oli suht hyvä häiriö huomioon ottaen, jätin yhteen toistoon. Hyppy aivan loistava, jätin yhteen toistoon. Lisäksi otettiin paikkamakuu. Brandy oli edelleen lähtökuopissaan, mutta pysyi. Kävin palkkaamassa välissä. Aivan loppumetreillä Brandy lörvähti toiselle kankulle. Kävin korjaamassa, palasin paikalleni ja sitten aika jo loppuikin. Palkkasin rauhallisesti. Lopuksi koirat sai vielä rällätä vesipellolla. Brandyltä loppui kunto ennen muita ja kun ei jaksanut enää juosta, niin tuli ihmisten rapsuteltavaksi. Lisäksi Brandy jäi leikeissä vähän ulkopuoliseksi kun ei olut "paria".Sitten alkoikin juhannus! Se me vietettiin äidin ruokapöytien ääressä, Rino papan riesana. Käytiin pitkillä lenkeillä, mökkeltiin ja otettiin rauhassa. Brandy oli kyllä taas ihan elementissään mökillä. Oli niin paljon tutkittavaa, haisteltavaa, touhuttavaa ja ihmeteltävää. Koko ajan Brandy tumtui olevan liikkeessä ja jos ei muuta, niin kulki jonkun mukana ihmettelemässä mitä touhutaan. Myöskään vedessä läträämistä ei pidä unohtaa. Laituri pelotti aluksi aika paljon, se kun vähän rämisee ja heiluu, mutta loppupäivästä sekään ei ollut asia eikä mikään ja aivan omin ehdoin tahdoin ravasikin laiturilla. Veteen se ei laiturilta uskaltanut mennä.
Brandy kunnostautui myös kalakaverina. Sen mielestä ongen koho oli maailman jännin ja hienoin asia. Paimenta vaan turhautti aivan suuresti se kun koho viskattiin tyyliin keskelle järveä, eikä sinne viitsi lähteä uimaan. Poikaa saikin vähän toppuutella yli-innokkuudesta kun koho palasi takaisin rannalle. Kalat olivat myös tosi jännittäviä, mutta samalla vähän myös liian jänniä. Ne sätki paimenen mielestä todella epäilyttävästi.  


 Sitten otettiin vielä poseerauskuvat kaikista pojista, aloitetaan vanhimmasta!

Rino 12v

Jussi 3v 7kk

Brandy 1v 1kk

 Sitten pari näyttelypuudelivideota kaikkien näkyville

Jussin treeniä
Brandyn treeniä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti