perjantai 1. kesäkuuta 2012

Joensuun näytelmät 26.-27.5

(c) Ewe


En tiennyt kumpaa päivää minun olisi pitänyt jännittää enemmän, Brandy oli lauantaina lainassa junior handler kehässä ja sunnuntaina poika oli rotukehässä.
Mentiin lauantaina Brandyn kanssa paikanpäälle kävellen ja oltiin ajoissa perillä. Pian JH kokelas tulikin koettamaan Brandyä, millaista sitä on viedä. Eikä ongelmaa ollut, Brandy toimi kuin olisi aina kehäillyt ko. handlerin kanssa.

Päivä menikin eri kehiä seuraillessa, Brandy otti lunkisti syömällä heinää ja makoilemalla penkkien alla. Tarjolla Brandylle oli viilennyksenä kylmä, kasteltu pyyhe. Brandy vaan ei arvostanut moista kapistusta niskassaan.
Treffailimme myös aussie Vinnaa. Vinna olisi mielellään Brandyn kanssa laittanut leikiksi, mutta hihnat täytyi muksuilla pitää, joten leikki ei päässyt edes alkamaan.

Kyllä ne ihan kavereita oli, vaikkei halunneet samaan suuntaan katsoakaan
(c) Ewe

Pian handlerimme tulikin hakemaan Brandyä ja Brandy lähti oikein mielellään matkaan. Ei tullut edes mammaa ikävä. Itse jäin katselemaan aussiekehää, koska kehässä oli mm. Brandyn sisko Prada (Zharmant's Baileys) joka sai tuomarilta ERIn.

Sitten lähdin sukkuloimaan JH kehän läheisyyteen. Kovimpa tuntui tyhmältä kekkuloida ihmisten takana, pysyä tuulen "tälläpuolen" ja kyykkiä häkkien takana, ettei koira huomaisi, mutta itse pystyisi kuitenkin katselemaan miten koira toimii. Ja sehän toimi! Brandy oli niin hienosti ja iloisesti ja esiintyi ihan superisti. Meinasin napata handlerin matkaani ja laittaa sen seuraavana päivänä Brandyn kanssa rotukehään, sehän esiintyi paremmin kuin minun kanssa! Hitsivie! Handleri seisotti Brandyä pääasiassa vapaasti, hiukan asetteli. Juostessa Brandy hiukan nuuski maata (noh, eihän se ole koskaan näyttelöitynyt ruohoalustalla) mutta muuten juoksi oikein puhtaasti ravaten, eikä edes kiskonut.
Pari ei sijoittunut, mutta työskentelyä oli ilo katsoa!

Brandy JH-kehässä


Sunnuntaina saatiin paikalle kyyti ja kehä olikin heti aamusta. Fyssarin ohjeiden mukaan, lämmittelin Brandyä paljon ennen kehää. Juoksentelimme ympäri ravirataa ja teimme siinä sivussa hiukan tokojuttujakin. Joskaan ei niin kauniilla menestyksellä..

Kehässä olikin meidän lisäksi kaksi junnu-urosta. Nämä molemmat olivat ennen meitä arvostelussa. Brandy esiintyi alusta asti tosi hienosti. Seisoi todella pätevästi, eikä kiskonut ympäriinsä. Pysyi myös pääosin ravilla, puhtaalla sellaisella. Yksilöarvostelussa oli vähän levotompaa seisomista, mutta ihan ok:ta silti. Yksilöarvostelussa meille heilutettiin punaista lappusta.

(c) Milla Tuovinen


Yksilöarvostelun jälkeen tuomari juoksutti meidät ja toisen ERIn saaneen (joka oli edellisenä päivänä vielä pentuluokassa) kanssa edestakaisin ja ympäri. Meidät osoitettiin ensimmäiselle sijalle. SA:ta ei herunut.
Jäätiin vielä katselemaan kehiä ja odottamaan rop-junnu kisaa. Tuomari oli todella tiukka. SA:ta ei herunut kuin kahdelle urokselle ja yhdelle nartulle (vaikka osaanottajia oli 20). Myöskään samalla tuomarilla ollut Brandyn sisko Usva (Zharmant's Ballantines) ei saanut kuin ERIn, vaikka tuusniemellä oli tällä samalla tuomarilla PN2. Myöskään tuusniemellä ollut rop koira ei saanut sa:ta tällä kertaa.. Tainnut ottaa tiukemman linjan kv-näyttelyyn?

ROP-junnukehässä meitä vastassa olikin kasvattajan koira Fani, Brandyn "tyttöystävä" ja viron matkakumppani. Ja jälleen kerran Brandy Fanille hävisi. Oltiin siis ns. "vsp-junnu".

(c) Milla Tuovinen


Arvostelu oli oikein hyvä, siihen olen erittäin tyytyväinen!
"Maskulin, med för åldern utmärkt huvud o uttryck. God hals, utm rygglinje. Bra bröstparti, Mycket goda vinklar. För åldern goda rörelser."
"suom. Maskuliininen, ikäisekseen erinomainen pää ja ilme. Hyvä kaula, erinomainen ylälinja. Hyvä rintakehä. Erittäin hyvät kulmat. Hyvät liikkeet ikäisekseen"
ERI JUK1 "Vsp-jun"
Tuomarina Kurt Nilsson, Ruotsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti