perjantai 25. toukokuuta 2012

Kolme asiaa...ja nämä kolme asiaa ovat agitreenit, mätsärit ja hieronta!

Maanantain agissa ei mitään järin hurjia. Vähän on Brandy taas ehkä alkanut pelleilemään ja pöhäämään omiaan suoritusten välillä, pitää vissiin tiukentaa kuria. Eli hommat loppuu pelleilystä. Tehtiin jotain pientä rataa, ei mitään ihmeellistä. Alussa harjoittelin Brandyn kanssa ensimmäistä kertaa A:ta. Brandy sitä jänskätti aika paljon luultavasti johtui siitä, kun se ei päässyt siihen aluksi kovin vauhdilla, niin joutui kapumamaan sitä melko raskaasti ylös ja kynnet pitivät aika kovaa ja ilkeää raapimisääntä. Liekkö tätä kovaa ääntä sitten vierastanut. Pari kertaa otettiin ihan vain esteen suoritusta ja hirmuista palkkaa kun jätkä teki hyvin kun uskalsi mennä korkealta. Kun Brandyä ei enää niin paljon jännittänyt kiivetä A:lle ja otti jopa vauhtiakin sinne, niin aloin ottaa kontaktia mukaan. Eli namialusta odottamaan, "ota" -käsky, jonka Brandy tietää. Ja hienosti jäi on-offiin ja ei lähtenyt siitä kun vasta luvan saatuaan. Pätevä! :)
Lisäksi kepit oli tällä kerralla tosi hienot! Päätin siis ottaa yhdestä välistä ohjurin pois, ja ei ongelmaa. Kepitteli "aukonkin" tosi hienosti. Tosin se ei ollut sellaisessa "kriittisessä kohdassa" mistä olisi ollut helppo livahtaa ulos. Mutta tästä se lähtee, vielä keppejä vaan varmemmaksi :)
Lisäksi Brandylle on vaikeita ohjauskuvioita esim. sylkkäri. Se ei yhtään hoksaa, että miksi pitää tulla ensin minun "luokse" ja sitten mennä ja kääntyä jonnekkin muualle. Myös takaaleikkaukset ja muut ns. takana tapahtuvat kuvioinnit on ukolle tosi hankalia. Näitä pitäisi harjoitella, mutta miten?


Tiistaina olikin sitten mätsäri. Sain uljaista uljaimmalta Lauralta kyydityksen paikan päälle. Paikalla ei ollut niin kuuma kuin mitä olin otaksunut, joten märät pyyhkeet ja lukuisat vesipullot ja muut viilentimet olivat lähes tarpeettomia. Paikalla oli paljon porukkaa ja odottelemiseen meni kyllä taas ihan hyvän aikaa.
Kehämme tuomaroi mies (jonka takia ylipäätänsä paikan päälle raahauduimme.. krhm. siis hakemaan miestuomaritottumusta, ei mistään muusta syystä!) joka oli jonkin sortin agility&shelttityyppi. Parinamme oli kultainen noutaja joka esiintyi ihan kivasti. Myös Brandy esiintyi todella hienosti. Jostain syystä oli vähän levoton ja vaihteli etujalkojensa asentoja. Juoksu sujui muuten hyvin, ei kekkuloinut ympäriinsä eikä kiskonut, mutta... Brandyä kutitti ihan suunnattomasti. Se juoksi taas ihan ihme könkkäjuoksua vinossa, kun yritti ilmeisesti samalla rapsuttaa. Liekkö sitten jäänyt karva jotenkin ikävästi nipistämään pannasta. Brandy antoi hirmu hyvin koetella itsensä läpi, vaikka tuomari sen aika läheisissä tunnelmissa tekikin. Lisäksi tokaisi että miten kivan sosiaalinen aussie minulla on. Saimme kuitenkin sinisen nauhan, ilman sen suurempia perusteluja.
Nauhakehässä oli todella paljon porukkaa, eikä siellä mahtunut juoksemaan oikeastaan kuin pari muutaman askeleen pätkää. Brandy juoksi tällä kertaa tosi hienosti. Ja seisoikin upeasti. Vaikka edelleen oli hyvin epävarma jalkojensa asennosta. Meidät valittiin jatkoon ja palkittiin loppujen lopuksi SIN3! :)

Torstaina olikin sitten hieronta fyssari Heli Kapanen-Lappalaisen luona. Kerroin heti aluksi, ettei mitään varsinaisen akuuttia ole, mutta vähän on varmaankin jumissa kun on alkanut peitsaamaan mielestäni enemmän. Kerroin myös parin viikon takaisesta ontumisepisodista ennen lieksan näyttelyä. Heli pyysikin juoksuttamaan pari kierrosta pihalla ja totesi, että jalan liike ei ole ontumista, eikä se ole epäpuhdas vaan se on jotenkin jäykkä. Epäili johtuvan enemmänkin selästä kuin jalasta.
Brandy oli hieronnassa oikein siivosti. Välistä homma meinasi käydä liian tylsäksi ja olisi ollut kivempaa nousta ylös ja tutkia paikkoja. Onneksi Helin herkut sitten riittivät vähäksi aikaa pitämään huomion jotta herra malttoi olla.
Hieronnan jälkeen Heli sitten kertoi hieronnan "tuloksen". Brandyllä oli kuulemma paljon triggerpisteitä ympäriinsä (minkä myös mainitsi olevan melko normaalia riehuvilla koirilla), etenkin lapojen takana ja alaselässä, lisäksi takareidet olivat pinkeät ja selän pitkissä lihaksissa lanteen kohdalla oli jäykkyyttä. Tämä jäykkyyden Heli arveli johtuvan mahdollisesti venähdyksestä, joka sitten olisi tällöin pari viikkoa sitten vaikuttanut takajalan liikkeeseen (ontumisena). Joten mahdollinen syy tälle ontumiselle saatiin. Lihaskunto muuten Brandyllä oli kuulemma ihan hyvä. Heli pyysi, että tulisimme vielä kerran käymään, jotta saisi avattua jumeja pois, joten varasimme ajan ensi tiistaille. Keskustelimme myös tästä minun vesiterapialahjakortista ja tulimme siihen tulokseen, että se on varmasti Jussille hyödyllisempi kuin Brandylle, joten joku päivä Jussi pääsee uinnille ja tarkastellaan että mikä siinä sen takajalassa on kun ei se sitä uidessa käytä. Ohjeeksi saimme joensuun näyttelyyn lämmitellä todella hyvin ennen kehää.2 kommenttia:

 1. hei! sut on haastettu.

  http://lexia-ja-nella.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voisin ottaa tämän tohon mun kysymyspostauksen oheen, eli en varsinaisesti jatka "haastetta" :)

   Poista