keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Agitreenit mölliagin radan merkeissä ja toivotonta tokoa

Tehtiin siis maanatain (23pvä) agitreeneissä viikonloppuisen Napakan agirataa, koska se jäi minua kovasti kaivelemaan, kun ei saatu sellaista täydellistä suoritusta kertaakaan.


 Rata meni tosi hienosti. Ensin sössin taas tuolla 7-6 valssauksessa TAAS, mutta sitten kun sitä hinkkailtiin, niin saatiinhan se valssi sinne vihdoin viimein! JES. Muuten ei mitään ongelmaa, joten päätettiin treenata rataa toisinpäin, eli aloitimme esteestä nro 11 ja viimeinen luonnollisesti 1.
Olikon muuten hiton vaikea! 8-7 välissä merkkasin estettä toiselta puolelta ja Brandy haki sen yllättävän hyvin noinkin uudesta kulmasta. Kerran taisi tulla ohi. Vitosella kerran karkasi jatkamaan suoraa esteelle nro 11, mutta seuraavalla kerralla kun huomautin koiraa ajoissa, että tänne mennään, niin kääntyihän se siitä suoralta pois! 4-3 välissä hiton kovaa juoksemista ja persjättö. Ja loppurata upeasti.
Tehtiin näin päin pariin otteeseen koska minä ohjaajana sössin niin monesti. Unohdin mm. radan :'D

Ja voi toko!
Oltiin sitten 24pvä tokossa. Itku meinasi päästä. Ihan kamalat treenit. Tosin jos jotain positiivista, niin hitto meidän luoksepäästävyys on parantunut! Jätkä ei enää inahdakkaan paikaltaa moikkaamaan tuomaria! Siinä se vain istuu ja heiluttaa häntää.
Seuraavaksi olikin paikkamakuu. Siis voi perse. Olin ihan hanurista kyllä. En ymmärrä mitä nyt on paikkamakuulle tapahtunut. Ei pysy ollenkaan. Tai siis... pysyy, mutta nousee istumaan. Lopputreenin minua sitten kiukutti suunnattomasti, joten se sitten saattoi lopputreeneihin vaikuttaa..
Seuraamiset oli tosi levottomia ja paikka hakusessa. Mutta perushyvää, kontakti katkoili mutta pienet pätkät ja hyvät vireet palkattiin. Käännökset oli tosi löysiä eikä koira paikoitellen ollut ollenkaan mukana. Sitten taidettiin harjoitella jäävää maahan menoa. Me harjoiteltiin vain nopeaa maahan menoa, koska se on minun silmään liian hidas. Tästä rakennetaan jossain välissä sitten liike uudestaan.
Taidettiin harjoitella myös jäävää seisomista. Tässä valuu hiukan. Pitäisi naksuttimella alkaa hiomaan napakkaa pysähtymistä.
Luoksetulo. Oikein hieno. Aavistuksen ehkä hidas. Palkkasin eteen ja vapautin. Pitäisi alkaa harjoittelemaan kokonaista liikettä.

Ollaan myös kotona nyt ahkerasti harjoiteltu mm. tuota paikkamakuuta. Brandy odottaa paikkamakuussa nykyään mm. ulosmentäessä. Palkkaan aina välillä, oman pukemiseni välillä, jussin pukemisen, kenkienlaiton yms. Nyt ollaan alettu karsimaan pois myös kyljelle köllähtämistä jota on myös alkanut ilmenemään.
Käytiin tuossa myös eilen illalla treenaamassa läheisellä kentällä (se on sula!! <3) ja Pyry ja Onni kultsut oli omistajineen treenaamassa tokoa ja nomejuttuja. Häiriötä siis.

Ensin Brandy ei meinannut ollenkaan keskittyä. Se vaan ölisi ja olisi halunnut moikkaamaan kultaisia poikia. Leikitin sitä ja kiinnitin huomion itseeni. Noh.. Meinasin ensin ottaa paikkamakuuta, mutta sitten ajattelin, että parempi ensin laskea höyryjä koska ei tuo höyrykattila olisi pysynyt edes tuossa häiriössä, ei pidä mennä rikkomaan nyt liikettä yhtään enempää. Otettiin siis seuraamista. Yäk. Ihan kamalaa rävellystä. Koira edisti varmaan niin paljon että kuljin sen takajalkojen kohdalla. Palkkasin vain silloin kun oikea paikka löytyi. Kontakti rakoili todella paljon, koska piti katella ympärillä tapahtuvia asioita. En sitä sitten ottanut enempää kun se oli niin ylivireää. Harjoiteltiin nopeaa maahan menemistä. Nämä oli ihan SUPER! VAU! Hirmu nopeaa syöksyä maahan, tykkään!

Jäävää seisomista otettiin myös. Tässä olisi pitänyt olla naksu, mutten löytänyt sitä treeniliivin taskusta, vaikka se yleensä on siellä. Valui paljon. Kyttäsi vähän takapalkkaa ja vapautuskäskyä. Olen alkanut vaihtelemaan vapautuskäskyn kestoa. Pari kertaa otettiin kokonainen liike. Muuten hyviä, mutta kaksoiskäsky seisomiseen tai iiiiiisoa valumista. Vielä pitää treenata paljon!
Otettiin myös sitä paikkamakuuta 15sec pätkissä. Olin koirasta n. reilun 2m päässä. Pysyi tosi hienosti eikä edes vaihtanut kyljelle. Tästä superpalkka ja lopetettiin siihen koska oli niin upea!!

Loppuun tehtiin vielä luoksari.VOI! Siis VAU! Se oli niin hieno! Koira tuli vauhdilla, pysähtyi nätisti eteen tarpeeksi lähelle (ei edes törmännyt!)! Palkkasin siihen ja pyysin siitä vielä sivulle, siihen tuli kaksoiskäsky, mutta muuten ihan mielettömän hienosti! Lopetettiin tähän ja viskoin palloa paljon ja kaivoin loput iltaraksut taskusta syötäväksi!

2 kommenttia:

  1. Toi paikkamakuujuttu on ilmiselvästi joku näiden teiniaussieiden yleinen juttu :D Reakin teki just tota samaa, että se nousi paikkamakuussa istumaan koko ajan tai sitten valahti kyljelleen. Onneksi nyt näyttää siltä, että molemmista ollaan päästy eroon yhtä nopeasti kun ne ongelmat ilmestyikin:p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti meidänkin paikkamakuu korjaantuu niin pian kun alkoikin! :D Todella rasittavaa, koska ennen koira tönötti upeasti paikallaan inahtamatta. Tosin ollaan nyt jo edistytty huimasti, eikä koira ole viimeisimmissä treeneissä enää noussut, tosin olen palkannut ahkerasti ja pitänyt lyhyttä matkaa.

      Poista