keskiviikko 2. toukokuuta 2012

28.4. Narva, Viro + vappupallo!

Laitetaan asiat aikajärjestykseen (ei tärkeysjärjestykseen) ja aloitetaan Räntin ulkomaanreissusta.

Näinhän siis taas kävi, että Brandy lähti perjantaina Mian matkaan kohti Etelä-Suomea ja sitä kautta kohti Viroa. Myös toinen kasvattaja Carita oli mukana. Mukana oli myös staffiuros Hiski, aussienartut Jane ja Fani. Fanilla sattui parahiksi olemaan vielä juoksut, mutta oli Ränti kuulemma käyttäytynyt oikein fiksusti, eikä ollut edes völissyt.

Matka oli mennyt oikein hyvin ja Brandy oli käyttäytynyt hyvin. Mitä nyt maha kuulemma vähän löysänä ollut yhtenä päivänä. Ja tämä löysyys varmaan johtui siitä ihanasta haisevasta märästä ja mädäntyneestä jäniksen päästä jota Brandy torstaina ylpeästi kanniskeli ja liekkö syönytkin.

Brandyn oli esittänyt taas varsin vieraat ihmiset, mutta oli esiintynyt kuulemma oikein mallikkaasti. Ja mallikkaat oli tuloksetkin! Kiitos vielä suuresti Mialle ja Caritalle, että viitsitte kakaraa viedä näytelmiin!

"Typical head, correct front, strong neck, good angulation, excellent moving, typical colour"
JUN ERI1 PU2 VSP-JUN J-SERT
tuomarina Nenad Davidovic, Serbia

ERI JUK1 PU2 VSP-JUN J-SERT


Ja sitten tiistaina meillä oli BILEET!
Tiistaina meillä vietettiin pienenpienenpienen (tai siis se oli pieni silloin 25kg sitten) vappupalleroisen syntymäpäiviä! Brandy siis pääsi miehen ikään, eli pentupentuinen täytti kokonaiset 1-vuotta! Onnea onnea! Paljon on vuoteen mahtunut, niin hyvää kuin pahaa, mutta pääasiassa erittäin hyvää! Onnea myös muille pentuesisaruksille, eli kaikki Zharmant's B:t. Tämä alkoholipentue kattaa siis velipoika Romeon ja siskot Usvan, Hillan, Pradan, Yavan ja Caprin! Vaikka nyt ollaankin jo niinsanotussa aikuisiässä, niin ihana kakara tämä muksu kyllä vielä on. Ei sitä aikuiseksi voi haukkua edes vitsillä.


Brandy 1-v!Jos otetaan pikainen katsaus siihen mitä tämä vuosikas jo osaa.
No se on sisäsiisti! Tavoite number one saavutettu! Tosin, se saavutettiin jo melko pian.
Agilityssä ollaan käyty kisaamassa yksi pentumöllirata joka meni todella hyvin! Ollaan edistytty huimasti ja häkitys auttanut ylikuumentumiseen. Nyt vaan loput esteet ja kontaktit kuntoon loppuvuodesta.
Tokossa ollaan oikeestaan melkeen alomöllivalmiita! Joitain avo liikkeitäkin pienesti hienosti treenailtu. Syksyllä tarkoitus kisaamaan.
Näyttelyissä ROP- ja VSP-pentu. Virossa käyty kolmessa näyttelyissä PU4, PU3, PU2, 3x ERI, VSP-JUN ja 2x J-SERT. Ei huonosti. Kohta avataan suomen näyttelyt.
Ja muutenkin jätkästä on kasvanut oikein unelmieni täyttymys! <3

Mutta synttäreinä käytiin myös Josepan järjestämässä match showssa. Odottelua oli paljon, mutta se meni hyvässä seurassa jutustellen! Meidän parina oli Laura ja Meela. Brandy seisoi oikein mallikkaasti, mutta juoksu oli...no.. ei niin kaunista. Kehä oli todella pieni ja se oli vielä suorakaiteen muotoinen, niin siinä oli hirvittävän hankala juosta isoliikkeisen koiran kanssa. Brandy siis kiskoikin lähes koko kehän koska itse en voinut juosta kovempaa koska olisin juoksennellut kehän rajojen ulkopuolella.

Yksilöarvostelussa Brandy käyttäytyi tosi hienosti. Näytin itse hampaat, antoi näyttää ne oikein mallikkaasti. Tuomari kopeloi muualta. Brandy tönötti paikallaan makkaraa tuijjotellen. Jalkojen kulmauksia koiteltaessa vähän liikkui, muttei muuten. Juostiin kolmio. Samanlaista juoksua kun yllä jo mainitsin.

Tuomarin kommentti oli, että molemmat olivat vallattomia esiintyjiä, mutta Meelalle punainen. Ei haitannut! Tuomari vielä sanoi meille, että Brandy oli aina liikkeelle lähdössä peitsannut hetken ja sitten hypännyt raville. Arvelin että se johtui pienestä kehästä, kun siinä ei saanut sitä vauhtia alle. Voi toki myös olla, että Brandy on jumissa jostain. Voisi yrittää hierojaa saada ensi kuuksi.. Saimme neuvon miten koiran voi saada suoraan raville kun lähdetään liikkeeseen. Se oli, että pyöräyttää koiran ympäri ja lähtee juoksuun. Tällöin koiran on ikäänkuin pakko ravata, koska pyörähdyksestä on luonnotonta lähteä peitsille.

Nauhakehässä Brandy esiintyi aivan upeasti. Se seisoi mahtavasti ja juostessa ei pelkästään kiskonut eteenpäin, vaan kuunteli ja hidastikin jopa. Meidät otettiin jatkoon ja sijoitettiin lopuksi toiseksi! Eli Brandyn sijoitus oli junnujen SIN2! Hieno jätkäpätkä!

Tämän jälkeen mentiin vielä porukalla juoksuttamaan koiria laululavan taakse! Ja Brandyllä oli niin muuukaavaaa!
1 kommentti:

  1. Onnea Brändi!
    Höh mikään aikuisikä, ihan kakaroitahan nämä on ainakin sinne kolmivuotiaaksi.... ;D

    VastaaPoista