tiistai 15. toukokuuta 2012

Hankalia kuvioita ja kieputusta

Tokon lisäksi ollaan yritetty hinkata myös agia.Siitä on jopa videota todisteena hiukan.

Lauantaina 12.5 käytiin vapaavuorolla, eikä siellä ollut muita. Treenailimme vihkoisesta bongaamaani rataa, joka paperilla näytti paljon helpommalta, kun mitä se todellisuudessa olikaan... Se oli meille molemmille liian vaikea. Minä en osannut ohjata sitä fiksusti ja täten koira ei osannut lukea minua.

Rataharjoite oli seuraavanlainen.


Ei siis todellakaan mitään vaativan näköistä, mutta käytännössä se olikin vaikeampi. Ongelmat tulivat lähinnä putkeen hakemisessa. Brandy haki voimakkaasti väärään päähän ja itse kun yritin voimakkaasti ohjata oikeaan päähän, niin Brandy hämmentyi ja juoksi usein oikeasta putken päästä jopa ohi, koska "ohjasin sinne". Muutama hyvä suoritus oli jossain joukossa.

Toinen ongelmakohta. Miten otan koiran putkelta vastaan. Kirmata 5 taakse ja ottaa se sieltä vastaan, vai ottaa se vasempaan käteen ja sitten tehdä 5-6 välissä takaaleikkaus. Brandy ei kunnolla edes osaa takaaleikkausta, joten. öö. tässä pissi vähän kaikki, enkä oikein vieläkään ole keksinyt, että miten se olisi ollut järkevin ohjata.

Videonpätkä tapahtuneesta

Lisäksi otettiin keppejä. Haki tosi hienosti. Kepitteli tosi nätisti ohjureilla. Varmaan pikkuhiljaa voisi alkaa joko vähentää ohjureita, tai ottaa täyspitkiä keppejä ohjureilla. Kumminkohan olisi parempi..?

Lisäksi otettiin keinun pamautuspeliä. Brandyä jonkun verran ahdisti, mutta silti se teki mielellään. Saatiin nostettua "pamautuskorkeus" jo varmaan ainakin 10cm. Lisäksi itse rymystelin keinua ja syötin samalla Brandylle nakkia. Ehkäpä se joskus sietää pamauksen.

Toiset agitreenit sitten maanantaina normivuorolla 14.5. Paikalla oli meidän lisäksi vain yksi. Mella kelpie omistajineen. Valmiina oli hauska kieputusrata. Itse pidin tästä radasta hirmuisesti! Rata näytti tältä;


Tehtiin rataa osissa. Ensin pilkottiin 1-6 tässä pätkässä ei oikeastaan muuta ongelmaa, kun se, että Brandy ei olisi millään halunnut kiertää 5:lle. Onnistumisia kuitenkin enemmän kuin failureita.
Seuraava osio oli 6-11 tässä ongelmana oli hiukan taas 10:lle kiertäminen ja 8 tuppasi menemään pitkäksi, mutta muuten pätevää!
Seuraavaksi otimme putkeen 1-11 samoja ongelmia ilmeni kuin mitä yllä olen selostanut.

Ihan lopuksi koittelimme vielä 13-16. Ongelma tuli lähinnä esteellä 15, jota Brandy ei olisi millään tahtonut ylittää, koska minä jäin selvästi taakse enkä jatkanut samaan suuntaan. Muuten hyvää työskentelyä!

Videotodiste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti