sunnuntai 6. toukokuuta 2012

5.5.2012 Lieksan RN

Panikoiminen tähän näyttelyyn alkoi hyvissä ajoin. Olihan tämä Brandyn ensimmäinen suomen näyttely. Virallinen siis, pentuhömpötykset jätetään pois laskuista. Mutta viimeinen silaus paniikkiin tuli torstaina. Olimme ihan normaalisti lenkillä poikien kanssa, kunnes Brandy veti taas napaansa jotain tuntematonta. Lähdimme sitten pois metsästä suuntana koti, jotta voisin oksennuttaa koiran (näillä tienoilla liikkuu hyvin paljon sellaisia ihmisiä jotka eivät pidä koirista. nimim. useat kananluut pihapiirissämme ja viimeisimpänä hauskuutena paskakikkare postilaatikossa..) Vaan kotimatkalla aloin katsomaan, että kylläpäs se koira liikkuu kummallisesti, en sitten sen enempää kiinnittänyt huomiota. Kotona illemmalla sitten Brandy nousi levolta ja oli lähes kolmijalkainen. Se ontui todella voimakkaasti vasenta takajalkaansa. Greitness.

No ei siinä. Koira levolle. Perjantaina ei käyty kun todella lyhyt hihnalenkki ja kaikenlainen riehuminen estettiin. Koira ei ontunut enää koko päivänä, mutta oli hyvin jäykän oloinen jalastaan. Pyysin vielä naapurin harjaantunutta silmää tutkimaan tilannetta ja hän totesi saman, että ei varsinaisesti onnu, mutta liikkuu oudosti ja jäykästi. Voi paniikki. Saimme naapurilta yöksi lainaan Back On Trakin jos se auttaisi yhtään. Ei sitä kyllä voinut Brandyn päällä ihan koko yötä pitää, koska Brandy oli sitä mieltä, ettei moinen häkkyrä päällä voi istua, saati sitten käydä makuulle. Oli todella levoton koko yön, niin otin puolivälissä yötä BOTin pois.

Aamulla liike oli vielä aavistuksen jäykkää, muttei ainakaan kovin huomattavaa eikä ontunut. BOTti autoon päälle vielä ja eikun matkaan.
Aluksi sää lieksassa oli ihan mukiinmenevä. Ei satanut, mutta oli pilvistä ja tuuli hiukan. Juuri ennen meidän kehää alkoi sitten sataa ja tuulla enemmän, kylmä tuli.

1.5 Match Show:sta otettu kuva
Brandy oli yleisesti ottaen kehässä aivan hirveä kahden lepopäivän jälkeen. Tuomarin tullessa katsomaan, Brandy meni ihan mutkalle ilosta ja halusi hypätä tuomarin syliin. Tuomari hiukan naurahtikin, ettei tarvitse häseltää. Kroppaa hipeltäessä Brandy heilui kun horkassa ja häntä viuhtoi siihen malliin, että pelkäsin sen lähtevän irti. Juoksu olikin sitten katastrofi. En tiedä ottiko Brandy yhtään raviaskelta (ainakin se tuntui siltä, ettei ottanut...), se van laukkasi, pomppi ja riekkui.. Kylläpä mammaa hävetti.
Seisoa se malttoi yllättävän hyvin, tosin hiukan oli levoton ja siirteli jalkojaan. Mutta pääasiassa yllättävän hyvin.

Meille heiluteltiin punaista läpyskää ja pyydettiin jäämään odottamaan arvostelua kun ei muita junnu-uroksia ollut.

Arvostelu olikin sitten aivan huippuhyvä!
"12kk vanha. Hyvän tyyppinen energinen juniori. Hyvä sukupuolileima. Vanhva ilmeikäs pää, hyvä purenta. Erittäin hyvä luusto ja käpälät. Etuosan tulee tiivistyä, hyvä runko. Takakulmauksia saisi olla hieman enemmän. Hyvä kaula ja ylälinja. Liikkuu terveesti, mutta hieman liian innokkaasti." 
JUN ERI1


Tuomarina siis Elina Haapaniemi

Samaan aikaan muualla suomessa mm. Parikkalan ryhmiksessä Brandyn sisko Prada (Zharmant's Baileys) ROP ja SERT!!!! Samaisessa paikassa Brandyn toinen sisko Usva (Zharmant's Bellantines) PN3 ja puoliveljen tytär Viva (Wolffhouse-Caratia Lumina) PN2 VA-SERT. Lisäksi harjavallan näyttelyssä Brandyn sisko Capri (Zharmant's Blue Nun EH3. Jee! Hyvä me! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti