sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Uusia esteitä ja hierontaa

Maanantain agilityssä ei varsinaisesti tehty mitään kummallista.
Pienen pientä ratapätkää otettiin, jossa keskityin lähinnä sylkkäreihin (hitto oli vaikeeta!!) ja putkeen irtoamiseen. Noissa sylkkäreissä (+ välistä vedossa) saa kyllä olla tosi tarkkana rintamasuunnista, koska muuten toi koira menee aivan harakoille! Joko hyppää väärältä puolen estettä, tai sitten jää sössimään esteen eteen kun ei tiedä pitääkö se hypätä vai ei. Lisäksi pitää olla tosi nopea jaloistaan, että kerkeää olla ohjaamassa kolme välistävetoa ja sylkkärikäännöstä peräjälkeen ja ajoissa koiraan nähden. Viimeisellä olin auttamattomasti joka kerta myöhässä. En vaan kykene liikkumaan ja ohjaamaan samanaikaisesti. Blörb.

Lisäksi otettiin A:ta. Otettiin sitä jo viimeksi ja silloin se oli Brandystä jännä, koska kynnen raapiminen teki siihen todella kovan äänen kun ei vauhtia ollut. Vaan tällä kertaa saatiin sitten jo paremmin vauhtiakin mukaan, kynnen rapina loppui siihen ja hoplaa. Este ei ollut enää yhtään pelottava ja sitä alettiin tarjoamaan joka väliin. Otettiin myös kontaktia on-offina namialustalla, toisinaan tosi hyvä kontakti ja toisinaan pylly tippui alas. Mikäli jäi kontaktiin, jäi siihen tosi hienosti, eikä lähtenyt pois ennen lupaa. Nyt vaan kontakteja hiomaan ja muistuttamaan kotioloissakin paremmin mieleen on-offia tutulla sohvatyynyllä tai vadilla.
Uutena hommana otettiin myös keinua. Ollaan tehty siis pamautusleikkiä sillä viimeaikoina, joka alkaa sujumaan, mutta jännittää silti kovin. Nyt otettiin ihan oikeana keinuna. Ensin otettiin siten, että Brandy meni koko keinun ja sitten se laskettiin varovasti maahan. Brandy jännitti liikettä ihan hurjan paljon ja meinasi hypätä pois keinulta. Treenikavereitten kanssa päätettiin, että parempi varmaan harjoitella sitä, että Brandy vain menee sinne päätyyn. Ekalla kerralla Brandy ei meinannut ollenkaan mennä enää keinulle, sitä jännitti kamalasti. Mutta namien taikavoimalla saatiin se sinne houkuteltua. Ja siitä tuo lähti sitten sujumaan. Eikä homma jännittänyt enää kun keinua ei laskettu, vaan alas pääse sylissä tasaisella kyydillä.

Otimme myös keppejä ohjureilla. Toisinaan Brandy oli niin kikseissä, ettei malttanut keskittyä ollenkaan vaan rämisteli ties mistä väleistä ohjureitten läpi. Varsinkin jos otettiin kovempaa vauhtia, niin kierrokset kyllä nousivat aika hurjiin svääreihin. Brandy osaa kyllä jo tosi kivasti hakea kepeille mistä suunnasta tahansa ja suorittaa ne pääasiassa hyvällä tekniikalla. Jotenkin minusta vain tuntuu, ettei se oikeasti tajua mitä kepeillä kuuluu tehdä ja siksi en uskalla vähentää ohjureita.

Teimme myös rengasta, joka oli mini/medi korkeudessa. Yksittäin se menee todella hyvin, eikä Brandy yritä oikoa, mutta heti jos vauhtia on enempi/yksi hyppy mukana, niin Brandy menee herkästi ohi koko esteestä. Siihen tarvitaan selkeästi vielä varmuutta.


Tiistaina heti olikin sitten taas hierontaa Helin luona. Mitään sen kummempaa ei löytynyt. Vielä oli niitä samoja kohtia/pisteitä mitä viime kerralla. Mutta tällä kertaa Heli ne pehmytteli pois ja antoi venyttelyohjeita agilitypäiville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti