torstai 19. huhtikuuta 2012

Tokoa lateksihousuissa

....tai ainakin siltä se näytti tiistaina treenien jälkeen! Vettä tuli siihen tahtiin, että tuulipuvun vaatteet näytti enemmän lateksilta, kuin miltä niiden olisi oikeasti pitänyt näyttää.

Päästiin tokoilemaan taas naapurin Tiian kyydissä ja Tiia meidän ryhmää sitten veti, kiitos jälleen hyvistä treeneistä! Tänään oli Brandylle ihan hirmuisen kovat häiriöt. Kaveri BC Pinna tuli samaan ryhmään ja sen kanssa olisi pitänyt päästä leikkimään + sillä oli niin kivoja leluja, että kyllä aivot meinasi rattaistaan hirttää kiinni, kun tietää ettei saa mennä, mutta hitto kun tekisi niin mieli! Lisäksi kilpailevien ryhmä harjoitteli voittajien liikkeitä ja monet käyttivät palkkana lelua / jotain muuta viskottavaa. Oli kyllä Brandylle kova paikka, vähän ehkä turhan suurikin häiriö paikoitellen.

Ihan ensiksi otettiin luoksepäästävyys, ja WAU! Se pysyi inahtamatta istuallaan eikä hyppinyt, eikä antanut pusuja. Siinä se vaan tönötti häntää heiluttaen paikoillaan. Tästä olin supertyytyväinen.

Sitten alkoi se ryssiminen... Paikkamakuu. Pysyi kyllä paikallaan, mutta nousi istumaan, seisomaan ja oli muutenkin koko ajan lähtökuopissaan. Hitsi. Kyttäsi koko ajan kilpailevien leluilla leikkiviä koiria. Harmitti kyllä, koska suhteellisen varma liike ollut aiemmin. Lisäksi lopun sivulle tulot ihan kuraa. Ei keskittynyt ollenkaan ja saattoi esim. nousta suoraan seisomaan, eikä ottanut perusasentoa.

Sitten oli hmm. Olikos seuraamista? Tämä pätevää. Vähän haahuili ja perusasennot täyttä.... kakkaa.. Sainkin kiellon olla "jankuttamatta" sitä sivua, kun koira ei selvästi keskity. Ja nyt meillä on sana "sivu" kotonakin pannassa, ja annan vain käsimerkillä "käskyn" sivulle. Ja sivun sanon vasta sitten kun koira on siinä sivulla ja palkkaan. Ja sivua aletaan nyt vahvistamaan muutenkin. Palkka tulee vain kun totellaan ensimmäisellä käskyllä. Riittää tämä haahuilu nyt! Mutta tosiaan seuraaminen oli muuten tosi hyvää. Tehtiin pujotellen seuraamista. "Palkkasin" ja pidin virettä yllä, kehumalla hienosta seuraamisesta. Loppuun palkkasin sitten nameilla ja rapsutuksilla. Ihan muutaman hassun kerran tippui kontakti kun penskan piti katsoa missä kävelee. Tosi hienosti siis :)

Sitten luoksetuloa. Ensimmäisenä ongelmana.. Se että on "valmis" jättämään koiran paikoilleen. Taas perusasennot perseili ja kontakti oli kyllä jossain ihan muualla (lue. niissä leluilla leikkivissä koirissa). Joten juuri kun oli hyvä perusasento ja kontakti, ja olin valmis, niin kohta koira keksii, että hitto tuollla tapahtuu jotain. Saatiin ohjeeksi ehdollistaa "valmis" sanaan, että sen jälkeen  tapahtuu jotain (tällä hetkellä se tapahtuma on nami :D). No sitten kun saatiin kohtuullisen reilaan tämä asia, paikoitin ja hienosti pysyi käskyyn asti. En tiedä oliko vauhti aavistuksen laiskaa? Otin siis Brandyn eteen. Ensimmäisellä kerralla se nelisti suoraan päin jalkoja ja meinasin siinä sitten olla rähmälläni. Tasapaino kuitenkin takaisin ja koira eteen ja palkka.
Toisella kerralla meni tämä eteentuleminen jo paremmin. Ei rynnännyt jalkojani päin, vaan pysähtyi ajoissa hyvälle paikalle. Tulo oli minun silmääni ehkä aavistuksen hidasta, niinkuin ekalla kerrallakin?

Lopuksi otettiin vielä hyppyä.
Ollaan Brandyn kanssa treenattu tätä metsässä makaavilla puunrungoilla, että saataisiin sitä perusajatusta vähän vireille. Ensimmäinen kerta meni todella hyvin. Brandy oli nätisti sivulla ja pelkästä käskysanasta hyppäsi yli ja kääntyi nätisti seisomaan. Kesti vielä kävelyn viereenkin, mutta perusasento oli sitten jo liikaa. Mutta joo, ihan hyvin kuitenkin.
Toisella kerralla oli hyvä perusasento jne. mutta heti kun annoin hyppykäskyn, niin Brandy nousi vain seisomaan ja alkoi nuuskia maata. Teki tämän varmaan kolme kertaa. Sitten otin käsiavun mukaan ja sillä meni hienosti yli ja kääntyi ja jäi seisomaan.

Itse en ollut kovin tyytyväinen treeneihin. Brandy ei tehnyt töitä kunnolla minun kanssa, vaan haahuili aika paljon omiaan. Vaikka oli kyllä ihan hiton kova häiriö, mutta silti.

Lisäksi jäävä maahanmeno meillä on nyt uudessa opettelussa. Brandyn maahanmeno jäävässä meni tosi hitaaksi ja se löi takamuksensa maahan ennen etupäätä ja etupää jäi kyynärpäiden varaan. Joten nyt harjoitellaan ihan pelkästään nopeaa maahanmenoa joka sitten yritetään yhdistää tuohon jäävään. Hitsi, että pitää kyllä omistajankin aivojen raksutella toisinaan vähän voimakkaammin kun tulee näitä "ongelmatapauksia". Jäävää seisovaa ei olla hetkeen nyt otettu. Voisi sitä treenata tässä nyt kun jäävä maahan on lapsenkengissä uusio-opettelussa.

4 kommenttia:

 1. Hei hyvä vinkki hyppyyn, jos haluaa tehdä esim. kotona: kaksi penkkiä tai muuta sopivan korkeaa "tasoa", niiden väliin vaikka harjanvarsi ja pyyhe/matto päälle näkösuojaksi. Ja ei kun treenaamaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Miksi en ole tullut ajatelleeksi mitään noin yksinkertaista! Tuohon kun ei tarvitse edes vauhtia, niin ei tilaakaan tarvitse juuri ollenkaan ja sekös jos mikä sopii meidän kämppään :D Pitää vaan kehitellä nuo tasot jostain kun ei meillä penkkejäkään ole :P

   Mutta näitä sitten iltapuhteena kun saatiin lupa käydä nyysimässä naapurin tokohyppyä lainaan niiden terassilta :D

   Poista
 2. Pahvilaatikoista on myös helppo itse tehdä tokohyppy...teippiä ja pari pahvilaatikkoa kehiin niin tadaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää vois olla parempi tonne ulkotiloihin sitten kunhan tulee kuivaa! :) Kiitos paljon vinkeistä !

   Poista