maanantai 9. huhtikuuta 2012

Etenemistä

Monissa merkityksissä, liittyen agilityyn! Käytiin siis perjantaina 6.4 agilityhommissa poksin hallilla. Kun ei omalle vuorolle maanantaina päästy.
Brandy oli taas ihan intopiukeana, mutta on nyt ilmeisesti tottunut häkitykseen, sillä hakeutuu häkkiin itsekin heti kun halliin tullaan.Ja käy sinne sitten makaamaan. Minulla oli Jussi myös mukana joka sitten puolestaan piti kamalaa mökää. Tosin luultavasti siksi kun oli koirakavereita eikä niiden luokse saanut mennä.

Rakennettiin rata jota me Brandyn kanssa tehtiin osissa. Tai siis lähinnä vain joitain kohtia radasta, oltiinhan vain kuokkavieraina. Brandyllä oli todella paljon virtaa ja intoa. Vähän se meinasi haahuilla omia juttujaan, mutta kyllä hienosti sitten palasi takasin maan pinnalle, kun huomasi, että nyt ollaan oikeasti tekemässä. Kerran jouduin sen palauttamaan kesken jutun häkkiin, koska se meni riekkumaan Meelan luokse joka saapui halliin. Taisi kerrasta oppia, että tekeminen loppuu jos omia höösäillään, koska lopputreenien aikana ei pahemmin omiaan höösäillyt enää.

Tehtiin seuraavanlaista härdelliä, joka on varsin edistyksellistä meidän aiempaan harjoitteluun;


Mutta siis tässähän ei koiralla ollut mitään ongelmaa. Ohjaajalla sen sijaan oli miettimistä, että miten hitossa 2 este saadaan ohjattua järkevästi ja miten siitä jatketaan. Pienen briiffauksen jälkeen alkoihan se sujua jotenkuten. Koira olisi varmasti osannut paremmin, jos minä olisin osannut ohjata paremmin. Tässä olisi ollut myös hyvä sauma harjoitella ööh. mikäs sen "ohjaustavan" nimi nyt olikaan. No siis, että koira tulee ns. kiinni käteen niistossa. No joka tapauksessa. Kierrätin Brandyä molemmin puolin, mutta parhaiten toimi vasemmalta puolelta kierrättäminen, sillä Brandy ei niin vahvasti itsenäisesti hae esteitä, vaan se kuuntelee enemmän ohjaustani, että mikä seuraavaksi. Ja oikealta puolelta kierrättäessä kaarre tuli paljon isommaksi. Ja niisto on vaikea liike, kun ei siinä saakkaan peruuttaa vaan siinä pitääkin mennä vaan sivulle. Liian vaativaa! :D

No seuraavaksi joka tapauksessa koira kiinni oikeaan käteen ja sitten vain vipinää omiin kinntuihin ja esteitten 3 ja 4 suoritus. Ensin Brandy epäröi mennä ilman minua 4. Mutta ensimmäisen kerran jälkeen lähti sujumaan. Palkkasin siis 4 esteen jälkeen pallolla. Alkoi siis jo hyvin itsekin etenemään sitä nelosta. Ihan huipusti tuo kyllä jo hakee esteitä, eikä vain juoksentele niiden ohitse, vaan tajuaa että niitä esteitä tässä on tarkoitus suorittaa, se main point.

Kun oltiin tämä eteneminen saatu jo parempaan haltuun, otettiin sitten vielä vitonenkin mukaan, eli putki. Sepäs olikin sitten kinkkinen. Vaikka Brandy on tosi putkihakuinen koira ja rrrrrrakastaa putkia, niin nyt se ei sinne automaattisesti hakenutkaan, koska jäi odottamaan nelosesteen jälkeistä palkkaa. Jouduttiin siis otttamaan ihan osissa, eli 4 este ja putki. Yritin itse jäädä vähän taka-alalle, että saataisiin se eteneminen jo alusta asti mukaan. Hienosti haki tässä putkeen ja palkka! Sitten alettiin ottamaan 3,4 este ja putki. Tässä aluksi taas nelosesteen jälkeen alkoi odottelemaan palkkaa, mutta sitten menin mukana ja ohjasin putkeen ja palkkasin, niin alkoi jo eteenlähettäminen putkeen onnistua ja palkkasin putken jälkeen pallolla. Ja kun tämä sujui niin otettiin koko revohkaa uudelleen. Pientä haparointia oli taas alussa, mutta kun tarpeeksi huusin jo ennen nelosta putkea, niin sinnehän se sujahti. Tehtiin vielä pari toistoa, jossa kaikissa vähän epäröi sitä putkeen hakemista, mutta kovalla kannustamisella sinne aina sujahti! Hieno penska! Eli itse olin 3 ja 4 esteen välissä ja lähetin siitä putkeen, epäröiden sinne haki, mutta haki kuitenkin! NIIIN PÄTEVÄ! <3

Brandyllä oli aika paljon taukoa näissä treeneissä kun oli niin monta treenaajaa, enkä viitsinyt niin häiriössä sitten ottaa edes keppejä tai keinun paukkutreeniä, niin sai makoilla häkissään lakanan takana.
Teimme sitten lopussa vielä seuraavaa kaaviota


Tässä ei mitään ongelmaa! Haki tosi kivasti kaikki esteet! Etenikin ihan kivasti 4,5,6 suoralla, vaikka vähän jäi 6:lla pyörimään että tuletko sinä sieltä ja mikä seuraavaksi. Mutta siis tosi hienosti! Hitsinpimpulat vieköön!

Jussin kanssa tehtiin ihan pieniä juttuja kun kukaan muu ei tehnyt ja kaikki piti taukoa. Otettiin siis (jos katsotaan ensimmäistä kuvaa..) niin 1,2,3,4,5 ja sitten palkkaus. Sitten siitä lähetys (katsotaan yo. kuvaa) 3 putkeen ja siitä sitten 4,5,6 suora. Hidashan se on, mutta tekee niin innoissaan silti! Jussin kanssa agitreenit saavat olla juuri tällaisia, pieniä hömpötyksiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti