keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Privaatit tokotreenit

...tai ainakin melkein!
Eilen tiistaina siis tokotreenit ja kilpailemaan tähtäävien ryhmässä oli meidän lisäksi vain yksi koirakko. Eli melkein saatiin privaattia koulutusta. Tiia oli meidän kouluttajana, joten erittäin hyvää treeniä saatiin!

Aiheena oli erilaiset häiriöt, mutta päätettiin muuttaa treeneistä ihan kunnon tokotreenit koska meitä oli niin vähän.
Ihan ensimmäiseksi otettiin luoksepäästävyys. Brandy hienosti napotti sivulla, annoin nakkia kun Tiia tuli lähelle. Muuten pysyi tosi hienosti paikoillaan, mutta häntä vispasi siihen malliin että peityimme kuivan hiekan aiheuttamaan pölypilveen. Otettiin luoksepäästävyys vielä toistamiseen ja tällä kertaa Tiia katsoi hampaat. Brandy oli vissiin sitä mieltä, että viimeaikoina hänen hampaitaan on ronkittu ihan tarpeeksi, eikä olisi malttanut antaa niitä katsoa ja peruuttikin perseellään pienen matkan taaksepäin. Osoitti mieltään myös huitomalla tassulla, aiheuttaen Tiialle Hilter-viikset.

Seuraavana otettiin paikkamakuu. Otettiin kokeenomaisesti käskytyksen kera. Brandy menee tosi upeasti nopeasti maahan ja palkkaan sitä vielä siitä. Minä jotenkin vaan tunnun olevan vähän jäljessä noissa käskytyksissä, pitäisi varmaan opetella pysymään mukana, tosin varmistelen, että Brandy varmasti kuuntelee, ennenkuin käskytän, ettei käskyt mene harakoille. Hienosti Räiner pysyi maassa, vaikkei nyt kovin pitkä välimatka ollutkaan ja kävin palkkaamassa välissä. Teimme paikkamakuun kahdesti ja toisella kerralla kun kävin sen välipalkkaamassa, se nousi ylös, muttei liikkunut. Kävin palauttamassa maahan ja liike loppuun. Tosi hienot perusasennotkin vielä loppuun saatiin molemmissa liikkeissä WAUTSI!

Sitten otimme seuraamisia. Brandy seurasi tosi hienosti ja vietikkäästi. Itselleni sain kuitenkin vähän nottia hitaasta ja jäykästä kävelemisestä sekä siitä, että tuijjotan koiraa ja että voisin palkatessa olla itse innokkaampi. Näitä siis minun treenattava. Brandyllä tuppasi myös kontakti vähän tippumaan, joten saimme tähän uudenlaisia palkkausehdotuksia, mm. pallo kainalossa palkkaus. Eli kun Brandy seuraa ja ottaa hyvän kontaktin ja paikka on oikea, niin pallo tippuu kainalosta vihjesanan jälkeen. Tässä kokeilimme paristi myös takapalkkausta, eli heti kun kontakti upea ja paikka oikea, niin vapautus takapalkalle. Molemmat toimivat tosi hyvin. Brandy kuitenkin alkoi vähän väsymään seuruuharjoitteluun, joten välissä näytti kun se olisi normi päiväkävelyllä. Virettä nosteltiin siis taisteluleikillä välissä.

Teimme myös jäävää maahanmenoa. Ensin teimme keskenämme ja silloin meni kohtuullisen hyvin. Vähän se vielä valui mukana, mutta yllättävän hyvin häiriöympäristössä. Takapalkka oli tässä. Pari kertaa teimme. Seisomista ei tehty nyt ollenkaan. Tiian tullessa katsomaan jäävää suoritusta, noh. Eihän se onnistunut. Jouduin antamaan kaksoiskäskyn ja silloinkin meni vielä hitaasti. Tiia antoi neuvoksi, että vielä vaan selkeämpi, kovempi ja matalampi käsky. Mutta aletaan nyt varmaan vaan ottamaan alusta noissa jäävien opetteluissa, olen varmaan mennyt liian kovaa vauhtia eteenpäin ja siksi ollaan otettu takapakkia.

Sitten vielä luoksareita. Kokeenomaisesti otettiin myös tämä liike. Brandy jäi hyvin, mutta minä en taaskaan siihen luottanut ja pari kertaa kuikuisin olkani yli. Tosi näppärästi Brandy tuli hyvällä tahdilla luokse. Ensin otin vauhtiluoksarin, eli palkkasin lelulla. Toisen kerran otin ihan normi luoksarin, eli eteen. Tosi hyvällä tahdilla tuli loppuun asti, hidasti kyllä, mutta pysyi laukalla. Ensin tuli hiukan liian kauas, mutta korjasi hienosti itse ilman vihjettä lähemmäksi. Palkkasin siihen, enkä ottanut enää sivulletuloa. 

Jätettiin treenit tähän koska Brandy alkoi selvästi väsyä. Sillä kuitenkin rankka viikonloppu ollut takana mm. yli 1600km autoilua, vieraita ihmisiä ja paikkoja. Mutta mietin myös, että kotona pitäisi varmasti alkaa pitämään vähän pitkäkestoisempia treenejä, että treenikestävyys kasvaisi. Nykyään kuitenkin tehdään kotona vain maksimissaan noin 30min treenejä, eikä aina niin intensiivisesti. Mutta nyt liikkeet tehotreeniin, että päästäisiin joskus edes niihin mölleihin.

Meillä olikin vähän pitempi odotusaika kun Laura treenasi Minttua, joten otin taukoilun jälkeen odotellessa istu-maahan kaukoja, etäisyyttä oli max. 2m. Erittäin hyvin meni, käsiavuilla tosin. Istumisessa täytyy varoa liian vinhaa käsimerkkiä, koska silloin Brandy nousee niin vauhdikkaasti, että pyöräyttää/nostaa peräänsä vähän.

Lisäksi näin treeneihin liittymättömänä asiana, että ilmeisesti blogimme karsii joidenkin kirjoittajien kommentteja, syystä ? . Joten hmm. En tiedä mitä tehdä. Toivottavasti vain väliaikainen bugi, mikäli jotain hyvin tärkeää asiaa, niin sähköposti toimii aina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti