sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

JuhannusBrandy

Oltiin tuossa ke-la kaverini tyttöystävän mökillä viettelemässä juhannusta.
Mukana oli jopa 9 ihmistä ja 5 koiraa. Joensuutiiminä Jussi, Minttu, Meela ja Toivo. Savonlinnavahvistuksena puolivuotias porokoirauros Naava.
Mökki oli saaressa, joten sinne täytyi soutaa soutuveneellä. Jussi oli oikein reipas venekoira, vaikka vähän jännittikin. Saaressa sitten saikin olla 24/7 vapaana ja touhottaa miten lystää. Suuren rakkauden Jussi löysi ensimmäisenä päivänä Naavasta. Siitä ei päässyt yli eikä ympäri, vaan jouduttiin Jussia sitten jäähyllekkin ottamaan ja pitämään erossa Naavasta. Toisena päivänä Naava ei ollut enää niin himottava, vaan sen kanssa pystyi jopa leikkimään ihan normaalisti. Naava ja Jussi löysikin samaa säveltä monet monituiset kerrat ja porokoira taisi olla Jussin suosikkiseuraa saarella.

Vaan koitti sitten lähdön päivä ja aika. Juuri oltiin mietitty, että pakataan vene ja lähdetään viemään "ekaa erää" ns. vastarannalle. Vaan luontoäiti oli toista mieltä ja laittoi ukkostamaan tunnin ajaksi. Joten lähtö myöhästyi. Se, mikä teki lähtöpäivästä erikoisen, oli se, että samalla reissulla kävimme hakemassa Brandyn kotiin! Koukkasimme siis enonkosken kautta. Pentu oli reippaana pihalla vastassa ja leikki siinä tovin Meelankin kanssa. Isot koirat jäivät autoon odottamaan. Meela tuli myös sisälle mukaan ja leikki jatkui sillä aikaa kun laitettiin Mian kanssa paperit kuntoon ja pidettiin kahvihetki. Brandy sai heti huomata kuka on emäntä, kun Meela sitä kovaäänisesti komensi. Vaan ei hirveästi merlepoika siitä välittänyt.
Sitten lähdimmekin kotiin. Pakkautuminen autoon, olikin sitten omanlaisensa episodi. Takakontti oli aivan täysi. Takapenkillä kaksi ihmistä 3 koiraa, minä Jussin kanssa edessä ja mukaan olisi pitänyt änkeä 15kg koiranruokaa, pentujuttuja ja itse pentu. Vaan saatiin kaikki ängettyä kyytiin ja Lauran urhoollinen auto pääsi ehjänä perille. Autossa Brandy muutaman piipin piippasi, ihmetteli tapahtumia ja kävi sitten tunnin ajaksi nukkumaan. Sitten lapsoinen heräsi ja alkoi tylsyyksissään nakertaa kenkääni ja yritti vaihdella vaihteita ja mönkiä etupenkin alle, rauhoittui myöhemmin.

Kotona Brandy oli oikein reipas, tutki paikkoja ja tallusteli talossa, ihankuin olisi aina asunut siellä. Jäljellä olevat matot piti käydä pissimässä, joten nyt meillä ei ole ollenkaan mattoja. Söi oikein reippaasti ruokansa ja olisi maistunut myös Jussin ruuat. Jussi oli syömässä ja Brandy meni siihen hollille. Jussi antoi varoittavan muraisun, josta Brandy vähät välitti ja sinkosi Jussin kupille. Jussi sitten väistyi yli-innokkaan pennun tieltä, ja minä jouduin sitten menemään väliin, jotta Jussikin saa syödäkseen. Sama tapahtui aamuruokailulla, sillä erotuksella, että kerkesin napata Brandyn vauhdista, ennenkuin se ennätti Jussin kupille.
Myöhemmin illalla käytiin vielä ihan lyhyt hihnalenkki. Brandy oli taas aluksi sitä mieltä, että hänhän en moisen kapistuksen kanssa liiku ja pakittaa vain taaksepäin. Vaan makupalan voimalla saatiin pentu sitten eteenpäin. Ja loppulenkki sujuikin melko mutkattomasti reippaasti touhottaen. Vastaan tuli myös ihmisiä joilla oli jännittävä pyöräviritys mukana.Vähän jännätti moinen kokoonpano, mutta silti olisi pentu halunnut mennä lähempää katsomaan. Pitkään piti myös moisen hökötyksen perään ihmetellä. Myös ohi ajava auto oli hiukan jännitystä elämään tuova asia. Sitä piti hiukan väistää ja hakea vähän Jussista turvaa kun se meni ohi. Myös kävelytien valkoiset raidat oli outoja. Ensin piti kiertää ne vähän kauempaa, kunnes huomasi, että ei ne ehkä syökkään pikkupennun jalkoja. Todella reipas pikkupennu!
Pojat ensimmäisenä iltana pihalla

Yö meni hyvin. Brandy kävi nukkumaan nopeasti sängyn alle. Vaikka hiukan aluksi piti yrittää natustaa sängynalusta ja sängyn alla kulkevia johtoja (joihin pitää nyt ilmeisimmin keksiä joku patenttisysteemi...) Lapsi nukkui oikein hyvin koko yön. Itse kuitenkin lähdin käymään vessassa neljän maissa. Yritin mennä mahdollisimman hiljaa, ettei pentu herää ja veisin vasta sitten pennun ulos. No vessasta astuessani, astuin lämpimään lätäkköön ja vieressä istuu kirkassilmäinen pikkuaussie. Käytin vielä varmuudeksi Brandyn ulkona. Jossain vaiheessa aamua, oli Brandy vielä käynyt tekemässä pissat oven vieressä olevalle paperille. Kaikki kakat on pentu reippaasti käynyt tekemässä ulos!
Hienosti Brandy osaa myös itse mennä pissalle ulos jos ovi on auki. Ja minä tietysti juoksen hurjaa kyytiä perässä ja huutelen paljon kehuja ja annan palkkaa naamaan. Ehkä se vielä oppii.

Jotain pientä leikintynkää ovat pojat ottaneet, mutta eivät oikein löydä sitä yhteistä säveltä vielä. Paljon Brandy leikkii yksikseen. Natustaa leluja ja luita, kantelee leluja ja retuuttelee niitä.  Myös vetoleikkejä ollaan otettu ja pääsee herra kilttiherrasta niitä murina-ääniäkin ja kovasti vedetään vastaan!
Palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti