sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

2.6 Match Show

Olin vähän kiikunkaakun että lähdenkö näihin mätsäreihin Jussin kanssa, koska oli juhlinta edellisenä iltana ja sää oli hiukan epäilyttävä. Mutta sitten potkin itseäni ja lähdin, tosin lähdin matkaan ilman koiraa koska koirahan oli yöhoidossa ystäväni Emmin luona joka omistaa villakoira Toivon. Kovasti iso kiitos Emmille hoitotätiydestä! Emmi sitten toi Jussin mätsäripaikalle. Jussihan oli täysin laittamaton ja likainen, mutta väliäkös tuolla, kun lähinnä kehäjuttuja mentiin harjoittelemaan tulevaa Pieksämäen näyttelyä varten.

Oltiin Jussin kanssa aikalailla viimeisien joukossa. Parina meillä oli norjanharmaa, joka esiintyi todella kivasti. Jussikin esiintyi todella kivasti, esitin sen "vapaana". Mutta huomasin, että jos vähänkin on viileä, tuulee tai sataa, niin minun täytyy esittää se asettelemalla, koska vapaana se ei todellakaan edusta huonolla säällä.
Jussi seisoi todella hienosti, ja juoksikin todella nätisti ja ryhdikkäästi. Olin esiintymiseen todella tyytyväinen!
Pöydällä Jussi ensin lähti väistämään, mutta sitten kun sai gotlettia ja jauhelihapihviä naamaan, niin ei tuomarista pahemmin välittänyt. Tuomari tutki todella tarkkaan ja tuli "iholle" Jussiystävällisesti. Pöytäkäytös pientä väistämistä ja jännittämistä lukuunottamatta hyvä!
Saatiin sininen ruusuke. Tuomari perusteli sen niin, että norjanharmaa oli hiukan iloisempi olemukseltaan.

Sinisten kehässä tulikin eri tuomari sitten kopeltamaan. Ja tämä tapahtui maassa.... EI HYVÄ.
Tuomari tietysti jonkin verran joutuu "päältä päin" tulemaan kun maassa ollaan ja Jussi paineistuu siitä todella paljon. Hienosti se lähti tuomaria nuuskuttamaan ensin ja sitten otti normaalin "turvavälin". Tuomari sitten katsoi hampaat. Jussi antoi hienosti katsoa, vaikkakin lähti jo hiukan pakittamaan, mutta ei erikoisesti. Sitten tuomari kokeili rungon, Jussi väistää.. Ja sitten tuomari siirtyi palleihin..... Tällöin Jussi vetäisi itsensä ihan kasaan ja pitkin maata ja rupesi kiljumaan... Tässä vaiheessa itse ajattelin, että voi perkele. Sitten Jussi sinkosikin itsensä hihnanmitan päähän minusta ja tuomarista. Eikä suostunut tulemaan enää edes haistelemaan tuomaria, saatikka lähelle. Myös liikkuminen meni plörinäksi, koska Jussi kyttäsi koko ajan tuomaria, eikä häntäkään noussut iloisesti. Onneksi malttoi vielä seistä joten kuten.
Mutta ei sitten sijoituttu sen enempää.
Eli SIN ei sij.

Voin kyllä sanoa, että episodi harmitti ja PALJON. Niin paljon on tehty työtä tuon koiran eteen, eikä tunnu auttavan. Jos auttaa, niin yksikin takapakki ja mennään suoraan takaisin lähtöruutuun. No ei voi mitään, lisää vain harjoittelua...

Kehän jälkeen pyysin vielä ystävääni, Jussille hieman vieraampaa mutta kuitenkin "tuttua", Reettaa kopeloimaan Jussia pöydällä. Hienosti Jussi oli pöydällä, eikä ottanut siitä painetta. Mutta heti kun Reetta tuli, lähti koira pakittamaan ja muuttui alistuvaksi. Antoi kyllä koskea, mutta väisti reilusti. Palleja koitellessa yritti aluksi vetää matalaksi, mutta loppua kohden reipastui. Otettiin muutama "toisto" ja viimeisellä kerralla koira oli todella kivasti, väisti kyllä, mutta ei erikoisemmin ja pallitkin antoi katsoa nätisti. Jauhelihapihviä Jussi sai pöydällä suuhunsa nonstoppina, eli kopeloimisesta tehtiin herkkujuttu. Ehkä tässä kerkeisi vielä viikolla muutamasti harjoittelemaan.... Ja pieksämäelle sitten myös jauhelihapihvit matkaan, jota sitten nonstoppina koiralle naamaan pöydällä ollessa. Toivottavasti tuomari ei katso pahalla..

Jussi sai myös uuden ystävän Zin pyreneittenpaimenkoirapennusta. Jotain leikintynkää kehän laidalla laittoivat pystyyn. Vaikka pikkupyrriä hiukan jännittikin, mutta selvästi tykkäsi Jussista :D

Kuvasta kiitos Evelle! :)

Loppuun vielä kuvia monttureissustamme, mistä aiemmassa blogimerkinnässä hieman kerroinkin! Kuvista Kiitos Maija P.!
Jetta, Kida, Minttu, Toivo ja Jussi


Tältä meno näytti Jussin osalta suurimman osan aikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti