keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Brandyn viikko

Niin paljon on tapahtunut reilun viikon aikana pienen pennun elämässä, kun se on asunut uudessa kodissaan!
Kovasti ollaan harjoiteltu perusjuttuja, hihnassa kävelyä, ruuan odottamista, katsekontaktia, näyttelyseisomista ja hiukan istumista. Niin ja tietenkin sisäsiisteyttä!
Hihnassa kävely sujuu nykyään pääpiirteittäin erittäin hyvin, Jussin kanssa yhdessä ollaan enimmäkseen kuljettu tutustumassa maailmaan, mutta pikkuhiljaa pitäisi varmaan alkaa opetella ihan yksinäänkin lenkkeilyä ja ihmisten & koirien oikeaoppista ohittamista. Sekä tietysti pennun oman itsevarmuuden ja itseluottamuksen rakentamista.
Ruuan odottaminen sujuu hyvin. Brandyllä ei mikään ihan älytön kiire edes ole kupille, joten kauheaa tahtojen taistoa tästä ei olla käyty.
Katsekontaktikin alkaa olemaan jo melko hyvä. Aluksi pentu oli ihan wtf. Ja katse vaan haahuili ympäriinsä. Nykyään kontaktia saa hiukan ensin odottaa, mutta sitten fiksu pentu muistaa, että "AAA! Näin sain viimeksi herkkua!" Ja toisinaan katsekontakti pysyy jo pitkäänkin! Näyttelyseisominen sujuu vaihtelevalla menestyksellä. Istumista tarjoaa melko tiuhaan, vaikkei sitä olla opiskeltu juuri ollenkaan. Myös jalkojen asento on mitä sattuu, mutta se sallittakoon pennulta. Nyt olen lähinnä palkannut suhteellisen älykkäästä paikalla seisomisesta.
Näiden lisäksi ollaan ihan pienesi harjoiteltu istumista ja naksuttimeen ehdollistumista. Taitava pentu se on. Hyvin rauhallinen oppija, ei söhlää ja sähellä turhia.
Sisäsiisteys osataan vaihtelevalla menestyksellä. Pääasiassa pentu päivisin tekee tarpeet ulos. Minulla on takaovi suurimman osan päivästä auki, joten pentu voi itse hakeutua sinne aina kun hätä yllättää. Ja sen se kyllä hienosti osaakin, vaikka välillä saattaa unohtua suunnata ulos, jos ollaan tekemässä jotain muuta, esim. asunnon toisessa päässä. Silloin saattaa lirahtaa lattialle. Pentu osaa myös "pyytää" ulos jos sillä on hätä. Se menee vain yksinkertaisesti oven eteen seisomaan ja katsahtaa minuun.
Yöllä sisäsiisteys ei onnistu ollenkaan. Koska pentu ei käy ns. itse herättämässä minua ja pyytämässä ulos. Siksi minulla on ollutkin kello herättämässä 03 ja 06 ja lopuksi 09. Ja viimeisen kerran käydään ulkona n. klo 00.00. Silti kuitenkin pissoja aina öisin löytyy. Onneksi ne kuitenkin ovat pääasiassa lehdellä eteisen oven edessä, mutta toisinaan vahingossa myös lattialla. Tiheän pissaamisen uskon johtuvan siitä, että pentu illalla/yöllä juo melko paljon ja toisinaan ihan läträäkin vedellä.

Paljon ollaan tavattu myös koirakamuleita ja ihmisystäviä. Kaikkiin suhtaudutaan samalla iloisella ja reippaalla persoonalla! Ollaan käyty pentutreffeillä, ihan muuten vaan tavattu kamuja yms. Ja velipoikakin tuli eilen tavattua!
Lisäksi Brandy oli mukana Jussin agilitytreeneissä, joissa sai esteiden raahauksen ajan viipotella muiden paikallaolijoitten kanssa ympäriinsä. Loppuajan Brandy oli Jussin kevythäkissä, mihin tosiaan vielä toistaiseksi mahtuu oikein näppärästi! Yksin kevarissa Brandy oli oikein hienosti. Rauhoittui sinne makaamaan ja oli ihan hiljaa, eikä yrittänyt ulos.
Niinjoo ja lisäksi ollaan harjoiteltu yksinolemistakin! Välillä on tehty ihan niin, että Brandy menee vessaan (tämä siis Brandyn yksinolopaikka, koska siellä ei ole mitään mitä saisi tuhottua, se on turvallinen ja kohtuullisen kookas paikka + lattia kestää vahingot) koiraportin taakse ja minä ja Jussi ollaan sitten täällä muualla talossa. Brandy saa sinne "tekemiseksi" joko ruuan, tai jotain herkkusyötävää. Herkkusyötävät tosin hyvin usein jää syömättä. Aluksi Brandy yleensä jää vähän kolistelemaan porttia ja päästää kitinöitä, mutta ei erikoisesti. Yleensä kitisee ja rämisee korkeintaan 5min jonka jälkeen rauhottuu touhuamaan itsekseen tai makoilemaan. Brandy on jäänyt myös ihan yksin ja myös Jussin kanssa. Eikä mitään ongelmaa. Tosin Jussi puolestaan on nyt alkanut uudestaan ongelmoimaan, joten Jussin kanssa pitää ehkä enemmän treenata tätä yksinoloa. Hienosti pentu jää yksin. Ja ihan hiljaa se on kun palaan takaisin kotiin. Odottelee rauhassa ja hiljaa portin takana.

Lisäksi kävimme tutustumassa Brandyn kanssa myös hakuun. Pääsin Susu & Viiru aussien omistajan kautta tutustumaan heidän hakuryhmänsä mukana hakuun. Ja myös maalimieheksi! Kiitos todella paljon että sain olla mukana & tulla myös jatkossa! Myös Brandy pääsi opettelemaan alkeita makkararingin muodossa! Eli ihmiset istuivat halkaisijaltaan n. 2m ringissä ja kutsuivat vuorotellen Brandyä nimeltä, jonka jälkeen syöttivät makkaraa. Sitten makkaransyöttäjä lopetti huomioimisen ja seuraava ringissä alkoi kutsua. Hienosti pentu hiffasi idean ja jolkotteli reippaasti kaikkien luokse hakemaan herkkua!

Myös paljon paljon muuta on tapahtunut tässä reilussa viikossa. Mutta yöpissaamisesta huolimatta täällä kirjoittelee erittäin iloinen ja onnellinen pennunomistaja! <3 Tämä pentu on niin loistava, huippu ja paras! Kiitos vielä Caritalle ja Mialle, tästä huippupakkauksesta!
Nyt on sellainen olo, että omistaa aivan oikean koiran ;) Se jopa leikkii vetoleikkejä ja murisee vastaan! Koitan blogailla vähän ahkerammin edesottamuksistamme jatkossa! Tämä oli nyt tällainen tiivistelmä.
Loppuun vielä läjä kuvia!

(c) Annastiina Myller

Pentutreffeillä. Isla sheltti, Zin pyrri, Meela sheltti, Ellu dreeveri ja taka-alalla Brandy ja ainoana aikuisena Jussi
(c) Katja Piiroinen

(c) Katja Piiroinen

Minttu, Meela, Brandy ja Toivo
(c) Laura P.

(c) Laura P.(c) Laura P. Velipoika Romeon kanssa:


Lisäksi vielä "viikkoiskuvat"
8vko 3pvä (n. 6kg)
(c) Laura P.
9vko 1pvä (30cm, 6,8kg)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti