sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Treenikenttä mars yks kaks koli neli!

Joo, sain inspiraation lähteä treenikentälle. Luulin ilman viilenneen sateen jäljiltä ja olihan kellokin jo puoli kymmenen illalla... Noh, luulin väärin. Kamalan hiostava ja painostava ilma iski vasten naamaa kun avasin oven. Vaan enää ei peräännytty! Treeniliivi täyteen namia, naksutin, namialusta, ja pennulle palkkalelu ja mikä tärkein sohvatyyny kainaloon! Sohvatyynyn tarkoitushan meidän taloudessamme on toimia on/off harjoittelualustana!

Jussin otin kentällä käsittelyyn ensimmäisenä. Ensin otettiin ihan vain leikkimistä ja muuta intouttavaa toimintaa. Sitten otettiin perusasentoharjoituksia, kun ne on nykyään tupanneet jäämään liian taakse. Tätä siis korjailtiin. Sitten pieniä seuruupätkiä. Ja kyllä poika oli niin piukeena ja seuras niin tiiviisti, että taas pelkäsin polkevani sen jalkoihini. Suoraa pätkää siis otettiin taas pääasiassa. Mutta otin muutaman käännösharjoittelunkin koirasta pois päin ja imuuttamalla mentiin, että senkin saisi tiiviimmäksi. Säädetään tuo suunta ensin hyväksi ja sitten lähdetään työstämään sitä Jussille ahdistavampaa suuntaa.
Se siitä alkureenistä. Sitten otettiin sohvatyyny esille. Ensin otin namialustan kanssa, mutta koira tuppasi väistämään tyynyn ja menemään suoraan alustalle. Joten alusta otettiin pois käytöstä ja mentiin ihan käsin vetäen, eli toisinsanoen aloitettiin ihan alusta niinkuin sisälläkin treenatessa. Sisällä juttu toimii moitteitta, mutta isommalla vauhdilla + väistötilalla koira tekee mitä lystää. Siispä tätä pitää reenailla ulkona paljon tiiviimmin! Sain jo jonkin verran vauhtimatkaa kasvatettua + vähän pääsin koiran ohikin juoksemaan ja silti se pysyi on/offissa. Naksuttelua vaan! Koira alkasi hiffaamaan, että juttu toimii samoin kun sisälläkin. Ja jos Jussi ponkaisi sohvatyynyn ohi innostuksissaan, tai unohti ottaa on/offin, alkoi välittömästi takajaloilla hakemaan asentoa. Vihdoinkin se on löytänyt takajalkansa <3
Loppuun otettiin vielä Jussin kanssa kivoja yleistemppuja, kuten peruuttamista, pyörähdyksiä, hyppyjä ja jalkojen pujottelua. Hienosti ukko vielä kaiken muistaa! Tämä oli hiukan muistuttelua huomista varten, jolloin onkin ensimmäinen käytännönkerta koiratanssikurssilla! Jihuu!

Sitten olikin Brandyn vuoro treeniä. Brandy oli ihan intopiukeana kun otin sen irti hihnasta. Se vaan hyppi ja pomppi ja haki kontaktia ja sähelsi kaikkea muuta yhtä hyödyllistä :D
Eka ihan vaan juostiin pennun kanssa, että purkaa enimmät höyrynsä, eihän se olisi siinä tilassa keskittynyt mihinkään pyyntöihin.
Kun pentu oli hiukan rauhallisempi. Harjoittelimme istu, maahan, seiso -sarjaa. Hienosti pentu taitaa istumisen, sekä käsimerkillä, että käskyllä. Seisominen on hankalampaa. Tarjoaa aika tarmokkaasti siihen vieläkin istumista, mutta kyllä ollaan silti edistytty hirmuisesti! Pentu jopa nykyään nostaa takamustaan maasta ihan oma-aloitteisesti, jolloin naks ja namia naamaan. Maahan meneminenkin on jo aika hyvin iskostunut pennulle. Vielä se tarvitsee houkutuksen, mutta on huimaa edistystä siihen nähden mistä aloitettiin. Aloitettiin tosiaan siten, että houkuttelin pentua jalan ali (istuin siis maassa) ja sitten se lösähti namin perässä maahan. Nyt menee ihan missä vain namin perässä, eikä tarvitse jalkaa avuksi. Taito pentu. Sitten otettiin näyttelyremmi esille (joka on tosin jussin naru, mutta ajaa asiansa :P) harjoiteltiin nätisti juoksemista. Joka sujui yllättävän vähin pomppimisin ja riekkumisin. Suurin ongelma taitaa olla että koira tapittaa minua kuin palaa kinkkua. Ottaa siis suuuuuuuuuren suuuuuuuuresti kontaktia -> pilaa liikkeet. Tätä siis jotenkin pitää jossain vaiheessa lähteä työstämään. Lisäksi otettiin muutama seisominen, joista ei oikein enää tullut mitään kun pentu alkoi väsyä. Lopetettiin sitten yhteen "hyvään" seisomiseen.

Sitten laskinkin koirat irti ja heitin niille palloa. Tosin enimmäkseen pentu jahtasi palloa ja Jussi sitten nuuskutteli pitkin kenttää. Melko hyvin pentu palauttaa palloa(/muita esineitä), mutta välillä jättää esineen turhan kauas tyhjentääkseen suunsa namipalaa varten. Mutta suunta on oikea.

Loppuun voisin laittaa pari uimakuvaa pojista !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti