lauantai 6. elokuuta 2011

Mätsäröintiä 26.7 & 3.8

Ensimmäiseksi mainitut 26.7 mätsärit pidettiin aikalailla naapurissa, eli Pilkon cittarilla.
Oli kyllä hurrrjan lämmin. Molemmat pojat oli mukana, Brandy turistielämää vietellen pääosin häkkiosastolla.

Jussi esiintyi ihan näpsäkästi. Vähän Jussi oli ehkä flegmaattinen, mutta silti oli mukana hommassa. Parina meillä oli kleini tms.
Pöydällä Jussi väisti reeeeeeeeilusti, ja jouduin sitä tukemaan, ettei se tullut alas pöydältä, myöskään herkut ei maistuneet koko pöydälläoloaikana. Pöydän jälkeen se oli edelleen ns. varovainen tuomaria kohtaan. Häntäkään ei enää meinannut nousta, mutta loppujen lopuksi nousi kuitenkin.
Saatiin punainen nauha.
Kokoomakehässä Jussi oli todella varovainen, koska takana oli ihminen hääräämässä jatkuvasti. Tuomaria väisti karkuun sen tullessa morjestamaan. Ei siis sijoitusta meille.

Brandy oli oikein loistokkaasti. Ei arkaillut tai säpsynyt ollenkaan ja rauhoittui häkissä nukkumaankin. Kun Jussin kanssa kehät oli ohi, niin Brandykin pääsi jalottelemaan ja harjoittelemaan mm. kontaktia häiriössä. Eikä mitään ongelmaa. Taitolapsi!
Ystäväni myös koetti handlata Brandyä, eikä siinäkään mitään roplematiikkaa. Pentu lähti vieraan ihmisen mukaan oikein innokkaasti, ja liikkui hyvin.

Mätsärit 3.8 olikin sitten mustin&mirrin parkkipaikalla. Molemmat pojat oli taas mukana, Brandy turistina jälleen. Jussin ilmoitin kahteen kehään, normikehään ja "pukukehään".
Ensin oli pukukehä. Jussilla oli päällä pääkallofleece ja normi lenkkeilyvälineet, eli pääkallohihna ja niittipanta. Katu-uskottava piski siis! Meidän lisäksemme osallistui kaksi muuta. Englanninbulldoggi kaalimatona ja brasilianterrieri öö. lippis päässä. Jussi sijoittui kolmanneksi, vaikka kuulemma tasaista oli brassin kanssa, brassi kuitenkin parempi, koska lippis. Saatiin palkinnoksi jotain koulutusnameja, rc:n näytepussi, luu ja 5€:n alennus RC:n ruokiin, niin ja vinkulelu.

Normikehässä meillä oli parina chihu. Se esiintyi oikein tasaisen varmasti. Jussikin esiintyi yllättävän topakasti ja innokkaasti.Pöydällä Jussi oli edelliseen verrattuna melko super! Pidin kiinni ainoastaan hihnasta tuomarin tullessa tarkastelemaan pöydälle. Jussi seisoi kuin tatti paikoillaan (väisti, muttei siirtänyt jalkojaan) sen aikaa kun tuomari katsoi pään, hampaat (tarkasti!) ja etuosan. Vaan heti kun tuomari lähti kuljettamaan kättänsä takaosaa kohti, niin Jussilla kippasi kuppi nurin. Se yritti pöydällä karkuun, yritti kiivetä syliin. En tiedä johtuiko se siitä kun sillon joku kerta tuomari maassa tutkiessa otti Jussin kasseista liian lujaa kiinni, niin siitä jäänyt sitten pallitraumat. Laitoin episodin jälkeen vielä seisomaan neljällä jalalla, jonka jälkeen pois pöydältä. Palkkaakin olisin tarjonnut, mutta ei taaskaan tuomarin läsnäollessa kelvannut. Juoksemaan lähtiessä oli taas aluksi varovainen eikä nostanut häntää, mutta iloisella lirkuttelulla sain ahdistuksen pois ja hännän nousemaan. Juoksikin sitten erittäin kivasti ja reippaasti.
Saatiin sininen nauha. Tuomari perusteli sen, että chihu antoi paremmin käsitellä.

Kokoomakehässä Jussia jo vähän kylmäsi kun aurinko oli jo laskenut. Ei oikein esiintynyt enää. Innostamalla ja leikittämällä saatiin sitten vähän enempi intoutuneisuutta mukaan. Jussia ahdisti suunnattomasti myös takana ollut esittäjä. Kyttäsi sitä koko ajan, ettei se vaan tule liian likelle. Juostessa ei ollut enää kovinkaan innokas. Tuomarin tullessa katsomaan väisti karkuun. Ei siis sijoitusta meille.

Jussin kanssa harjoiteltiin sitten vielä luppoajalla ihan normihauskoja temppuja, kuten jalan yli hyppäämistä, tassun nostoa, pujottelua jne. Kyllä huomasi, miten koira siinä rentoutui, kun sai kivaa ajateltavaa odotteluajalle.
Myöskin Brandy pääsi loppuajasta taas ihmettelemään häkin ulkopuolelle. Reipas pentu hän oli, eikä taaskaan jännittänyt mikään eikä kukaan. Otettiin myös istu, seiso, kontakti hommeleita. Ja hyvin toimii! Myös koirien ohittamista harjoiteltiin. Eikä minkään näköistä ongelmata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti