lauantai 6. elokuuta 2011

Treeninkiä. agia ja tokoa sekä yleistä sähellystä

Otetaan ensin vaikka agit!
Joku pitkä aika sitten käytiin vapaavuorolla agiliitelemässä, sillä omalla vuorolla oli aivan liian helle. Okei, ei vapaavuorolla ollut loppujen lopuksi yhtään viileämpi. Porukkaa oli mukana Inka & Cara, Laura & Minttu, Reetta & Atte sekä Ansku & Bogi. Plus Mintun pennut ja Nino dalmis, jotka ei kuitenkaan liidelleet. Brandy jäi kotiin harjoittelemaan yksinolemista.

Ratahan oli seuraavanlainen
Me harjoiteltiin Jussin kanssa lähinnä tuota alun hyppypomppukieputusta. Ensimmäisellä yrittämällä ohjasin itse epäselvästi, eikä Jussi ollut varma miten suorittaa. Sitten otettiin alusta kun olin itse miettinyt ja kuivaharjoitellut paremman ohjaamisen tuohon kakkosesteelle. Sittenpä kuvio sujuikin kuin tanssi, vaikka vieläkin hiukan arka nilkkani ei moista pyörähtelyä arvostanut. Palkka odotti 5 esteen jälkeen. Sitten otettiin loppurataa vähän sinne päin meiningillä, lähinnä harjoitellen joitain ohjauskuvioita ja yksittäisiä esteitä. Mm. keinua ja keppejä. Myös medimuuri oli Jussille vähän jännä paikka, joten sitä harjoiteltiin. Jussi oli vähän vaisu, eikä tehnyt kovin tehokkaasti. Tosin, oli kyllä lämminkin.Sitten toinen agireissu, joka ei mennyt ihan kuin piti...
Mukana taas sama poppoo. Kuin aiemminkin. 
Ratana seuraava
Itse tykkäsin tästä radasta tosi paljon!
Lähdettiin Jussin kanssa radalla, ja Jussi oli innokas. Tosin yleensä Jussi varastaa lähdossä, mutta tällä kertaa ei, joten se jo sai minut hiukan ihmettelemään. Alku meni todella hyvin! Palkkasin kädestä kakkosesteen jälkeen. Kepit meni toisella yrittämällä, ja superpalkkaus riehuminen sen jälkeen. Sitten lähdettiin neloselle. Sen Jussi vielä hyppäsi jees, mutta 5:lla jo vähän jarrutteli. Puomin ohi meinasi aluksi mennä, muuten ei mitään ongelmaa, palkka kontaktilla. Putkeen lähti hienosti. Kääntyi kuitenkin jossain välissä takaisin. Joten uudelleen putkeen lähetys. A hienosti, ei ropleemaa, palkka kontaktilla. A:lta Jussi lähti tosi vaisusti mukaan, eikä suostunut hyppäämään 9 estettä. Siinä alkoi jo vähän kellot soida. wtf. Koitin uudelleen. Lähti mukaan ja hyppäsi, sitten hidasti, oli kuitenkin vielä mukana, tosin vaisusti. Ei mainannut lähteä kiertämään 10, vaikka yleensä kiertäminen ei ole mikään ongelma. Hyppäsipä siis siivekkeen yli. Yritin uudelleen, mutta koira ei lähtenyt mukaan ollenkaan ja kieltäytyi hyppäämästä. Siinä vaiheessa viimeistään tajusin, että kaikki ei ole ok. Rupesin katsomaan koiraa ja sen liikkeitä. Vasempaa etujalkaa koira liikutti oudosti. Näytti vähän ontumiselta, muttei kuitenkaan. Liikkui vain oudosti. Jätettiin rata siihen. Sivussa sitten katseltiin ja liikuteltiin yhdessä ja muutkin totesivat saman, että joku siinä on, mutta ei nyt varsinaisesti ontumista. Liekkö joku revähdys sitten. Antoi kuitenkin väännellä, käännellä ja koskea ihan normaalisti. 

Tosin alkulämpät yms. oli ok, ettei ainakaan siitä johtunut. Otettiin lepoa ja touhuiltiin muita temppuja. Niissä ok, joten kävin radalla koittamassa kahta estettä uudelleen. Ekan hyppäsi moitteetta, mutta toiselle taas kielsi. Eli jossain joku vika. Muuten koira kuitenkin normaali.
Hirmuisesti tekisi mieli se hierojalle viedä, mutta se on tuon pelkurin kanssa ihan turhaa hommaa, kun ei se anna koskea ja jos antaa, niin ei takuulla rentoudu, jolloin hieronta tehoisi edes vähän.
Kotona treenien jälkeen venyttelin ja hieroin kevyesti. Enkä minä ainakaan tuntenut mitään epäkummallista. Muutenkin koira liikkui normaalisti. Mikäköhän vika.
Seuraavana päivänä oisi ollut agimöllit, mihin olisi ollut tarkoitus mennä ja osallistua, mutta jätin sitten varmuuden vuoksi välistä. 

Jos sitten luikahdamme tokon ja yleisen sähellyksen puolelle.
Elikkäs lähdettiin porukalla Laura&Minttu/Meela, Ansku&Bogi, Emmi&Toivo sekä minä Jussi&Brandy. Treenailemaan läheisille kentille. Jussin kanssa otin seuruuta, perusasentoa, makuuta (ja siihen palaamista) sekä muita yleispäteviä aivotemppuja. Koira oli todella vireessä ja varsin innokas tapaus! Ilo oli kyllä treenata ja hymy oli persiissa niin omistajalla kuin koirallakin!
Tuo makuussa minun palaaminen Jussin viereen, on kyllä ehkä maailman suurin ongelma. Koira ei vaan kestä että palaan takaisin siihen viereen, tulin sitten kuinka kaukaa kiertäen tai miten hitaasti hyvänsä sivusuunnassa lähestyen. Jotkut kerrat se kestää, mutta silloin hoen kuin matraa "hyvää poikaa", kierrän sivusuunnassa koirasta 1½m ja alan lähestyä sivuaskelilla. Ihan viereen en koskaan pääse, enkä ole nyt vähään aikaan yrittänytkään. Jussi tarvitsee ainakin sen yhden jalanvälin siihen. Muuten se nousee ja väistää. Siihen olen nyt lähestymisen lopettanutkin ja hurjasti palkkaan. Ehkä tämä tästä vielä... Paikkamakuussa ei muuten juuri ongelmaa. Paitsi epämukavalla alustalla Jussi tuppaa aavistuksen nousemaan irti maasta. Mutta ei se oo kun reenin puutetta.

Brandyn kanssa taasen otettiin, istu, maahan, seiso, kontakti yms. häiriössä. Kontaktia otettiin ihan istualleen ja hihnassa sekä irti kävellessä.  Jos mulla on joku nami kädessä niin tota penskaa ei sillon kiinnosta, vaikka ydinpommi räjähtäs vieressä. Ei kiinnosta ohi kulkevat koirat tai ihmiset. Saattaa vilkasta, mutta sitten kun huomauttaa, niin tapitus alkaa jälleen. Melko näppärä lapsi! Vaikka vielä pitää paljon vahvistaa!
Sitten otettiin luoksetuloa. Ihan vaan siten, että joku piti pentua ja minä kutsuin luokse. Ei siis mitään istumisia, tai sivulle tuloja. Ihan vaan tänne -käskyn opettelemista. Palkkasin lelulla, mistä Räiskäle kuumui kovin. Pitäjäkin kertoi, että kun oltiin tehty jo pari, niin penska ei meinannu pysyä enää odottamisaikaa käsissä ja vinkui, että saisi jo lähteä. Meidän pitäs varmaan pikkuhiljaa alkaa opettelemaan tuota perusasentoa ja paikalla pysymistä. Mutta kaikki ajallaan, onhan tässä aikaa!

Tähän postaukseen voisin lykätä myös viikkokuvat! :)
12vko 1pvä, 10kg ja 40cm
13vko 1pvä. 10,9kg ja n. 41cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti