keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Möllitokodebyytti!

Käväistiin vinhan harjoittelun siivittämänä siis Pohjois-Karjalan noutajakoirien järjestämässä möllitokossa Tiistaina 15.5!
Häiriötä oli suhteellisen paljon, muita koiria, juoksevia lapsia ja liikkuvia autoja ynnämuuta!

Joristaan sitten lopussa lisää, nyt pisteet ja kootut selitykset!

Luoksepäästävyys - 10 Tuomari tosin ei koskenut koiraan ollenkaan, vaan kävi kättelemässä.
Paikkamakuu - 8 Viimeisen 10-20sec aikana nousi istumaan. Kun palattiin koirien luokse Brandy lähti kävelemään vastaan. Vein pannasta takaisin paikalle.
Seuraaminen kytkettynä - 10 Ei hyvää, ei hyvää. Koira ei ollut yhtään mukana, eikä tehnyt töitä. Seuraaminen muistutti enemmänkin päiväkävelyä. Kontakti tippui, seuruu oli väljää ja koira haihatteli omiaan. Käännöksissä pysyi, vaikka täyskäännökset edelleen löysiä. Pysyi kuitenkin mukana koko ajan ja perusasennot hyviä.
Seuraaminen taluttimetta - 9 Tämä samalla mentaliteetilla kuin kytkettynä seuraaminen. Juoksussa lähti vielä edistämään. Koira otti todella paljon häiriötä ympäristöstä ja katseli mieluummin niitä. Yhdessä täyskäännöksessä jäi tosi paljon jälkeen. Ja sitten olisi mielellään lähtenyt tutkimaan myös tuomarin istuimena toimivan auton takakonttia, jossa jouduin huomauttamaan, että koira takaisin. Perusasennot hyviä.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 10 Seuraaminen hyvää, meni ensimmäisestä käskystä maahan. Omaan makuuni vähän hitaasti. Maatessa otti paljon häiriötä viereisen kehän tapahtumista, mutta pysyi maissa. Ei ennakoinut perusasentoa.
Luoksetulo - 9 Jäi nätisti, tuli laukalla luokse, tosin hitaasti. Hyppäsi naamalle, tuli puoliksi perusaentoon ja puoliksi eteen. Kun pyysin sivulle, kävi haihattelemassa jossain takana ja tuli perusasentoon.
Seisomaan jääminen seuraamisen yhteydessä - 6 Voi hyvää päivää.. Seuraaminen kivaa. Ensimmäisen käskyn jälkeen seisahtui kävelin eteenpäin, liikkuri huomauttaa, että tulee perässä. annoin toisen käskyn, kävelin taas liikkuri sanoo että vieläkin tulee annoin kolmannen käskyn. Kolmannella pysähtyi. Kun palasin luokse väisti hiukan. Liekkö jostain paineistui tässä koko liikkeessä?
Estehyppy - 10 Ja aivan ansaitusti. Alussa kyttäsi viereisen kehän tapahtumia, eikä pitänyt kontaktia. Mutta otti käskyn ja hyppäsi hienosti. Kääntyi ja pysähtyi. Hienon hieno! Ei ennakoinut perusasentoakaan.
Kokonaisvaikutus - 10

ALO1 179p sij. 6/10

Meistä on ehkä myös videota, josta saatte realistisemman kuvan, mitä OIKEASTI tapahtui. Brandy oli hirmu flegmaattinen koko homman ajan, vaikka ennen suoritusta innostin paljon. Liekkö sitten oli liian pitkää odottamista ja ympäristön häiriö väsytti koiran.
En ollut hirmu tyytyväinen näihin, koska Brandy ei oikeasti ollut yhtään mukana, eikä se tehnyt töitä minun kanssa. Brandy teki vähän "puolivaloilla". Brandy olisi osannut paremmin häiriössäkin, tiedän sen. Toki tiedostin, että häiriö vaikuttaa ja niin se vaikuttikin, muttei sen noin paljon olisi pitänyt vaikuttaa.. Etenkin seuraamisiin olin pettynyt, sillä ne on meidän "varmat" liikkeet.

Vaan tästä ei ole kuin suunta ylöspäin häiriötreenien kautta! :)

MUOKS! Tässäpä vielä VIDEO

2 kommenttia:

 1. Palkkasitko mölleissä vai menittekö kisanomaisesti?
  Jos kisanomaisesti, oletteko treenanneet palkattomana työskentelyä? Aika moni tekee sen, että kisoihin vaan pamahtaa ilman palkkaa ja se juuri tekee koirasta tosi flegun. Kun siihen yhdistetään vielä ohjaajan jännitys, ei koira pidä tilanteesta.

  Pääasiahan on, että olette korkanneet "kisauran"! :)

  t. Kidan Pipsu

  VastaaPoista
 2. Palkkasin liikkeiden välillä namilla, kehulla ja taputuksilla. Ja koira oli flegu jo heti hihnaseuraamisessa.. joten.. sitä ennen ei edes mistään tule palkkaa. Ollaan treenattu samanlailla myös kotona, eli vain liikkeiden välillä palkka tai sitten kaksi liikettä putkeen ja palkka.

  VastaaPoista