perjantai 11. toukokuuta 2012

Kisamuotoiset tokotreenit

Tiistaina olimme taas reippahasti tokotreeneissä ja ilma oli mitä mahtavin!

Tiia oli taas meillä kartturina treeneissä ja tehtiin kisanomainen treeni.

Luoksepäästävyys; Aluksi pysyi, mutta sitten kun Tiia laskeutui Brandyn tasolle katsomaan sen hampaita, niin johan riemu repesi. Se lähti paikaltaan ja kiehnäsi ja hytkyi kuin hienoinkin hyytelö. Ei mennyt ihan nappiin tämä..

Paikkamakuu; Todella kivasti pysyi. Kerran lörvähti kyljelleen ja kävin sen korjaamassa "sivuttamalla koiran" ja käskemällä sen uudestaan maahan. Mutta muuten pysyi, eikä noussut.

Hihnaseuraaminen; todella kivaa seuraamista. Käännökset edelleen väljät. Ja juoksussa meinasi lähteä juoksentelemaan omia reittejään (tosin oma vikani, koska en antanut "uutta" seuraamiskäskyä). Kaaviona oli käännös vasempaan, käännös vasempaan, käännös oikeaan, täyskäännös, juoksuun, kävelyyn ja liike seis.

Seuraaminen hihnatta; Tämäkin oikein kivaa seuraamista. Sama kaavio kuin yllä. Ja tässäkin tosi kivaa seuraamista, käännökset edelleen väljät, varsinkin täyskäännöksissä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä; Jätin takapalkan... Koira kyttäsi palkkaa koko ajan. Jätätti seuruussa ja kaksoiskäsky maahanmenoon... Ei ollenkaan hyvä. Otettiin uudestaan. En jättänyt takapalkkaa tällä kertaan, tässäkin jouduin antamaan kaksoiskäskyn, mutta meni maahan toisella käskyllä tosi hienosti. Palkkasin siihen pallolla.

Luoksetulo; Ensimmäinen meni sikäli huonosti, että aluksi vauhtia oli tosi hyvin, mutta sitten pari metriä ennen, laittoi raville. Tuli hyvin eteen, palkkasin ja pyysin vielä sivulle. Sivulle tulo oli todella ruma, eikä tullut ekalla oikeaan kohtaan sivulle. Toinen oli sikäliparempi, että tuli vauhdilla eteen asti (vähän turhankin likelle, auts..), mutta perusasento oli tässäkin ruma, eikä tullut samantien nätisti sivulle.

Seisominen seuraamisen yhteydessä; Löysää seuraamista alkuun. Petrasi kuitenkin. Käsky ja käsimerkki, jäi hyvin, vaikka kuulemma otti pari "steppiaskelta". Pääsin palaamaan sivulle ja loppuun vielä hyvä perusasento.

Yleisvaikutelma oli kuulemma hyvä ja koira teki iloisesti hommia. Palkkasin paljon liikkeiden välilläkin ja kontaktista. Yllättävän hyvin teki häiriöisessä ympäristössä!
Hyvät treenit. Ollaan myös kotona treenattu kisanomaisesti liikkeitä ja hiottu tiettyjä osia liikkeistä (lähinnä jääviä..)

2 kommenttia:

  1. Heitinpäs teitä haasteella ;) http://cheltu.blogspot.com/2012/05/hyvan-mielen-haaste.html

    VastaaPoista