sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Parturoitu pätevyyspentu!

Aloitetaan kauneushoidoista!
Kasvattaja Mia tuli enonkoskelta ehostamaan Brandyä viikon päässä häämöttävää Voittajanäyttelyä varten. Brandy siis sunnuntaina pentukehässä! Kun Mia tuli ovesta, ei Brandy oikeasti tiennyt miten päin se olisi ollut. Selvästi tunnisti lapsuuskodin äiskän ja osoittikin sen ihan huolella. Kohtuullisetkin käytöstavat unohtui ihan kokonaan. Mialta meinasi lähteä nenä ja huulet useampaan otteeseen parempiin suihin. Hehheh.
Brandy oli ehostuksen ajan yllättävän näpsäkästi. Mia siisti Brandyn korvat ja tassukarvat. Mia myös opasti minulle miten siistimistä kannattaa tehdä, millaisilla välineillä ja mihin jatkossa kannattaa kiinnittää huomiota kun karva kasvaa. Maailman suurimmat kiitokset Mialle, että kävi auttamassa ja opastamassa. Kyllä täytyy sanoa, että meillä on varmasti yksi maailman kivoimmista kasvattajista! :)
Siistitty kuontalo

Ehkä otin.... tai siis... otin.

Niinjoo. Ja matotkin löysivät viimein lattiamme!


Mutta sen lisäksi. Pitkin viikkoa ollaan aina pidetty "tokovartteja" Brandyn kanssa. Edelleen pitkät päivät, huono sää ja pimeys rajoittavat hurjasti. Eikä tällä viikolla ollut edes ohjattuja treenejä :( Hiotaan liikkeitä, hinkataan ja vänkätään. Nyt sitten viikonloppuna otettiin ihan asiaksi lähteä valoisaan aikaan tuohon viereiselle kentälle tahkoamaan tottelevaisuusjuttuja.
Aika peruspuuroa ollaan tehty. Seuruuta, paikan hakemista, perusasentoja, paikkamakuuta, luoksetuloa. Lauantaina harjoiteltiin sitten kääntymisiä seuruussa varsinaisesti ekaa kertaa. Hiukan pentu alkoi jo saamaan hajua mitä haetaan. Pentu oli erittäin taito tokopentu. Jätin nyt kaukopalkan kokonaan pois, koska selvästi kuumuu siitä ihan liikaa ja esim. seuraaminen on jotain hirvittävää. Nyt siis käytössä naksu, ja palkka tulee taskusta naksun jälkeen. Paljon parempi! Vire ei ehkä mene ihan samoihin atmosfääreihin, mutta mielestäni se on ihan riittävä. Pennulla on naama ihan näkkärillä kun pääsee pitkästä aikaa kunnolla tahkoamaan juttuja!

Sunnuntaina lisää reeniä. Samaa puuroa tehtiin kuin lauantainakin. Pennulla oli tosi paljon halua tehdä ja se niin nautti tokotuokiosta. Ihana nähdä miten koira oikeasti tykkää ihan tavoitteellisesta treenaamisesta ja on halukas oppimaan (=saamaan huomiota, kiitosta ja palkkaa). Ihan itsellekkin hymy väkisinkin tulee naamalle.
Pennulla oli kuitenkin ihan selvästi raksutellut yön aikana nuo seuraamisen käännökset, koska tänään tehtiin niitä taas. Ja pentu oli kuin vanha tekijä! En kyllä olisi mennyt väittämään, että vasta edellisenä päivänä oltaisiin harjoittelu aloitettu! Pikkasen vielä varmistelin kevyellä imuttamisella.
Sunnuntaista, eli tästä päivästä otinkin sitten kuvamateriaalia talteen, eli todistettakin on!

Paikkamakuusählinki

Luoksetulo

Seuraamista osa1

Seuraamista osa2

6 kommenttia:

 1. Pakko kehasta täälläkin, ootte ihan hurjan hyviä! B on hieno lapsi :-) Tuli kauhea hinku itsellekkin tokoilemaan, josko huomenna?

  VastaaPoista
 2. Kaikki vaan tokoilemaan! Ja Räinö kiittää kehuloista :))

  VastaaPoista
 3. Kyllä ne aussiet vaan osaa. ;) Tosi hyvällä mallilla teidän treenailut.

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää :) Hienoa Brandy!

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää minustakin! Ihanasti heiluu koiralla häntä seuruussa! :)

  VastaaPoista