maanantai 14. marraskuuta 2011

Voihan kuumuvat villapöksyt agikentällä

..olipa kerran pennun ensimmäiset oikeat agitreenit.. Köhköh. Ensinnäkin koko sinne tulo on koirille yhtä häsläystä, koska Laura käy koppaisemassa koirat kotoani treenikentälle, kun minä taas tulen sinne suoraan töistä. Lauralle kuitenkin isoimmat rakkaat kiitokset, että viitsii auttaa :') <3
Pentu oli aivan supertäynnä energiaa kun koppasin sen itselleni. Jo siinä vaiheessa minua alkoi hiukan huolettaa.

No ei siinä. Pentu tarpeilleen ja kentälle! Ensin harjoittelimme eteenlähetystä. Oli kolme estettä "rimat maassa". Meidän avustaja sitten vei sitten namialustan ensimmäisen esteen taakse, ja minä lähetin Brandyn sitten eteen. Hienosti pentu hoksasi idean! Siirrettiin namialusta sitten toisen esteen taakse ja sinnekkin pentu hienosti pyyhälsi! Välillä se saattoi varmistella että pitikö näin nyt tehdä vai mitä häh. Saattoi pysähtyä kesken kaiken ja kääntyä katsomaan minua. Lopetettiin tietty hyvään suoritukseen, eikä vielä edes otettu kolmatta estettä mukaan.

Seuraavaksi menimmekin puomille, joka oli madallettu, lähinnä vain kontaktien harjoittelemista varten. Ensin yritin mennä koko puomia, mutta eihän siitä tullut mitään. Pentu veti kuin höyryveturi eikä kiinnittänyt huomiota ollenkaan missä kävelee. Hyppi puomia edes takaisin, ylös alas. Katsoimme siis paremmaksi harjoitella vain sitä varsinaista kontaktiosioita. Pentu ei kyllä tuntunut tajuavan ideaa juuri ollenkaan. Hiukan sille saattoi pieni haju jäädä että mitä haettiin. Jätettiin hyvään suoritukseen ja jätettiin asia hautumaan pienen paimenen aivoissa.

Puomin jälkeen kävimme harjoittelemassa vähän siivekkeen kiertämistä joka sujuu jo tosi loistavasti.
Sen jälkeen lähdettiin kokeilemaan keppejä, joissa oli verkot. Pentu ei olisi oikein jaksanut keskittyä niihin ja useampaan otteeseen törmäsi verkkoon (oli siis vain kaksi keppiä ja kaksi verkkoa), eipä tuo pentu siitä hätkähtänyt tippaakaan, reippaasti vaan uudelleen. Kerran sillä oli niin vauhtia, että unohti kiertää toisen kepin ja hyppäsi verkon yli. No ei se mitään. Pari tosi kivaa suoritusta saatiin tehtyä, pentu lähetettiin kepeille, ja meni itse loppuun saakka namialustalle. Jätettiin tämä homma myös hautumaan.

edit: Ainiin tässä välissä harjoittelimme sitten sitä, että paikoitin Brandyn näiden kolmen esteen taakse, ja siitä sitten "lähetystä" namialustalle, siten, että ns. ohjasin esteet. Ensin otettiin ihan yhdellä hypyllä, sitten kahdella. Nämä menivät todella hyvin! Siispä päätin ottaa vielä kolmannenkin. Tämä olikin sitten jo vähän haasteellisempi ja Brandy tuppasi kiertämään sen kolmannen esteen. Kerran se pääsi namialustalle väärästä suorituksesta, kerran onnistuin blokkaamaan ja sitten saatiinkin siihen apuri vahtimaan alustaa. Saatiin kaksi tosi hyvää suoritusta loppuun, missä pentu meni kaikki kolme estettä. Itse ohjasin aika eleettömästi vierellä. Pentu kun tuntuu häiriintyvän kaikesta minun häsellyksestäni.

Sitten tehtiin vähän putkea erilaisista lähetyskulmista. Brandy ei putkella oikein malta odottaa sitä, että lähetän sen sinne putkeen, vaan juoksee sinne aivan oma-aloitteisesti. Putki on kyllä ehdottomasti yksi lemppareista tällä pennulla.

Ja siis kuten otsikko kertoi. Brandy kuumui treeneissä todella paljon. Milloin siltä hävisi korvat ja se lähti rälläämään ympäri hallia ja tekemään esteitä oma-aloitteisesti. Ohjaaja/kurssilainen sanoikin, että Brandy lähti kiertämään huvipuistoa. Sitä agitreenihalli kyllä Brandylle on! Se on yksi iso huvipuisto! Kuumuminen ilmeni myös siten, että Brandy alkoi hyppiä sekä näpsimään hihasta. Samaa mitä se teki aiemmin näyttelyravia treenatessa. Kun se tekee tätä, niin käännän sille selän ja kaikki toiminta loppuu siihen. Jonkun verran tuntuu auttavan. Myös yleinen hökeltäminen ja keskittymiskyvyttömyys ovat oireita kuumumisesta. Tulen olemaan niin pulassa tän villahousut tulessa rälläävän suharin kanssa! Ihan hullua tällainen räjähdysvalmis paketti Jussin jälkeen, jota piti innostaa aina kaikkeen. Brandya joutuu ennemmin laittamaan jäähylle ja rauhoittelemaan. Noh, ehkä se tästä. Treeniä. Olihan nää vasta meidän ekat "viralliset" agitreenit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti