keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Kakkaa ja mätsäreitä

Kaikkea jännää meidän taloudessa tapahtunut. Treenit on jääneet pois oikeastaan koko tältä ajalta. Minulla on ollut henkilökohtaista koiratonta elämää, niin on treenejä joutunut jättämään välistä. Kävin mm. ruotsissa risteillen Twilight Fan Eventissä VIP -vieraana kattelemassa Robert Pattinsonia ja Ashley Greeneä. (joo mun täytyy hehkuttaa tätä joka paikassa mihin sen voi kirjottaa ;D) Tämän lisäksi Brandy on piereskellyt märkiä pieruja jo kahteen otteeseen.
Elikkäs syyslomaviikolla Brandy vetäisi itsensä ripulille, sitä sitten hoidettiin koko viikko. Mm. kaurapuuroa ja riisiä. Sillä meni ohi. Sitten viikon maha olikin ihan normaali ja sitten alkoi taas. Tätä katsoin pari pvä. ja yritin hoitaa samanlailla kuin edellistäkin, mutta sitten lähdettiin kivuttomaan Martinalle selvittämään missä vika kun näin tiheään maha kuralla.
Otettiin verikokeet. Niissä ei näkynyt mitään poikkeavaa, kaikki arvot kohdillaan ja joku allergiajuttuhomma oli myös normaali, eli ei allergiaakaan pitäisi olla.  Itse kun tosiaan epäilin, että ruuasta johtuisi tämä kuraileminen. Pempen nestearvot oli myös hyvät, eli olin ainakin saanut pennun pysymään nesteissä. Martina antoi mukaan ruokintaohjeet (Martinan puuro) ja antibioottilääkityksen. Diagnoosina tuli epäilynä ns. katarri, ja pahoin jostain maan bakteerista ärtynyt masu. Hiukan pennulla oli myös lämpöä ja ylävatsa oli arka. Pentu oli kuitenkin pirteä, hiukan ehkä väsynyt sekä söi ja joi.
Antibiootit alkoi auttamaan heti ja jo heti seuraavana päivänä maha oli kovalla jo. Tällä hetkellä ollaan vielä antibioottikuurilla ja pikkuhiljaa vaihdetaan martinan puurosta pelkkään normaaliin nappulaan. Yksi mitä olen huomannut, niin pentu on alkanut piereskelemään nyt kun olen pikkuhiljaa alkanut lisäämään nappuloita puuron sekaan. HMM. Edelleen olen hiukan epäilevän ruuan sopivuudesta Brandylle. En sitten tiedä johtuuko skeptisyyteni siitä, etten tykkää ko. ruokamerkistä henkilökohtaisesti yhtään. Mielestäni se on vain niin ylihinnoiteltua, olen kuullut siitä niin paljon huonoa ja Rinollekkin se aikoinaan aiheutti hiivan, kun kokeiltiin. Noh, mutta jos tätä nyt koitettas syöttää tämä kasvukausi ainakin.

Voin kyllä kertoa, että treenitauko alkaa riipiä niin omistajan kuin pentuisenkin hermoja. Etenkin nyt kun on pimeät kaudet alkaneet eikä koiria uskalla laskea irti. Vain viikonloppuisin sitten saavat rällätä irti. Ja Brandyllä ei ole oikein mitään pikkujuttujakaan sisällä  voinut treenata kun ei voi namukoilla palkata vielä. Onnekseni kuitenkin lenkillä hoksasin ruohoalueen joka on "valaistu" (en tosin tiedä saisiko siinä olla kun se on leikkipaikan läheisyydessä, mutta olenpahan siinä kuitenkin) siinä olen sitten treenannut sellaisia juttuja mitä voipi lelulla palkata. Ja lisäksi viskonut palloa.
Ollaan treenattu luoksetuloa "jalkojen välistä" ja eteentulemista. Eteentulemisessa olen huomannut pienen....ongelman :'D Pentu tulee kyllä oikein pätevästi ja tiivisti eteen. Mutta ennen kuin se istuu, se tökkää nenällään... no naisellisiin alueisiini. Eikä se ole kevyt tökkäisy. Sitten se istuu. Tätä pitää varmaan alkaa hioa pois.

Mutta sitten jospa mätsäreihin. Tuossa terveen mahan kautena käytiin Brandyn kanssa mätsäreissä citymarketin parkkipaikalla. Olin oikein vihmerä ja kävelin sinne, treenasin paikanpäällä tokoakin. Tämä oli varsin fiksu veto, aiemmista mätsäreistä viisastuneena!
Brandy oli kehässä tosi upeasti, antoi myös pienesti asetella, korjata lähinnä etujalkojen asentoa. Takajalkoja se osaa jo aika hyvin itse laittaa paremmin. Juostessa se meni maata pitkin, ei siis roikkunut hihassa, ei pomppinut ja mennyt kolmiloikkalaukkaa. Upea pentu! Antoi myös tutkia aivan moitteetta! Olin todella ylpeä pienestä pentulaisestani! Saimme minun mielestäni aivan ansaitusti punaisen nauhan!
Punaisten kehässä olimme valitettavasti ensimmäisenä liikkuva koirakko, ja Brandy ottikin aikamoisen ilospurtin aina kun lähdettiin liikkeelle ja sehän tiesi sitä, että tuomari sattui katsomaan vain sen hetken. Muuten Brandy esiintyi aivan moitteetta! Vaikka tuomari ei meitä sijoittanutkaan, niin minusta minun pentuni oli koko mätsärin kaunein pentu! Lopputulos siis PUN ei sij.

Viime viikonloppuna olikin sitten POKSin hallin avajaiset joihin meitä pyydettiin koiratanssinäytökseen Jussin kanssa. Tarkoitus ei siis varsin ollut mitään suunniteltua esitystä vetää, vaan siis tehdä erilaisia temppuja musiikin tahdissa samalla kun yleisölle kerrottiin poksin koiratanssitarjonnasta.Esitys meni vallan hyvin ja Jussi tykkäsi todella kovasti. Tää on niin Jussin laji, kun saa vaan tehdä höpsöjä temppuja aivan satunnaisessa järjestyksessä ja ne saa mennä "vähän sinne päin" -tyylillä. Eli ei mitään painetta eikä hinkkaamisia. Meidän kanssa esiintymässä oli Laura ja Minttu. Ja Jussia kovasti kiinnosti mintun tuoksut (ja pikkulinnut ovat vihjailleet alkavista juoksuista jo jonkin aikaa...). Kovasti Jussia olisi haluttanut mennä Mintun luokse, mutta pysyi kuitenkin hanskassa.
Päätin ilmoittaa Jussin myös samassa syssyssä järjestettyihin mätsäreihin. Jussi esiintyi perus esiintymispuvussaan, eli pääkallofleecessä. Jussi oli koko kehän ajan tosi innoton, eikä juoksuvauhtia löytynyt nimeksikään. Seisoi kuitenkin vapaana tosi hienosti ja pienestä vihjeestä asetteli takajalkansa paremmin. Pöydällä oli yllättävän hienosti. Vähän väisti, mutta ei varsinaisesti pakoillut tilannetta. Sen verran kuitenkin ahdisti, ettei makkaraa syönyt. Ei se selvästikkään tilanteesta pidä, mutta sietää sen. Tuomari antoi meille kommenttia, että meidän pitäisi liikkua kovempaa (joo tiedän, mut jos koira ei liiku kovempaa..) ja että koira on jännittynyt pöydällä (ai ihan tosi :'DDD). Mut sitähän me tuolla harjotellaan. Saatiin sininen nauha. Nauhakehässä ei enää pärjätty, koska Jussia ei juoksu kiinnostanut pätkän vertaa. Seisoi kuitenkin tosi kivasti eikä ahdistunut takana olevasta esittäjästä. Pääosin olin oikein tyytyväinen Jussin esiintymiseen. Erittäin yllättynyt olin pöytäkäytöksestä, koska olisin odottanut pakoilua enemmälti.

Mitäs vielä. Ainiin. Jussi jää puolieläkkeelle agista, ensinnäkin sen takia, että minulla ei ole varaa maksaa hallimaksua kahdesta koirasta ja Brandy on ehkä aavistuksen potentiaalisempi kaveri tähän harrastukseen. Jussille en siis ottanut treenipaikkaa, mutta käyn sen kanssa varmasti irtovuoroilla tekemässä kaikkea kivaa. Ja Brandy tosiaan pääsi penturyhmään maanantaille. Jussilla ei siis tätä nykyä tehdä mitään ohjattua harrastusta, kyllähän se toki harmittaa mutta minkäs teet :/ En mä halua sen kanssa mitään tokoakaan hinkata kun ei se siitäkään pidä. Tehdään mieluummin silloin tällöin ja kaikkea superhauskaa, retardia ja vauhdikasta.Toki kotona tehdään kaikkia höpsöjä pikkutemppuja, sellaisia joita ei tarvitse mihinkään, mutta niillä voi viihdyttää esim. kyläilyvieraita, kummityttöä tai isää. Jussi on sellainen hauva. Ei varmaan tällä kertaa muuta, eiköhän tässä ollut se kaikkein oleellisin!

2 kommenttia:

  1. Jos saadaan se koiratanssin hallivuoro, niin Jussin kanssa tietty sinne ;)

    VastaaPoista
  2. No... Kerkesin kirjottaa tämän ennenkuin olin tietoinen :D

    VastaaPoista