tiistai 10. syyskuuta 2013

Ruokailumietintöjä

Kun nyt erittäin hyvään saumaan sattui Mush:n Ilmainen ateria-kampanja, niin ajattelin sitä mainostaessani samalla hiukan tarinoida meidän muuttuneista ruokailujutuistamme!

Jos aloitetaan Jussista, niin Jussihan on syönyt pennusta lähtien Golden Eaglen Holistic Chickeniä, jonka kanssa ei oikeastaan koskaan ollut muuta ongelmaa, kun maistuvuus. Jussi kyllä söi sitä, mutta oikeastaan vaan silloin kun sillä oli nälkä. Se oli hurjan laiha aina, eikä sitä oikein saanut lihomaan. Syötin tätä Jussille n. 3v, jonka jälkeen aloin vaihtelemaan ruokaa vähän miten sattuu, syötin esim. mätsäripalkintoja ja muita isompia näytepusseja yms. Kaikissa ilmeni oikeastaan sama vika, ne maistui Jussille tasan yhden pussin verran, mutta toinen pussi meni sitten nirsoiluksi. Jossain vaiheessa taidettiin mätsäreistä saada HauHaun kana-riisiä palkinnoksi 2kg säkki, joka maistui Jussille ihan hirmuisen hyvin! Pientä lihomistakin alkoi tapahtua. Tämä maistui Jussille pidemmänkin aikaa, varmaan lähemmäs puoli vuotta, kunnes nirsoilu taas alkoi.
Myönsin tappion ja aloin syöttämään samaa ruokaa mitä Brandy syö, eli Jahti&Vahti energiaa. Tämä Jussille maistuu myös todella hyvin, mutta sen on todella vaikea ja varmasti ikäväkin syödä näin isoja nappuloita onnettomalla purukalustollaan. Mutta jos kerta maistuu, niin mikäs siinä. Yksi vaihtoehto tietenkin olisi turvottaa nappulat ja antaa ne pehmeinä, tätäkin on kyllä koitettu, mutta Jussi on vähän näitä "syön millon viitsin" -koiria, joten ne turvotetut nappulat saattaa jäädä sinne kuppiin pilaantumaan, mikäli arvon Kebabbia ei juuri silloin kiinnosta syödä.
Olen kuitenkin pidemmän aikaa alkanut miettimään Jussin siirtämistä barffiin, luuttomaan versioon, koska Jussin hammaskalustolla ei luita syödä. Luut kuitenkin pitäisi sitten korvata esim. kalkkijauheella tai luumurskalla. Tästä tosin tekee ongelmallisen se, että me kuitenkin reissaillaan ja Jussi on toisinaan hoidossakin, niin lihojen saatavuutta ei voi aina taata. Pitäisikö kuitenkin pysyä 50/50 menetelmässä? Ja vaikka turvottaa nappulat ja sekoittaa lihat sinne joukkoon, jolloin saattaisi kuppi tyhjentyäkkin?
Ja sitten Brandy. Brandy söi pikkupentuajan Royal Caninin Medium Starteria, josta vaihdettiin melko pian jo saman lafkan Medium Junioriin. Jotenkin en tästä ruuasta tykännyt oikein koskaan, enkä ollut yhtään vakuuttunut sen sopivuudesta Brandylle. Tuntui että hyvin usein ulosteet oli liian löysiä ja niitä tuli liian paljon. Myös ripulia tuntui olevan toisinaan hyvinkin tiheään tahtiin. Ja hinta-laatusuhde on täyttä kuraa. Syötettiin kuitenkin vuoden päivät. Kun Brandy oli reilun vuoden, vaihdoin ruuan naapurin suosittelemana Jahti & Vahti Energiaan, joka on sopinut oikein hyvin, lukuuottamatta sitä, että ulosteen määrä on... valtava. Kasat on kohtuullisen kokoisia, mutta per. lenkki niitä tulee ainakin kolme. Brandy on nyt siis syönyt tätä ruokaa vuoden verran. Nyt tosin on alkanut vaikuttaa siltä, että ruoka tulee "läpi", mikään ei oikein tunnu tarttuvan lisäksi minun mielestäni turkki ei ole ihan yhtä hyvässä kunnossa kuin esim. "rc aikoina". Hinta-laatusuhde tällä ruualla on kyllä ihan moitteeton! Olen kuitenkin alkanut tämän "tarttumattomuuden" ja karvan kiillottomuuden takia miettiä ruuan vaihtoa. Olen tällä hetkellä päätynyt, että ostan kokeiluun pussin Sam's Fieldin Adult 4300 power chicken-potatoa.
Mutta tärkeimpänä, olen alkanut jo nyt vaihtaa myös Brandyä 50/50 linjalle. Eli puolet pöperöstä lihaa ja puolet nappulaa. Brandyä ainakaan tuskin tulen kokaan siirtämään täydelliselle barffille, mutta lihaa se tulee nykyään saamaan puolet ruuastaan.Tällä hetkellä ollaa menty viikon verran liha ja nappulaseoksella. Vielä ei olla ihan päästy 50/50, sillä meillä on aikaisemmin syöty raakaa lihaa melko vähän, joten totuttelu pitää tehdä varoen. Nappulana on vielä J&V ja syötelläänkin sitä vielä hetken aikaa pois, kunnes sitten haetaan uuden merkin pussi kokeiluun. Ostin kaupasta koirille 2x 0,5kg nautasikajauhelihaa (toisen paloittelin viiteen osaan ja toisen neljään), 1x 0,5kg naudanmahaa, sekä pussit 1x 0,5kg possunlihakuutioita ja 1x 0,5kg broilerin jauhelihakuutioita. 
Hyvin on maistunut molemmille, mutta molemmilla oli myös n. päivän kestävät ripulit, jotka kuitenkin menivät ohi. Sekaisin olen näitä ostamiani tuotteita heitellyt. Ruokailuesimerkkinä mm. tämän aamuinen: Brandylle 2,5dl J&V nappulaa, n. 100g naudanmahaa, 4 broilerinlihakuutiota ja 1 possunlihakuutio. Jussille n. 0,5dl nappuloita, 50g naudanmahaa, 1 broilerikuutio ja 1 possukuutio.  Katsellaan miten jatkossa sitten. Mutta toivottavasti pystytään pysymään edes tässä 50/50 menetelmässä.

 
Mush puolestaan on minulle aivan uusi juttu, mutta näiden ilmaispussi tapauksien jälkeen päästään tähänkin tuotteeseen kiinni. Ja esimerkiksi Jussille voisi tätä "ruokavaliota" miettiä, sillä nämä käsittääkseni on ihan käteviä "annospussukoita" joita saa myös melko kattavasti monesta paikasta. Lisäksi, koska Jussi ei syö hyvin paljon, niin ei nämä kovin kalliiksi edes kävisi. Mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää! Kiitos erittäin paljon Mushille, että tuotteeseen pääsee tutustumaan näinkin helposti ja edullisesti, sillä nykymaailmassa tuppaa tämä koirien ruokinta olemaan jo melkoisen hintavaa touhua, mikäli koiralleen haluaa laadukasta ja kaikenkattavaa tavaraa tarjota!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti