sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Agilityn vapaavuorolla

Tosiaan, otin 19.9 Brandyn matkaani ja lähdettiin vihdoin ja viimein tallustelemaan kohti hallia, missä tarkoitus oli treenata agilityä. VIHDOIN! Katsoin siis Brandyn tassuhaavan olevan jo tarpeeksi terveen näköinen, jotta uskallettiin lähteä rälläämään.

Brandy oli tällä kertaa tosi hyvin kuulolla ja keskittyikin tosi hyvin omaankin tekemiseensä. En vaan tiedä, että käykö se päänsä sisällä niin kovilla kierroksilla, että väsyy sitten. Vai onko sillä tosiaan niin huono kunto (etenkin agikunto) nykypäivänä, ettei se vaan jaksa tehdä pitkään. Tehtiin aika paljon toistoja ja yritettiin saada homma pieniltä osin toimimaan. Brandy onneksi tosi kivasti noita toistoja kestää, eikä ala esim. turhautumaan tai käskyttämään. Tekee myös tosi innokkaasti joka kerta eikä kyllästy.

Ratana meillä ilmeisesti oli jonkin näköinen piirinmestaruusrata, eli vissiinkin kolmosten tasoinen rata. Sen kyllä huomasi hurjista puomi ja keppikulmista. Alla tekemäni rävellys radan pohjasta. Rata ei ole kokonaisuudessaan tuossa ja sieltä luultavasti puuttuukin jotain esteitä. Mutta me ei rataa kokonaan tehtykkään, joten varsin hyvin tämä piirros riittää.


Aloitettiin ihan alusta, Eli ykkösesteestä, joka kääntyy sitten ikävässä kulmassa tuonne puomille. Noh. Brandy ei tosiaan ihan tuonne puomille taipunut ja hyppäsikin varsin vetreästi ylösmenokontaktin yli. Alastulolla oli odottamassa namialusta, joten se Brandy otti tosi nätisti.
En alkanut treenaamaan tätä tulokulmaa puomille vaan päätin sysätä molempien energian ihan yleiseen kontaktiharjoitteluun. Hirmu kivasti Brandy homman muistikin. Ongelma vaan nimenomaan on tuossa ylösmenokontaktissa, minkä yli Brandy todella helposti hyppää mikäli kulma puomille on vähänkin vino. Nyt siis mietintään, että miten lähdetään tätä hommaa korjaamaan. Siivekkeet vai kehikko? Kehikossa minua vähän jännittää se, että Brandy tosiaan on vähän vajaa luonteeltaan, eikä ihan keskity aina ympäröivään maailmaan, niin kävisikö tässä sitten helposti niin, että koira on loppujen lopuksi solmussa koko kehikon kanssa. Kehikko kuitenkin toisaalta vahvistaisi sitä, ettei puomille hypätä.... Luulen, että aloitan kokeilun tällä kehikolla, mutta jos näky kehikolla on liian hasardi, niin vaihdetaan sitten pelkkiin siivekkeisiin ja lähdetään vahvistamaan sitä puomille juoksua, eikä hyppyä. Seurataan.

No puomia aikamme harjoiteltua, menimme pätkään 3,4,5 selkeästi vauhti ekalla yrittämällä oli liian kova ja huutelusta huolimatta suoralla linjalla oleva putki imaisi koiran sisuksiinsa 4, eli pituuden jälkeen.  (ps. onko mulla toi pituus tossa väärin päin? :D). Otettiin siis vain pituus ja siitä kääntyminen kepeille. Tosi hyvin kääntyi, mutta herkästi haki väärään väliin. Siihen hätään en löytänyt ohjureita, mutta ilmeisesti pitää vähän Brandylle muistutella kuitenkin tuota sisään menoa ja ulos tuloa kepeiltä. Ne oli vähän hakusessa, muuten pujotteli tosi nopeasti ja pätevästi. Saatiin kyllä tosi kivasti onnistuneitakin suorituksia. Joten otin mukaan sitten tuon esteen nro. 3. Huomattavasti vauhti kasvoi, kun lisättiin yksi este sinne, mutta tosi kivasti kyllä kääntyi siitä kepeille. Väärää väliä haettiin edelleen, mutta saatiin sinne yksi onnistunut suorituskin, johon sitten lopetin.

Lisäksi sitten tehtiin myös tuota rengas, muuri, este suoraa. Ihan vain loppuun kevyeksi jutuksi ja muistuttelemaan Brandylle mieleen renkaan ja muurin suorittamista. Ei ongelmaa kummassakaan. Tehtiin tähän sitten erilaisia lähetyksiä, esim. eteen menemistä jne.
Yleisesti ottaen ihan hirmu hyvää tekemistä Brandyltä tällä kerralla, vaikkakaan koira ei pitkään jaksanutkaan. Olisi varmasti vielä tehnyt ihan täysteholla, mutten tosiaan viitsinyt ajaa koiraa ihan piippuun.

Käytiin vielä pihalla harjoittelemassa vähän AVOn hyppyä, joka alkaa näyttää jo lupaavalta. Koira hakee kivan kauaksi esteestä, että mahtuu hyppäämään takaisin. Ongelmana tällä kerralla kuitenkin oli, että istuminen oli sangen vaativaa, maahanmenoa sen sijaan tarjottiin hyvinkin useaan... Liekkö johtuisi siitä, että nyt ollaan aamu ja iltaruuaan merkeissä harjoiteltu paikkamakuuta? Pari onnistunutta kertaa saatiin namialustan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti