torstai 30. elokuuta 2012

Aussie Open ja möllitoko

Aussie Open
Kurvasimme taas koko revohkamme junassa Espooseen torstaina. Matkan tarkoitus oli käydä morjestamassa isääni ja mennä sitten sunnuntaina Aussie Openiin hakemaan Brandylle arvostelu U.S.A:laiselta tuomarilta, joka kasvattaa australianpaimenkoiria alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa.

Ihanhan tuo oli sinällään ihan mukava reissu, koirat käyttäytyivät mallikkaasti kulkuvälineissä ja muutenkin. Ja Jussi pääsi isäni kainaloon rapsuteltavaksi, Jussille kunnon luksusloma, kun saa vaan maata sohvalla ja joku taukoamatta rapsuttaa. Ja jos rapsutus loppuu, niin pieni nenällä tökkäisy ja rapsutus jatkuu ;D

(c) Drover's


Sunnuntaina 26.8 siis tosiaan odotettu Aussie Open Porvoossa, jonne saimme isältä kyydin. Paikanpäällä oli paljon tuttuja. Ja pari uuttakin tuttavuutta saatiin, mm. Huzzla.
Paikanpäällä Brandy sai tehokkaasti vietettyä aikaa häkissä, jossa tosin ei malttanut nukkua, makuulle kyllä kävi, mutta seurasi tarkkaavaisesti kaikkea tapahtuvaa. Hiukan ennen meidän kehävuoroa otin Brandyn häkistä ja menin hiukan tokoilemaan ja juoksuttamaan sitä.
Meidän kehässä oli 14  yli 10kk ikäistä bluemerle urosta. Me pidettiin Brandyn kanssa perää, eli oltiin viimeisinä jonossa.
Hirmuisesti Brandy tuppasi juostessa ottamaan kontaktia, en tiedä mistä syystä, ei se yleensä noin sitä tarjoa kehässä. Muuten juoksi oikein hienosti.
Brandy käyttäytyi muutenkin erittäin mallikkaasti, seisoi hyvin, antoi tuomarin kopeloida aivan rauhassa sillä välin kun herra seisoi kun tatti paikoillaan. Jotain tuomari siinä Brandylle höpötti ja siitä meinattiin vetää iloissaan mutkalle.

Tuomari oli hyvin tarkka liikkeistä, juoksutti paljon ja vakavana tuijjotti liikkumista.
Odotettu arvostelu ei paljon päätä huimannut, meidän arvostelu kuului seuraavasti;
"Needs to be in better condition. Under angulated. Top rolls."
Suomeksi sama; pitäisi olla paremmassa kunnossa, alikulmautunut, ylälinja pyörii.

(c) Drover's


Kaksi viimeistä virkettä tiedostan kyllä itsekin. Brandyllä ei ole hyvät takakulmaukset ja nahkan löysyyden takia se kyllä pyörii. Eli ihan asiasta sanottu. Ensimmäistä virkettä en kuitenkaan ymmärrä. Minkä pitäisi olla paremmassa kunnossa? Koiran yleisesti? Karvan? Lihaskunnon? Tarkoittaako se, että Brandy on läski? Mitä? Tätä emme saa koskaan tietää.
Kuten arvostelustakin voi päätellä, emme sijoittuneet.
Tuntui vähän turhalta koko reissu, koska odotin pitkää ja kattavaa arvostelua, mutta sitten tuli tuollainen tynkä. Lisäksi minulle tuli auringonpistos tai joku muu vastaava, enkä kyennyt jäämää loppupäiväksi katselemaan huonon oloni takia.

Lisäksi reissu loppui vähän lyhyeen, kun joensuun päädyssä oli dramaattisia käänteitä, joten otettiin 2h varoitusajalla uusi lippu kohti joensuuta. Näistä tapahtumista mahdollisesti lisää myöhemmin..

Möllitoko
Mutta sitten positiivisempiin "reissuihin". Olimme juuri tiistaina tulleet kotosalle, kun naapurista lenteli viestejä houkuttelevasti möllitokoilemaan. Pitihän se paineen alla sortua!
Tokoilut järjestettiin tutulla noutajakoirien kentällä, eli salpakadun varikolla. Tuomarina meidän arvoisa naapurimme ja tokopiiskan heiluttajamme. (HUOM. tuomaria ei kuitenkaan lahjottu!)

Voin nyt kertoa todella hyviä (teko)syitä, miksi mahdollisesti kaikki ei mennyt ihan niinkuin olisi pitänyt.
A) Koiralla ei oltu treenattu tokoa älykkäästi ainakaan viikkoon

B) Omistajalla räkäisä flunssa, joka vaikuttaa ääneen mielenkiintoisesti
C) Omistajan mielentilakaan ei ehkä ollut se parhain ja motivoivin
D) Koira on toisinaan vähän vajaa mieleltään
En tiedä oliko nämä järjestyksessä, voi olla, tai olla olemati :D

Koira tuntui koko kokeen ajan olevan vähän ulalla, eikä tehnyt hommia vaan oli ilmeisesti chillaamassa. Lisäksi siellä oli tosi kivoja kärpäsiä tai mitä lie pikkueliöitä, jotka vaikuttivat suuresti pikkupaimenen elämään.

Tässä kuitenkin rivistö koottuine selityksineen;
Luoksepäästävyys 10 - Meni vastaan mutkalla iloisesti, ei siis pysynyt
Paikalla makaaminen 10 - Oli rötkähtänyt lonkalleen jo kun käännyin takaisin koiraan päin. Oli myös levoton.
Seuraaminen kytkettynä 8½ - Virettä ei ollut nimeksikään, kontakti tippui tuon tuostakin, koira oli päväkävelyllä, käännökset falskasi, perusasennot vinoja, kivetkin kiinnosti ja kärpäset. Lisäksi minä ennakoin liikkurin käskyjä :D
Seuraaminen taluttimetta 8½ - Aikalailla toistoa äskeisestä, nyt vire ehkä aavistuksen parempi, myös kontakti pysyi paremmin ja koira oli vähän enemmän mukana hommissa.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 - Seuruussa ei ollut kontaktia kovin hyvin ja maahanmeno oli hidas
Luoksetulo 10 - Vauhdikas ja hyvä muuten, mutta vähän törmäsi. Tuomari huomautti, että jos olisi pikkasenkaan kovemmin törmännyt, niin pisteitä olisi tippunut
Seisominen seuraamisen yhteydessä 10 - Ei taaskaan ollut kontaktia hyvin, muutaman askeleen valui
Estehyppy 8 - Hyppäsi hyvin, vaikka lähti aika hitaasti. Kääntyi hitaasti, itse annoin seisomiskäskyn ehkä hiukan liian aikaisin. Otti pari askelta takajaloilla. Lisäksi ensimmäinen perusasentokäsky ei mennyt perille, kun edessä pörräävä kärpänen oli paljon kiinnostavampi.
Kokonaisvaikutus 10 - Kuulemma iloista menoa
ALO1 187p ja LUOKKAVOITTO! (1/7)

VIDEO MÖLLIRÄVELLYKSESTÄ

2 kommenttia:

 1. Mitä olen muista blogeista lukenut, niin tuomari oli kaikille jaellut varsin lyhytsanaisia arvosteluita! :D Jäynän arvostelussa taisi olla korkeintaan kolme lausetta myös. Tuosta arvostelusta tulee mieleen, että ehkä tuomari tulkitsi Brandyn löysään kuntoon tuon selkänahan takia? Kopeloiko kylkiä? Siis jos tulkitsi juurikin pulleaksi, kun nahka heilui? Mysteeri. Harmi, etteivät aukaise arvosteluitaan sen paremmin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kopeloi kyllä hyvin tarkkaan. Läski Brandy ei ole, sillä tuntuu kylkiluut kun sitä koittelee. Mutta löysä se kyllä on, varmaan XL-kokoinen takki odottaa sitä massaa joka kertyy pikkuhiljaa iän tullessa. Ja tietysti lihaksistokin voimistuu.

   Mutta oli kyllä minulle pettymys kun arvostelut olivat tuota laatua. Epävirallinen näyttely kun vielä oli, niin ei sieltä oikein muuta saa kuin sen arvostelun :P

   Poista