maanantai 13. elokuuta 2012

Agilityä, agilitymöllejä, tokoa ja tokomöllejä

Agitreeneissä ollaan käyty säännöllisesti, mutta huonostippa muistan mitä ollaan tehty.
Ainakin jotenkin sellainen olo on ollut treeneissä, ettei koira taaskaan ole ihan handussa. Hirveästi virheitä ja koira käy tosi kovilla kierroksilla. Virheet varmasti johtuu suurilta osin minun ohjauksesta, mutta vauhdiltaan Brandykään ei tunnu aina ihan keskittyvän.

6.8 tehtiin. Seuraavanlaista rataa.


alkupää meni erittäin hyvin, irtosi ihan törkeän upeasti 4 putkeen. Vitosen tiputti oikeastaan joka ikinen kerta, koska käännös kutoselle oli niin tiukka. Seiskaan taas ihan mieletön irtoaminen ja minä kerkesin mennä vastaan 8 taakse. Koskaan ei saatu kokonaista rataa tehtyä loppuun, joko sen takia, että minä unohdin radan tai sitten sattui jotain töpeksimisiä. Vaan kyllä on paimenessa vauhtia. Ja kyllä minä juoksinkin, kuuma ja hiki vallan tuli.

8.8 treeneistä (c) Milena Nevanto

8.8. treeneistä (c) Milena Nevanto

8.8. treeneistä (c) Milena Nevanto


Lisäksi tehtiin erillisenä keppejä. Ensin harjoiteltiin keppejä ns. radan yhteydessä, eli yksi este, kepit. Pari estettä ja kepit. Laitoin tehtävän helpottamiseksi ohjurit koko keppeihin, ettei Brandyn varsinaisesti vielä tarvitse keskittyä kepittämiseen, vaan siihen esteiden yhdistelyyn ja kepeille hakemiseen. Ja tämä oli niin pätevää niin pätevää! Muutaman kerran meinasi rykäistä kepeistä esteen jälkeen ohi, mutta sitten kun hoksasi, niin haki tosi hienosti kepeille yhden ja kahden esteen jälkeen ja eri suunnista ja minun ohjatessa eri puolilla.

(c) Milena Nevanto


Sitten otettiinkin ohjurit pois koska halusin videon meidän hienosta täydellisistä kepeistä yksittäisenä esteenä. WROOONG. Ei toiminut ei. Hienosti se kyllä kepitteli, mutta Laura sitten huomasi, että se alkaa viimeisillä kepeillä kyttäämään minua. Palkan toivossa tietysti. Alun kepit hakee hienosti ja kepittelee muuten hienosti ja keskittyneesti, mutta parilla viimeisellä kepillä ei enää keskity, koska kyttää minua. Ei siis saatu yhtäkään kokonaan onnistunutta keppisuoritusta videolle, koska otettiin sitten muutama treeni vielä ohjurin (viimeisessä keppivälissä) kanssa, että saadaan oikea suoritus pohjalle. Ja Laura alkoi palkkaamaan Brandyä siellä keppien päässä, ettei Brandy odottaisi enää minulta tulevaa palkkaa. Vaikka kovasti se edelleen kyttäsi.

KEPITTELYVIDEO

Nyt tuli vähän etuaikaan tuo ylempi postaus ja mennään aikajärjestyksessä vähän vinosti.
Mutta, käytiin molempien poikien kanssa myös mölliagilityssä. Ehheh. Kylläpä aavistuksen hävetti molempien koirien osalta. Onneksi tuo on vaan hyvää treeniä. Brandy kävi kovilla kierroksilla jo ennen rataa, kiskoi radalle, haukkui ja völisi.

BRANDYN MÖLLIRATA
Hirveästi ei meno radan ulkopuolelta vaihtunut radan sisäpuolella... Lähdössä jouduin ottamaan niskakarvoista kiinni, kun ei tuntunut paikka -käsky menevän perille, vaan katse oli nauliintunut radalle ja pylly nytkähteli istuma-asennosta..
Ja vauhtiahan radalla oli, yleensä Brandy ei huuda radalla tuolla tavoin, saattaa jossain muutaman kerran haukahdella, mutta tuossahan tuo koko rata on pelkkää huutamista. A:ta ei oltu tehty pitkään aikaan, niin Brandy ei osannut sinne hakea ollenkaan ja putki oli kovin imaiseva. Myöskin A:n kontaktit oli ihan hukassa. Lopussa ryssin sen verran itse, että unohdin sieltä yhden esteen välistä, enkä ohjannut sitä kunnolla, niin eihän se koira siihen sitten hakenut. Videolla ilmenee myös yksi ongelmistamme tuossa lopussa, eli takaaleikkaus. Brandy pyörähtää ihan joka ikinen kerta, vaikka minulla olisi rintamasuunta mihin päin hyvänsä, tai vaikka koiraa ohjaisi joku fiksumpi kuin minä :P Loppusuora hienosti, tosin itse lopetin juoksemisen näköjään. Sinällään rata oli helppo ja varmasti molemmat meistä sen treeneissä olisi osannut ongelmitta.
Tuloksena kuitenkin HYL

JUSSIN MÖLLIRATA
Jussin toiminta radalla minua hämmästytti ihan hurjasti. Yleensä Jussi tekee minun kanssa, mutta nyt se vain nuuskutteli hajuja vaikka minä yritin kiinnittää itseeni huomiota ja kannustaa kovasti. Ulkopuolella rataa Jussi tuntui niin messissä olevalta kuitenkin. Ehkä se on vain niin herkkä ja otti sitten minun jännitykseni tuolla tavoin vastaan. Harmillista :/ Muuten Jussi teki ihan hyvin ja näin, mutta tuo oheistoiminta sitten vähän ryssi koko jutun.
Tuloksena 15vp

BRANDYN MÖLLIRATA vol2
Tämä rata oli varsinkin alultaan parempi. Brandy kuunteli enemmän. Putken väärä pää vain imaisi. A:llekkin osasi jo hakea, mutta oli vähän turhan vauhdikas ja kontakti jäi ottamatta kokonaan. Sitä korjailtiin sitten. Sitten alkoikin sohlaaminen koira tuntui vain pyörivän ympyrää ja minä lopetin ohjaamisen kun koira kävi kierroksilla, koira turhaantui ja otti lisää kierroksia. Jos olisi ollut fiksu, olisin lähtenyt kokonaan pois radalta. Otin kuitenkin aikalisän ja koira sivulle hetkeksi istumaan ja "kokoamaan" itsensä. Muuten hyvin ja ohjasin itsekin tällä kertaa mielestäni paremmin.
Tuloksena kuitenkin HYL

JUSSIN KISARATA
Ihan ensiksi meinasin aloittaa koko radan väärästä päästä :DDD Mutta onneksi muuten rata oli muistissa. Tämä rata meni siihen nähden paremmin, että Jussi keskittyi hommiin enemmän. Harmittavasti vaan etenkin putkilla tuli jäätämisiä ja ennen keppejä kävi ihmettelemässä numerolappua. Vähemmän nuuskuttelua kuitenkin oli tällä kierroksella ja se oli positiivista.
Tuloksena kuitenkin HYL

Huomasin kisarataan tutustuessa, että miten erilaiset koirat minulla onkaan. Ensin meinasin lähteä käymään rataa läpi "Brandyn ohjaajana", kunnes tajusin, että hetkinen, eihän Jussi toimi näin. Joten piti vaihtaa muutamia ohjauskuvioita.

8.8 treeneistä (c) Milena Nevanto

8.8. treeneistä (c) Milena Nevanto

8.8 treneistä (c) Milena Nevanto

Rävellys 8.8 treeneistä (c) Milena Nevanto


Sitten tokoilun maailmaan!

Käytiin porukalla tokoilemassa 8.8. Mukana olivat Sirkku & Susu aussie, Milena & Rilla pyrri, Inka & Cara ja Isla, sekä joku Inkan kaveri brassinsa kanssa.
Brandy tuntuu nykyään käyvän kierroksilla joka paikassa, koska heti autosta päästyään hirveä vouhkoaminen joka suuntaan ja völinä.
Ihan ekana otettiin paikkamakuu, jota vähän epäilin, koska Brandy oli NIIIIIIN kierroksilla. No hyvin se silti pysyi. Levoton oli, mutta pysyi, eikä edes käynyt kyljelleen. 
 Ensin treenailtiin seuruuta ihan omassa rauhassa, toooodella kovalla vireellä ja lentävällä askeleella. Sitten pyysin Sirkkua liikkuroimaan meille ALOn läpi. Edisti aika paljon seuruussa ja kuulemma minä olin kävellyt vinoonkin. Perusasennot kuitenkin otti tosi nätisti, hurjasta vireestä huolimatta.
Jäävä maahan... no... kolme käskyä koira tarvitsi.. Liekkö liikaa häiriötä sitten. Sirkkukin sanoi, että Brandy näyttää siltä. ettei se vaan pysty keskittymään omaan tekemiseensä tarpeeksi, vaikka jutut osaakin. Luoksetulo... no.. vauhdikas. Törmäsi myös erittäin kauniisti ja lahjakkasti. Otettiin sitten lyhyemmällä matkalla sitä perusasentoon tulemistä. Hyvin se lyhyemmällä matkalla toimi. Tätä aletaan sitten kotona treenaamaan enemmän pitkällä matkalla ja namin kanssa.
Jäävä seisominen. tämä oli hyvä. Tosin palkkasin heti kun seisahtui ja jatkoin siitä liikettä.
Sitten otin vielä noutoa. Ekaa kertaa häiriössä. Ja sen kyllä huomasi. Muuten hyvä liike, mutta... Brandy ei meinannut malttaa odottaa käskyä kapulan hakemiselle ja jouduin painottamaan sille odottamiskäskyä. Lähti kapulalle kuin ohjus, murahti kapulalle, otti kapulan huonosti suuhun, tipahti, otti uudelleen, ja meinasi lähteä rälläämään kenttää ympäri kapula suussa. Ärähdin ja käskin tulemaan luokse. Tulihan se, mutta sivulle. Ollaan harjoiteltu siis kapulan palauttamista eteen.... Toinen yritys. Ampui taas kun ohjus perään, rävelsi jotain kapulan kanssa, meinasi taas lähteä kierrokselle ja tuli taas sivulle... No sitten otettiin lyhyemmällä matkalla, nyt ei rynnännyt kapulalle, palauttaminen oli hidas, mutta tuli eteen ja siitä hyvä perusasento... Lisää treeniä siis.

10.8. möllit

10.8. möllit


Torstaina, eli 9pvä otettiin pikatreenit ja kaikki liikkeet läpi. Tosi hyviä suorituksia, hiukan hinkkasin luoksarin sivulle tuloa ja seuraamisen käännöksiä.

Perjantaina 10.8 olikin sitten IIK, koska möllitokot. Ennen möllejä käytiin reilun tunnin lenkki, ja Brandy oli koko lenkin irti. Sen jälkeen käytiin pikainen, lyhyt pyörälenkki. Ja sitten tokoilemaan!
Kun pääsimme paikalle, niin Brandy oli taas kierroksilla. Se veti joka suuntaan ja vinisi. Ei kuitenkaan läheskään yhtä pahasti kuin agissa. Starttasimme kolmansina, mutta paikkamakuussa olimme ns. "toisina". Islan ja Rillan vieressä. Luoksepäästävyyttä odoteltaessa Brandy oli TODELLA levoton. Se jaksoi pysyä perusasennossa ehkä maksimissaan 20sek. ja sitten nousi. Ja sen mahdollisen 20sek. se piippasi ja sillä oli tylsää!! Tätä siis harjoiteltava!!
Mutta muuten Brandy oli (ja on vieläkin) niin sanoinkuvaamattoman iloinen ja positiivinen persoona, joka on ilmeisesti videon perusteella välittynyt muillekkin :D <3
Nyt kuitenkin pisteisiin ja koottuihin selityksiin!

10.8. möllit

10.8. möllit


Luoksepäästävyys - 10 Ei pysynyt vierellä, meni vastaan ja rakasti kaikkia.
Paikkamakuu - 10 Pysyi, oli levoton, meni lonkalleen. Mutta pysyi!
Seuraaminen kytkettynä - 9,5 Kivaa seuruuta. Täyskäännökset väljiä, vasemmalle valuu, hienot perusasennot. Puoli pistettä lähti Liian tiiviistä seuraamisesta.
Seuraaminen taluttimetta - 9,5 Sama kuin yllä.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 10 Ei enää niin vietikästä seuruuta, maahan meno nopea ja hyvä. Lopun perusasento aavistuksen vino.
Luoksetulo - 10 Muuten upea, mutta annoin ihan aavistuksen huomaamattoman pienen käsiavun sivulle tulossa. Ihan pienesti törmäsi, muttei pahasti.
Seisominen seuraamisen yhteydessä - 0 Seuruu oli taas hiukan vietitöntä. Pysähtyi upeasti, lähti valumaan ja minä tyhmänä en varmistanut, niin liike nollille.
Estehyppy - 9,5 Hyppäsi tosi hienosti, meni vinoon, unohdin antaa seisomiskäskyn, otti askeleen vastaan. Siitä puoli pistettä.
Kokonaisvaikutus - 9 Ääntelystä liikkeiden välillä piste.

Yhteensä siis 175p ALO1 ja 3/7!!!

TOKOMÖLLIVIDEO

10.8 möllit, tästä kuvasta niin näkee miten KIVAA Brandyllä on ollut! :)


Loppukevennykseksi vielä Brandyn ja Maissi -kissan video. Toiset on nyt niin kavereita, vaikka aiemmin Brandy kissoja pelkäsikin. Vielä talouden isompi Munky kissa jännittää, mutta ihan syystäkin kun siltä tulee turpiin jos liian lähelle eksyy. Aika hyvin jo tämä nelikko kuitenkin tulee toimeen ja se on vallan hyvä asia :) Nykyään Maissi kissa ei tahdo saada Brandyltä rauhaa kun Brandy seuraa lakkaamatta sen tekemisiä, tökkii nenällään ja seuraa varjona perässä, raukka ei saa leikkiä edes omilla leluillaan yksin, kun on toinen pentu änkeämässä leikkiin mukaan. Hiukan pitää katsoa kuitenkin perään kun Brandy ei ihan omaa kokoaan ja voimiaan ymmärrä.

Brandy ja Maissi1 kommentti: