lauantai 18. elokuuta 2012

Ei aina voi olla täydellinen

Tänään käytiin Brändeneggerin/Brandynaattorin kanssa läpivalaisussa Tohtori Konnussa, eli Martina Cittova-Konnun syynäyksessä.
Paikalla oli meidän lisäksi 12 muuta aussieta ja molemmat kasvattajat. Paikalla oli mm. Brandyn lähisukulaisia, sekä ihan sisaruksia kolmin kappalein, Yava, Romeo ja Prada!

Tästä kolmikosta Brandy meni ensimmäisenä röntgeniin. Ensin käsikopelolla katsottiin polvet, sitten lonkat, sitten selkä, sitten olat, sitten kyynäret ja lopuksi vielä ranteet. Vitsailtiin myös odoteltaessa, että pitäisiköhän sitä Brandyn pää kuvauttaa samaan syssyyn ja siellähän se näkyi kaularangasta otetun kuvan yhteydessä. Kyllä siellä ilmeisesti jonkinlaiset aivot oli!

Martinan arviot olivat seuraavat;

Polvet 0/0
Lonkat C/C tai B/C (kennelliiton lausuntoa odotellessa)
Kyynäret 0/0 (kennelliiton lausuntoa odotellessa)
Sydän OK, ei sivuääniä

Lisäksi epävirallisena kuvattiin myös koko selkäranka, olat ja ranteet. Kaikki olivat kuvien ja Martinan arvion ja tutkiskelun mukaan aivan priimaa ja tervettä!

Eli;
Selkä, OK, normaali
Olat OK, normaalit
Ranteet OK, normaalit

Lonkista Martina mainitsi, ettei ne varsinaisesti ole "löysät", mutta kuitenkin löysät. Pikemminkin "ulkonevat". Martinan mukaan nämä lonkat olivat muuten hyvin siistit ja puhtaat, eikä minkään näköistä muutosta tai rikkoa lonkissa näkynyt. Mainitsi myös, että mitä suuremmalla todennäköisyydellä nämä lonkat eivät tule koskaan edes aiheuttamaan rikkoa, koska olivat kuitenkin niin "terveet lonkat", vaikka kennelliiton asteikolla mahdollisesti C:ksi menevätkin.
Saatiin Martinalta lupa jatkaa harrastuksia ja muuta rälläystä ihan entiseen malliin!

Kyllähän nuo lonkat harmittaa kovasti, mutta pääasia, että Brandy voi jatkaa elämää entiseen malliin terveenä ja oireettomana koirana :)
Tietenkin sitä rupeaa miettimään, että onko se oma vika, että lonkat on noin "huonot", olenko minä tehnyt jotain väärin. Ollaanko edetty esim. agilityssä liian reippaasti tai treenattu liikaa. Onneksi monelta suunnalta on tullut mukavia ja piristäviä kommentteja siitä, että mikäli minä olisin onnistunut rikkomaan koiran, niin treenauskertojen olisi pitänyt olla lähemmäs 6krt viikkoon ja esteiden maksikorkeudella jo 6kk iässä :P Kyllähän tämä lohduttaa, mutta ei sitä tiedä. Martinakin oli sitä mieltä, että suurimmalta osin lonkkaongelmat johtuvat kyllä geeneistä, ei niinkään ruuasta tai rasituksesta. Nekin vaikuttavat kyllä, mutta päävaikuttaja tulee aina geeneistä (= perinnöllisyydestä).

Suunnittelin myös, että Brandyn voisi käydä kuvauttamassa uudelleen esim. 2-3 vuoden päästä lonkista, että onko mahdollisesti muutoksia parempaan tai huonompaan tapahtunut. Brandy voi esim. hyvinkin tiivistyä vielä paljon joka vaikuttaa tietenkin myös lonkkiin, joka voisi viedä lonkkaa "paremmaksi". Samalla saa myös tietää jos mahdollisesti huonoja muutoksia on alkanut syntymään (esim. rikkoa).

Lisäksi sisarusten epävirallisia tuloksia;
Prada "Lonkat on terveet. Ne ei olleet aivan symmetriset, muttei pitäisi tulla kennelliitosta ainakaan B:tä huonompana takaisin Kyynärät lähti 0/0." Lisäksi selkä kokonaisuudessaan terve ja polvet 0/0!
Yava lonkat A/A, muita tuloksia ei ole tiedossa.
Romeo lonkat A/A ja kyynäret 0/0
Muistaakseni myös puoliveljen tytär Viva (WHC Lumina) A/A ja 0/0, puolisisarus Hula (WHC Krafla) A/A ja 0/0! :)

Virallisia lausuntoja odotellessa :)

2 kommenttia:

  1. Paljonko maksoi käyttää Martinalla noissa luustokuvissa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me oltiin kimppakuvauksissa, joten yleisesti hinta on jo silloin halvempi. Lonkat & kyynärät + polvet = 120e. Epävirallisista lisäkuvista tuli hintaa 5€. Sydän... öö. en muista. Eli varmaan lähemmäs 200e tulee maksamaan meille tämä. Me saatiin erikoislasku perästä, joten lopullinen hinta ei ole vielä tiedossa :P

      Poista