maanantai 10. syyskuuta 2012

Kaksin verroin tokokokeita!

Kävi eräs päivä sellainen aivopierun poikanen, jonka istutti päähäni armas ystäväni, nimettömänä pysyvä shelttiduon omistaja. Ilmoitin Brandyn siis kahteen tokokokeeseen, peräkkäisille päiville. Vieläkään en tiedä oliko se hyvä idea vai ei, mutta ompahan kokeiltu. Ainakin energiaa Brandyllä riitti oikein hyvin molemmille päiville.

Tokokoe lauantai 8.8.2012
Saavuttiin paikalle hyvissä ajoin, niinkuin aloittelevan koirakon kuuluikin. Saimme (ostin) kilpailukirjan ja jäimme sitten odottelemaan. Brandyllä oli hurjasti energiaa, se piippasi rauhattomuuttaan ja veti paljon (vaikka yleensä ei hihnassa vedä). Käytiin aamulla tunnin lenkki, jolla Brandy sai olla irti, mutta lenkin vaikutus ei koepaikalla kyllä näkynyt. Lenkkeilimme myös paikanpäällä, mutta se vain tuntui kiihdyttävän koiraa entisestään.
Ennenkuin mentiin kehään, Brandyltä katsottiin siru. Vähän ehkä laitetta jännitti, mutta unohti sen sitten siinä tuomaria kiehnätessä. Hetki jouduttiin sirua etsimään, kunnes se löytyi. Starttasimme neljästä koirakosta kolmantena.

Mutta mennään suoritukseen, eli pisteet;
Luoksepäästävyys 8 - Meni vastaan. Ja tuomari varmaan vähensi pisteitä myös väliaika piipittelystä.
Paikkamakuu 8 - Mistä lie syystä meni vasta kaksoiskäskyllä maihin. Muuten hyvä. Meni lonkalleen kun oltiin kävelemässä takaisin koiran sivulle.
Seuraaminen kytkettynä 9½ - Vasemmalle käännyttäessä törmäyskurssille. Kontakti rakoili.
Seuraaminen taluttimetta 9 - Muuten parempi, mutta ei ottanut yhtä perusasentoa, koska haihatteli.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7 - Kaksoiskäsky + hidastin liikaa vauhtia
Luoksetulo 10 - "Alokasluokan luoksetuloksi täydellinen"
Seisominen seuraamisen yhteydessä 7 - Sama kuin maahanmenossa. Kaksoiskäsky ja vauhdin hidastus ja valuminen.
Estehyppy 9 - Siirsi takajalkoja kun menin viereen
Kokonaisvaikutus 8 - Äänenkäyttöä vähemmälle koiralla, muuten iloista menoa.
ALO1 171p 2-sija!!

Tuomarina toimi Tommi Varis, hän oli hurjan mukava tuomari ja pisteytti minusta melkolailla oikeutetusti!

Tästä vielä TODISTEVIDEO


Tokokoe sunnuntai 9.9.2012
Brandy oli kilpailupaikalla rauhallisempi. Touhotti toki turhia jonkun verran ja kehitti sijaistekemistä mm. syömällä kaiken minkä maasta löysi. Ei kuitenkaan völissyt.
Oltiin Brandyn kanssa suurimmaksi osaksi vain paikoillaan ja rauhassa, jotta rauhallinen mielentila säästyy paikkikseen. Starttasimme kuudesta koirakosta ensimmäisenä.

Pisteytyksiin;
Luoksepäästävyys 7 - Brandy rakasti tuomaria suuresti. Tämä oli päivän huumorinumero. Brandy mm. kellahti maahan kierimään ja loikkasi antamaan tuomarille suukon. Kylläpä tilanteessa hävetti ja nauratti samaan aikaan, videolta katsellessa nauran vedet silmissä iloiselle pienelle pojalle!
Paikkamakuu 10 - Meni maahan hiiiiiiitaaaasti. MUTTA. PYSYI!!!!! vaikka vierestä lähti koira. Meinasi omistajalla kyllä tulla jännäkakka siinä vaiheessa housuun. Mutta pätevä pysyi!
Seuraaminen kytkettynä 9½ - Ihan mukavaa seuruuta, kontakti rakoili
Seuraaminen taluttimetta 7½ - En varmistanut alussa kontaktia... Brandy olikin sitten päiväkävelyllä, irtosikin muutamaan otteeseen lennokkaasti.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 - Ei mennyt edes kaksoiskäskyllä
Luoksetulo 9 - Törmäsi hiukan
Seisomienn seuraamisen yhteydessä 0 - Ei mennyt edes kaksoiskäskyllä. Tuomarin sanoin "tänään on seuruupäivä"
Estehyppy 8½ - Liikutti etujalkoja kun menin viereen
Kokonaisvaikutus 8 - Vissiin parista ääntelystä meni ainakin pisteitä.
ALO3 138p 5/6

Tuomarina Tuire Marjamäki, kiva tuomari hänkin. Hyvin tiukka tosin, varsinkin ylemmissä luokissa, mutta myös alossa.

VIDEOTODISTE huumorinumeron kera!

1 kommentti:

  1. Mie olen hirwwween tylsä, kun sanon, että kyllä se koira väsyy kahteen peräkkäiseen päivään. Vaikkei se näkyisi päällepäin niin henkisesti tiheät startit voivat kuormittaa koiraa. Siinä voi kokeen aikana sitten syntyä sijaistoimintaa, levottomuutta, keskittymiskyvyn herpaantumista, tms. / jne. Ei välttämättä kaikilla koirilla (on vain oma mutu). Omien koirien kohdalla koen reilummaksi pitää pienen tauon ennen peräkkäisiä startteja. Nämä meidän pörriäiset ovat tosin sellaisia hitaasti kypsyviä jässiköitä :)

    Onnea kovasti hienosta ykkösestä, olette taitava pari :) Olen sen verran monta kertaa nähnyt Brandyn tekemistä, että voin ihan vilpittömästi fanittaa :)

    VastaaPoista