keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Voittoisainen voittaja!

Okei, ei me ehkä sitä isointa pystiä sieltä vielä käyty hakemassa, mutta melko lähelle!

Lähdimme siis reissumatkaan perjantaina iltapäivällä. Pakkauduimme autoon ja ensin Brandy sai matkustaa hulppeassa takakonttihäkissä. Se ilo tosin loppu lyhyeen, kun kävimme hakemassa Reetan ja Nino -dalmiksen kyytiin. Katsoimme parhaimmaksi teljetä ison pilkullisen lukaalihäkkiin ja Brandy pääsi sitten takapenkille hengailemaan minun, Reetan ja Jussin kanssa. Laura ajoi matkustuskaaraamme ja Anna piti kuskimme hereillä.
ROP-pentu Örnbacka Barbara VSP-pentu Zharmant's Brandy
(c) Maiju Räsänen

Pääsimme oikein pätevästi perille parin pysähdyksen kautta, majoituimme siis isäni luona Espoossa.
Lauantaina olikin ensimmäinen messaripäivä, kumpikaan minun koiristani ei ollut tänä päivänä kehässä. Joten sain käyttää aikaani rauhassa kehiä ja kojuja kierrellen. Kävin mm. katsomassa aussiekehän kokonaisuudessaan Brandyn sisko Capri ja Prada olivat pentuluoksassa. Capri oli ROP-pentu ja Prada PEK2 ilman KP:tä. Lisäksi katselin loppukehät. Tämän jälkeen tuli kaveriporukalla lähdettyä vielä viihteelle. Koirat olivat isäni hyvässä huomassa sillä aikaa.
(c) Henna Vahlbäck

Sunnuntaina heräsinkin sitten aamulla aikaseen ja pesin Brandyn jalat ja mahan sekä harjasin läpikotaisin. Eipä siitä kyllä hirmuisesti apua ollut, kun vettä tuli taivaalta ihan riittämiin ja tiet oli kuraiset. Ensin kuljimme bussilla, jonka jälkeen vaihdoimme lähijunaan. Brandyllä ei mitään ongelmaa matkustamisen kanssa, uskaltautuu kaikkialle oikein reippaasti. Perille pääsimme ja minulla oli rapainen koira mukanani, onneksi otin pyyhkeen mukaan, jolla yritin hangata pahimpia rapoja pois. Olimme paikan päällä n. klo 10, joten meillä oli aikaa kierrellä sillä kehämme alkoi klo 13. Tämä oli oikeastaan taktinen veto, sillä tarkoituksena oli väsyttää Brandy ennen kehää, jotta se malttaisi esiintyä edes sinnepäin. Ennen mätsäreitähän me teemme 1h tokotreenin ja 1h juoksemisen ennen kehään menemistä.
Brandy ei ollut moksiskaan messuhallin touhotusvilinästä, vaikka kovasti se yritti nelivedolla vetää joka suuntaan, hieno hihnakäytös unohtui siis tyystin. Äänet, muut koirat, ihmispaljous eikä oudot rämisevät tai liukkaat alustatkaan jännittäneet. Erittäin reipas pikku pentula! Vahingossa lirahti yksi pissi messuhallin lattialle, juuri kun mietin, että voisi viedä pennun käymään pihalla, noh. Ei se mitään, vahinkoja sattuu.
Menimme hyvissä ajoin kehän reunalle ja harjailin siinä pennun ja laittauduttiin muutenkin valmiiksi. Kohtahan meitä jo kehään sitten kutsuttiinkin.
Tuomari halusi meidän ensin seisoskelevan, sen jälkeen hän tuli tutkimaan pennun. Brandy ei olisi millään malttanut antaa katsoa hampaita, koska olisi ollut paljon kivempaa nähdä kädessäni oleva nakki. No, siirsin nakin selän taakse joten tuomari sai hampaat katsottua. Häntä pennulla heilui koko ajan, vaikka vähän taisi kuitenkin jännittää. Johtui ehkä siitä, että minä jännitin.
Tutkimisen jälkeen tuomari halusi meidän juoksevan edes takaisin ja kehän ympäri. Brandy juoksi oikein hyvin, vaikkakin vauhti olisi ollut hirmuisa, mutta voin kuvitella mitä koikkaloikkaa se olisi ollut jos pentu ei olisi ollut väsynyt. Tosin väsyneisyys näkyi sitten seisomisessa, sillä Brandy ei osannut ottaa asentoa ollenkaan. Itse luulin, että se seisoo hyvin, sillä yleensä se seisoo oikein, joten en varmistanut. Olisi kannattanut, sillä pentu seisoskeli kuvista päätellen melko huonosti :(
Muuten olin penskan kehäkäytökseen oikein tyytyväinen! Saatiin käteemme punainen nauha ja KP -ruusuke! Ainoana uroksena voitimme siis luokan ja pääsimme kisaamaan ROP-VSP:stä.
(c) Maiju Räsänen

Narttuluokassa kisasi kaksi Brandyn siskoa ja "ulkopuolinen narttu", Örnbacka Barbara. Siskolikat esiintyivät tosi kivasti Usva oli PEK2 (ilman kp:tä) ja Capri PEK3 (ilman kp:tä) ja tämä kolmas narttu voitti luokan ja sai KP:n. Kisasimme siis sen kanssa. Ensin meitä pyydettiin seisoskelemaan, jonka jälkeen juoksemaan edestakaisin ja sitten vielä kehän ympäri. Brandy käyttäytyi oikein hienosti. Meille ei kuitenkaan ojennettu ROP-ruusuketta, vaan saimme VSPn! Ei haitannut kyllä yhtään! Omaan silmään tämä narttupentu liikkui takaa paremmin ja näinollen ansaitsi palkintonsa! Minun pikkuinen jätkäiseni, niin isoksi kasvanut lapsukainen! <3 Hieno pentu! :')
Hienon hieno palkintolehmä <3
(c) Laura Pitkänen

Tuomarina oli Elina Tan-Hietalahti (joka oli kovin tiukka tuomaritäti!)
Arvostelu;
"Hyvin hoidettu pentu. Ikäisekseen sopivan kokoinen, ääriviivoiltaan oikea. Hyvät mittasuhteet päässä. Sopiva luusto. Hyvä runko. Hyvin hoidettu karvanlaatu, oikea väri. Hieman pyöreät silmät. Erittäin hyvät sivuliikkeet, aavistus ahtautta takana"
PEK1 KP VSP-pentu
Ai mitenniin miks meillä oli arvostelussa maininta ahtaista takaliikkeistä?
(c) Henna Vahlbäck
Tässä kuvatodistetta, etta allekirjoittanut olisi voinut handlata paremmin....
(c) Henna Vahlbäck

Hieno reissu kyllä oli ja tuttujakin tuli nähtyä! Myös shoppailtua budjetin rajoissa. Ostin Brandylle 650g noutokapulan, uuden makupalapussin ja Rinolle uuden vinkulelun. Olisin Brandylle halunnut ostaa vielä nimilaatan kaulapantaan ja jonkin vilkkuvan valojutun, mutta nimilaattoja ei ollut ja vilkkupantaa en raaskinut ostaa.
Toimikoot 7kk kuvana. 20kg ja 53cm
(c) Maiju Räsänen

1 kommentti: