keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Ei ehkä paras treeni.

Maanantai.. Maanantai.. Hienosti se alkoi jo heti aamulla kun nukuin pommiin. Enkä nyt tiedä paraniko yhtään agitreeneissäkään...
Normisti lähdettiin koko revohka kävelemään hallille, huomasin jo siinä lenkkeillessäni, että edellispäivän *köh* hunovointisuus päivä kostautuu. Pentu ei siis sunnuntaina saanut mitään normilenkkejä kummallisempaa aktiviteettia, ja se tosiaan kostautui sitten maanantaina.. Ilmeisesti. Koko matkan hallille penskan hihnakäyttäytyminen oli jotain.... no ei niin kaunista. Ja sitten kun lunta satoi, niin suurimman osan matkasta pentu hyppelehti ja syöksähteli kohti lumihiutaleita, niitä metsästäessään. .....kyllähän se vielä silloin nauratti.

Vaan eipä naurattanut hallilla enää. Kun päästiin halliin, alkoi Brandy välittömästi mölisemään ja soittamaan suutansa. "Jumankauta nää muut treenaa täällä, MINÄ HALUAN MYÖS JUOSTA. MENNÄÄN MENNÄÄN!" Vaan eipä siinä vielä kaikki.. Kun laskin pennun irti että aletaan treenaamaan, en kerennyt edes kissaa sanoa kun pentu katoaa vierestä kuin pieru saharaan ja lähtee nelistämään ympäri kenttää sata lasissa. Hienoa! Pienellä viiveellä se tuli kyllä kutsusta takaisin. Otettiin uudelleen. Kerkesin paikoittaa, ottaa kaksi estettä, ja WROOOMMM pentu menee taas. Kuinka.. kivaa.

Noh. kolmas kerta toden sanoo. Ja hyvimpä sitten kertoikin, että pennulla ihan liikaa virtaa... Pitelin pannasta kiinni ja toisaalla juoksi toinen treenaaja putkissa ja hyvä ettei käsi lähtenyt liitoksistaan kun Brandy oli sitä mieltä, että nyt kyllä täytyy päästä tuon kanssa juoksemaan noissa putkissa!
Otin pennun ja pallon ja menin ulos. Siellä viskoin pennulle aikani palloa ja otin tokojuttuja. Että vähän saisi tuota virtaa pois ja energiatasoa madallettua. Vaikka pallo toki nostaa virettä ja kiihdyttää, niin pakko oli sitä ylimääräistä energiaa jotenkin purkaa.

Mentiin sisälle halliin, eikä käytöksessä juuri muutosta tapahtunut. Vieläkin oli kova hinku tekemään kaikkea satanen lasissa + moikkaamaan kaikki treeniseuralaiset. No sitten meille pidettiin pieni "hiljainen hetki" että saatiin mekin jotain tehtyä. Suurimmaksi osaksi meidän treenit meni mm. lähtöluvan odottelemisen harjoittelemiseen. Pentu ryösti minkä kerkesi. Aina palautin paikalleen. Kävelin esteen taakse, kävelin takaisin koiran luokse palkkasin, kävelin pois, palasin takaisin palkkasin. Ja sitten jossain välissä lähtölupa. Vaan saatiin kyllä ihan kunnolla jankata noita odottamisia tällä kertaa. Pentu ei olisi millään malttanut! Yleensä se odottaa lähtölupaa todella kauniisti.
No joka tapauksessa. Teimme tämänlaista harjoitusta
Ja tällaista myös
Tosi hienosti meni silloin kun pentu malttoi kuunnella ja katsoa mitä minä teen ja sanon. Kovasti olisi aina "kakkosesteen" jälkeen ollut hinku lähteä johonkin rallittelemaan, mutta kun tarpeeksi täpäkkään huomautti, että suunta muuttuu, niin hoksasihan se pentukin sen!

Väliajoilla harjoittelimme sitten ihan perus kontaktin ottamista ja odottamista sekä rauhoittumista.
Väliajan jälkeen teimmekin sitten irtoamisjuttuja. Seuraavanlaisella kokoonpanolla. Eli tuo este putki putki suora. Ensin tehtiin pelkästään tuota esteen jälkeistä putkea, ei ongelmata. Sitten tehtiin este, putki. Tässäkään ei muuta ongelmaa ollut kuin se lähtöluvan odottaminen. Sitä piti taas vähän reenailla.
Kun este putki sujui odottamisineen niin otimme koko pätkän, eli este, ja molemmat putket. Tässä pentu osasi ja pelastelikin minua, koska itse ryssin ohjauksellani. Ongelma tuli siis lähinnä viimeisellä putkella. Eka este ja putki bueno, mut vikaan putkeen hakeminen oli penskalla tosi vaikeeta. Varmaan johtuen huonosta ohjauksestani. En osoittanut tarpeeksi lähellä ja matalalla, että seuraavaksi pitää myös mennä putkeen. Monta kertaa pentu huristeli ohitse. Sitten oli myös suorituksia jossa pentu juoksi vikasta putkesta pari senttiä ohi, mutta sitten oli AHAAA, putkeen, no käännyn takaisin ja menen. Jätettiin kohtuullisen onnistuneeseen suoritukseen. Koitan skarpata.

Teimme myös keppejä. Oli pennulta vissiin ihan tyystin unohtunut koko homma. Alkeistasolta siis lähtettiin. Monta kertaa pennusta olisi ollut hauska juosta suoraan namialustalle menemättä keppejä, mutta the namialustan vartija oli paikallaan. Ei siis tullut namukkaa väärästä suorituksesta. Sitten kun se verkkokuja löytyi, niin ei olisi taaskaan meinannut jaksaa keskittyä siihen missä ne verkot menee, vaan vauhdilla ja verkkoja päin. Sitten alkoi käymään niin, että kun minä lähetin pennun, meni pentu ensin hienosti, sitten se pysähtyi keskelle suoritusta ja kääntyi katsomaan, että "mitäs mun pitää nyt tehä". Eli pentu vähän vaati minun mukana oloa ja kannustusta että meni reippaasti loppuun saakka. Lopetettiin hyvään suoritukseen.

Lopussa tehtiin vielä seuraavanlaisia harjoituksia
Yo. kuvio meni loistavasti aivan moitteetta, ei minkään näköistä ongelmata. Hiukan pentu kyseli esteelle tullessa, että "mitää, apuaa?", mutta tarpeeksi tomerasti kun itse kiersin vähän mukana ja kierrätin, niin kyllähän se oikea suunta sitten löytyi!

Tässäkään ei ollut mitään kompastuskiviä. Viimeisen putken putkikulma oli vähän vieras, mutta ei haitannut, hienosti haki!

Vaikka osittain treenit menikin ihan hyvin, niin perseilystä jäi vähän huono maku suuhun. Pennusta kun oli mukava häiritä myös muitten suorituksia, käydä varastamassa muiden palkat (no, aika paha kyllä on jos jotain palkataan pallolla tai vetoleikillä, pitäähän siihen päästä mukaan!), kylläpä omistajaa hävetti ja sai koko ajan olla pyytämässä anteeksi treenikavereilta.

No sellaset treenit ne sitten. Mitä tästä opimme? No ainakin sen, ettei omistajalla ole varaa pidellä löhöpäiviä vaikka olisi kuinka kra--... huono olo, varsinkaan jos seuraavana päivänä pennun tulisi olla edes hiukan kuulolla.

Mitäs muuta myö ollaan tehty? No tokoilu me ollaan jätetty vähemmälle, ei olla kapuloitu tai seurattu juuri ollenkaan. Pidetään vähän taukoa ja annetaan juttujen muhia päässä. Sen sijaan me ollaan kehitetty tähän sijaisharjoitteita, kuten tassulla minun jalkaan läpsäisy, kuolemista, istu maahan istu maahan siirtymisiä, lenkeillä puiden kiertämistä ja kaartamista ja mitähän vielä. Jos seuraavaksi vaikka kurrettaminen ja vilkuttaminen? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti