sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Hammasvaivaa ja korvavaivaa

Aloitetaan vaikkapa korvavaivasta..
Korvavaivan siis otti omakseen Rino. Sitä on tosin korva vaivaillut jo pidemmän aikaa (korva kutiaa, koira kulkee silloin tällöin pää jopa ihan vinossa jne..) ja sitä on putsailtu ahkeraan kahden päivän välein ja laitettu eläinlääkärin määräämää puhdistus- ja hoitotököttiä. Vaan ei ole auttanut ja verikorvakin uusiutui.. Niinpä äiti kuskasi koiraa kivuttomalle Martinalle hoidettavaksi. Rinolta putsattiin korvat ihan ytimiään myöten, kaikki karvat nypittiin pois ja ulkopuoleltakin karvat ajeltiin, jotta korva saisi mahdollisimman paljon ilmaa. Lisäksi reseptinä saatiin joku tuju korvalääke ja uudet puhdistustökötit. Lisäksi verikorva tiristeltiin viillon kautta taas tyhjäksi ja siihen laitettiin paineside, joka pitää vaihtaa 3vrk välein. Pappa oli hyvin pöhneröissään rauhoituksen jälkeen. Vaan ehkä ärrieri siitä taas kohta porottaa terveenä etiäpäin! Toivotaan ainakin.

Sitten voidaankin hypätä hammasvaivaan, joka kuuluukin ylläripylläri Jussille!
Jussi se otti ja päätti taas jotenkin mystisesti katkaista oikeanpuolen yläkulmurin. Tapahtumasta ei ole tietoja, satuin taas vain huvikseni kurkkaamaan 14.5 (olen tehnyt sitä vainoharhaisesti ensimmäisen katkettua useammin... syystäkö?) harvahampaan suuhun ja kappasvain, taas yhtä hammasta köyhempi koira. Siellä semmoinen pieni hampaannysä törrötti yksinään... Katkeamisesta huolimatta, koira oli ihan normaali. Söi ja oli pirteä ja leikkisä.
Maanantaina 16.5 siis heti varaamaan koiralle hampaannysän poistoaikaa ja saatiinkin se heti tiistaiaamuksi. Puhelimessa eläinlääkäri esitti mahdollisuuden, että kaikki kulmurit lähtisi samalla retkellä. Itse menin hiukan hämilleni tästä, ja puoliksi mietinkin että lähtisikö ne nyt sitten samalla reissulla.
Vaan tiistaina 17.5 sitten joutuin lekuriin, koira vaa'alle, joka näytti 6.4kg (viimeksi 6,7kg...). Koiralle tyrkättiin laimea nukutusaine, jossa 7vrk varoaika (näyttelyitä silmälläpitäen..), koska ns. leikkausta hampaaseen ei tarvinnut tehdä, vaan homma hoitui ihan nyppäisemällä hampaantynkä irti. Loput kulmurit jätettiin suuhun. Todistusta tästä äksidentistä en jaksanut ottaa, sillä harjiksilla muutenkin katsotaan näitä hammaspuutoksia läpi sormien, eikä hammastodistuksiin yleensäkään kiinnitetä paljon huomiota, niin päätin sitten ajatella lompakon kautta ja päästä vähän halvemmalla. Todistuksella lisähintaa olisi tullut melkein 140e.........
Vaan sittenpähän tuota nähdään mitä tuomarit tykkää harvahampaasta todistuksella ja ilman ;) Ja tuon laimean nukutuslääkkeen ansiosta päästään nyt kuitenkin 11.6 sinne Pieksämäelle Harto Stockmarin syyniin!

Lisäksi ollaan eletty paljon kaupungissa nyt kerrostaloelämää ja Juuassakin käväistiin nyt viikonloppuna. Jussi toimitti siellä taas syöttöpossun virkaa, vaikkei omiin ruokiinsa koskenutkaan..........

Perheenjäsenuutisia sen verran, että pupelot kasvaa hyvin. Pojissa ei kuulemma muuten suurempia eroja ole kuin väri ja koko. Uteliaita ja virkeitä poikia kuulemma molemmat. Tiistaina sitten pääsen katsomaan lapsia ensimmäistä kertaa! Ja voin kertoa, odotus on SUURI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti