perjantai 11. helmikuuta 2011

Haaste + on-off sohvatyynyllä

Elikkäs juu. Sain haasteen ystävältäni Lauralta ja aion sen teille toteuttaa. Haaste on siis seuraavanlainen:
"Haastan teidät kaikki tekemään saman - kasaamaan koirienne tarvikkeet lattialle, valokuvaamaan ja esittelemään kamppeet."
Itse jätin pois mm. ruokakipot ja lelut. Mutta kaiken muun taisinkin kuvata. Aloittakaamme siis :)

Aloitetaan vaikka vaatteista, kun ne karvattomalla koiralla ovat melkoisen oleelliset, varsinkin näin talvisin
Tämä on Jussin vauvavaatevarasto, eli näitä ei enää käytetä, koska pieneksi ovat jääneet.
Aloitetaan vaikkapa alarivistä vasemmalta, tuo sininen haalari on Jussin ensimmäinen vaate. Jussin kasvattaja Laura teki sen Jussille ja saimme sen mukaan Jussia hakiessa. Myös sinikeltainen kalamantteli on Jussin kasvattajan tekemä, tämän saimme myös "pentupaketissa".
Keskimmäisessä rivissä vasemmalla on sitten minun itseni villaisesta säärystimestä räätälöimä pusero. Sekä oikealla sitten maastokuosinen hupparipaita, jota käytettiin tuurilla ehkä kerran....
Ylimmällä rivillä on sitten todella soma fleecevuorinen mantteli, jonka sain äitini tutun tyttäreltä, jolla myös on harjis. Itse tykkäsin tästä manttelista todella paljon! Tämän lisäksi ylärivissä oikealla Hurtan ulkoiluhaalari. Vuorta haalarissa ei ollut, joten sitä käytettiin Hurtan fleecehaalarin päällä :)

Tässä sitten vähän nykyaikaisemmat vaatetukset.
Ylhäällä vasemmalla ruskea Hurtan vedenpitävä fleecehaalari. Pienen tuunauksen jälkeen oikein käyttökelpoinen ja kiva. Saumat tosiaan ilkeästi hankasivat nakukoiraa, mutta äitini ystävällisesti näiden saumojen päälle taiteili fleecetoppaukset, joten ei hankaa puku enää :) Puvun vieressä sitten tilaustyönä ostettu villapaita. Istuu täydellisesti ja on muutenkin täydellinen! Se toimii niin viileillä keleillä asusteena, kuin sitten aluspaitana mm. fleecehaalarien alla!
Keskirivissä sitten Hurtan toppamantteli. Todella kiva. Hiukan ehkä vatsakappale liian "pitkä", mutta pienellä kikkailulla oikein hyvä. Menee niin kovilla pakkasilla fleecen päälle, kuin pikapissatuksillakin lämmikkeenä. Oikealla taasen punainen "vedenpitävä" haalari. Istuu todella kehnosti ja etenkin vatsaosa roikkuu polvissa asti. Muuten mitoiltaan hyvä. Muutaman kerran käytetty.
Alarivissä Limbolta ostettu pääkallofleece. Tykkään todella paljon! Istuu hyvin. Jussi käyttää tätä lähinnä edustustilaisuuksissa. Esim. jos mätsärissä tarvitsee vaatetta, niin tämä lykätään päälle. Pääkallofleecen vieressä sitten Hurtan "vanhan mallin" fleece. Tykkääntykkääntykkään! Istuu hyvin ja on koiralle mukava. Huono puoli vain, että tuntuvat kutistuvan pesukertojen lisääntyessä.
EDITT::
Meinasin unohtaa tärkeimmän vaatekappaleen
Elikkä kalsarit! Pääkallokuvioiset. Käytetään lähes aina. Se on aluspukuna sekä se on hyvin useasti myös sisällä päällä. Pitäisi kylläkin ostaa uusi, sillä se alkaa kulua jo puhki. Tämä myöskin (kuten myös kuvassa päällä oleva peepad) on Limbolta :)


Ylärivissä vasemmalla ensimmäisenä on villainen kaulakappale. "Tehty" säärystimestä ja taitettu kaksinkerroin. Laitan tämän lähes aina haalarien yhteydessä, koska kaula-aukot tuppaavat olemaan melko avoimia. Sen vieressä oleva musta puikula on fleecestä tehty häntäkappale. Kiinnitykset on neppareilla ja tämä on yhteensopiva ainoastaan ruskean hurtan fleecen kanssa, koska siihen on takaosaan omeltu vastaneppari, jotta kappale pysyy kyydissä mukana. Tämän vieressä sitten neljä kappaletta fleecetossuja. Parhaat tossut ikinä! Luonnolliset, hankaamattomat sekä kylmältä suojaavat. Kuitenkin hiukan ehkä liukkaat, kuluvat helposti, eivätkä kestä märkää. Silti parhaat töppöset mitä olen koiralle koittanut! Pysyvät tarrakiinnityksen ansiosta oikein hyvin mukana myös umpihangessa! Sitten ylärivissä oikealla on ralliruutuinen peepad, eli kusisuoja. Tämä on ihan kyläilyä varten, sillä koipi tuppaa vieraassa paikassa nousemaan.
Keskirivissä sitten jonkun näköinen harmaa villainen paita. Ei käytetty juuri koskaan. Hiukan ehkä pienehkökin. Sen vieressä sitten marketista ostettu heijastinliivi. Tätä käytetään lähes poikkeuksetta aina syksyisin ja talvisin.
Alarivissä sitten harmaa Puppy huppari. Käytetään joskus kotona sisällä. Ulkokäyttöön vatsaosa on liian roikkuva.
Sittenpä pannat ja hihnat
Vasemmalla ylhäällä eniten käytetty pantamme. Normaali nahkainen solkipanta niiteillä varustettuna. Tässä pannassa on myös nimilaatta, jossa minun puhelinnumero takana.
Oikealla ylhäällä sitten toiseksi eniten käytetty panta, eli puolikuristava nahkapanta niiteillä. Kiva panta, käytetään lähinnä edustustilaisuuksissa. + äitini haluaa ehdottomasti lenkittää Jussia tässä pannassa, ettei pääse karkuun. Pannassa kuitenkin häiritsee, että jos sen jättää kaulaan koiran ollessa irti, tuo ketjuosa jää ikävästi roikkumaan melko alas ja kerran onkin käynyt niin, että koiran jalka meni renksusta läpi.
Alhaalla vasemmalla yksi Jussin pentupannoista. Varmaankin tekonahkainen timanttipanta. Oikein kiva panta hän.
Alhaalla oikealla sitten Jussin aivan ensimmäinen panta. Pastillinvihreä kangaspanta, jossa koristeena tassunkuvia. Kiva, pehmeä ja kevyt pentupanta.

Ylhäällä vasemmalla pehmeä nahkahihna klipsilukolla. Aavistuksen liian raskas hihna Jussille, mutta käytetään edustustilaisuuksissa. Tämä myös suunnitteilla meneväksi tulevalle aussielapselle pentuhihnaksi :) Sen vieressä ylhäällä keskellä eniten käytetty hihna, kankainen pääkallohihna pistolukolla. Tämän vieressä sitten fleksi. Tätä käytetään nykyisin todella vähän. Aiemmin käytettiin, koska talvisin Jussilla oli tapana raahautua perässä/kävellä todella hitaasti, niin ostin sen aivan ulkoiluttajan lenkkeilymukavuutta ajatellen. Nykyään ei käytetä edes talvella. Äitini kuitenkin mielellään lenkittää Jussia fleksin kanssa...
Alhaalla sitten autossa käytettävät turvavyövaljaat.

Näyttelyhihnaiset. Vasemmalla toisiksi paras näyttelyhihna. Hiukan levennetyllä kaulaosalla. Tätä käytän mätsäreissä ja varahihnana virallisissa. Keskellä edustusnäyttelyhihnamme. Kultaisilla koristeilla ja pehmeällä nahkaisella kaulan levennyksellä varustettu, tämä kulkee virallisissa mukana!
Oikealla erittäin ohut hihna, jota ei olla käytetty kai koskaan. Menee varmaankin ruusukenaruksi. Lisäksi meillä on myös neljäs valkoinen paksuhko näyttelyhihna, mutta se on jo kokenut kohtalonsa ruusukenaruna seinällä!
Nämä hihnat eivät sitten ole Jussin, mutta laittelempa nekin tähän. Eli oikealla Rinolle ostettu vihreä noutajahihna. Rinoa esitän mätsäreissä tällä hihnalla. + tuleva aussie sitten saa myös tämän hihnakseen.
Keskellä piiiiiiiiiiitkä jälkiliina pistolukolla. Jonka ostin lähinnä Rinolle koulutustarkoituksiin. On sillä kyllä kerran jälkeäkin vedetty! Toimi oikein hyvin.
Oikealla sitten tulevaa aussieta varten voittajasta ´10 ostettu pehmeä nahkainen 2,5m pistolukkohihna. Oikein kivanoloinen hihna.
Muut härpäkkeet
Elikkäs vihreä neliönmuotoinen lätyskä on Jussin namialusta. Sen vieressä epämääräinen vihreä möykky on naksutin. Karvaolio näiden alapuolella on sitten palkkauslelu vingulla varustettuna. Tätä palkkauslelua emme ole kuitenkaan vielä juurikaan käyttäneet. Punainen pussukka palkkauslelun alapuolella on meidän makupalapussi. Sen vieressä oleva musta härpäke on kennelliiton numerotasku käsivarteen, näyttelyissä käytetään siis. Numerolapunpidikkeitä minulla on vissiin kaksi muutakin, mutta en käytä muita kuin tätä. Tikku, jossa on pallero päässä, on kosketuskeppi, jonka saimme pentukurssilta Koirakoulu Kompassista.
Iso mustaharmaa pötkylä ei ole Jussin, vaan tulevalle aussielle ostettu palkkauspatukka. Ai mitenniin olen vähän etuajassa...?

Tässä sitten kaikenmoista tilpehööriä. On rasvoja Jussin iholle mm. Erioil, Helosan ja Apo Base. Lisäksi Bebanthenia mm. haavoihin ja naarmuihin.
Teippitelineen näköinen juttu on Mikropore(?) teippiä, jota ostin kun Jussi oli pentu, mikäli joutuisin teippaamaan sen korvia. Mutta sille ei sitten tullutkaan käyttöä.
Lisäksi siinä on Jussin shampoo ja kasvattajalta saatu pilttipurkissa oleva "hoitoaine". Tämän vieressä sitten korvanpuhdistustökötti sekä koirien hammastahna ja hammasharja.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä on sitten karvanhoitovälineet!
Ylimmäisenä on Moser Chro Mini, jolla siis ajetaan ylimääräiset karvat poikkeen. Vasemmalla sitten Braunin parranajokone, jolla siistitään näyttelyyn sänki pois. keskellä kaksin kappalein kynsisaksia. Kissoille nämä sakset on vissiin tarkoitettu, mutta koen ne pienen koiran kanssa käteviksi. Etenkin kun Jussilla etujalkojen kynsien leikkaus on elämääkin isompi ongelma, niin pienet on näppärät käsissä.
Ja oikealla sitten Jussin kampa. Kiva kampa, joka ei tosin poista sähköisyyttä, kuten paketissa luvattiin!

Tämän lisäksi kerron teille vähän meidän on-offista! Tosiaan, eilen harjoiteltiin Jussin kanssa sohvatyynyn avulla on-offia ja tällä kerralla etenimme jo siihen, että pysyin ohjaamaan Jussia seisoen ja "juosten" ja silti Jussi jäi on-off asentoon! Tätä ollaan harjoiteltu pitkään ja erilasia tekniikoitakin on kokeiltu, vaan joilla ei tuntunut edistystä tapahtuvan. Vaan kun löydettiin oikea tekniikka, jauhettiin sitäkin piiiiiiitkään, mutta nyt on koira viimein alkanut hoksaamaan, että mitä siltä haetaan! 
Tässä vielä teille todistusaineistoa videon muodossa!:

6 kommenttia:

 1. Moikka! Täälläpä kivannäköinen blogi :)

  VastaaPoista
 2. Noita kalsareita oon ihastellu monessa kuvassa FB:ssä, saanko udella mistä vai onko itse tehty? :o Ja jos itse tehty niin onko kaavaa? 8D Meidänkin pitäis ostaa peepadi... JA MOOSERI! Onko sulla muuten koskaan käyny niin, et surruuttelet koiran lävitte ihan normaalisti, ja seuraavan kerran ku otat kojeen laturista ni se vaan ei... käynnisty? Vaikka puhdistais terän ja se on tosiaan ollu laturissa, niin ei vaan toimi?

  VastaaPoista
 3. Kalsarit on http://www.limbo.fi/3 tuolta. Kuten myös peepadi ja pääkallofleece.

  Ja kerran kävi niin että moser ei käynnistyny vaikka oli latingissa ollu. Mut sit latasin uudelleen ja sitten se käynnisty. Ja mä en oo koskaan puhistanu sitä terää kun mä en saa sitä auki 8'''DDDDDDDDD

  VastaaPoista
 4. Luulin kommentoineeni, mutta nyt sitä ei näy? :D
  Joka tapauksessa ihana blogi ja ryhdyin seurailemaankin! :-)

  VastaaPoista
 5. Juu ei näy sinun "aiempi" kommentti minullekkaan. Mutta kiitos kovasti kuitenkin! :)

  VastaaPoista