torstai 17. tammikuuta 2013

Toteutumat 2012 ja tavoitteet 2013

Kyllä, tänäkin vuonna katsaus miten viimevuoden tavoitteet saatiin kasaan ja mitä suunnitellaan ensi vuodelle!

Jussille olin tavoitteina rustannut viime vuonna seuraavaa:
Jussin vuoden 2012 tavoitteet;
- Näyttelyitä pari ainakin 1 ERI? SA taas unelmana.
- Mätsäreissä pöytäharjottelua ja varmuuden lisääminen
- Koiratanssin jatkaminen (möllit/kisat?)
- Agin harrastuspohjainen jatkaminen (muutama mölli?)
- Hiotaan noita ALOn liikkeitä taino oikeestaan niitä epäolennaisia asioita ja sitten josko möllit kesällä.


Lähempi tarkasteluhan osoittaa;
- Näyttelyitä pari ainakin 1 ERI? SA taas unelmana.
Eipä muuten pyörähdetty kertaakaan näyttelyissä. Tämä johtunee siitä, että en uskaltanut moista harvahammasta vähine rahoineni ilmottaa mihinkään.
- Mätsäreissä pöytäharjottelua ja varmuuden lisääminen
Mätsäreissä kävästiin...hetkonen..huimasti yhden kerran koko vuoden aikana! Mutta sitäkin paremmalla yllätystuloksella, kun Jussi otti ja repäisi ollen SIN1 BIS4! Pöytäkäytöstä ei siis tullut sen kummemmin harjoiteltua. Vaikka, eipä sille suuremmin juuri ole enää tarvettakaan, eikä Jussi tilanteista (oli harjoittelu tai ei) nauti sen suuremmin.
- Koiratanssin jatkaminen (möllit/kisat?)
Tämä ei toteutunut sitten laisinkaan. Enkä edes rehellisesti sanoen tiedä, että miksi. Hyvä saumakin olisi ollut kisailulle, kun oma seura järjesti viralliset koiratanssikisat, mutta ei sitten vain tullut treenattua ja osallistuttua. Olenpa tyhmä.
- Agin harrastuspohjainen jatkaminen (muutama mölli?)
Tämä toteutui oikeastaan aika kirjaimellisesti. Jussi on toisinaan ollut mukana treeneissä ja olen treenaillut sillä lähinnä luppoajalla. Ilman mitään paineita tai tavoitteita. Pikkasen yritetty esim. kontakteja hioa, mutta huomaa Jussin motivaation putoavan jos vähänkin paineistaa, edes vahingossa. Siispä leikkimielisenä tämä hauskanpito, kontakteista ja muista pilkunviilauksista viis. Myös mölleissä kävimme, jotka olivatkin sitten täysi... epäonnistuminen. En tiedä vaikuttiko oma jännittämiseni vai mikä kun Jussia ei kiinnostanut piirun vertaa kuunnella käskyjä. Hajut olivat paaaaaaaaljon mielenkiintoisempia. Mutta tuloksina näistä mölleistä mölliradalta 15vp ja kisaradalta HYL.
- Hiotaan noita ALOn liikkeitä taino oikeestaan niitä epäolennaisia asioita ja sitten josko möllit kesällä.
Eipä juuri hiottu mitään. Ihan ahdistaa treenata Brandyn jälkeen Jussin kanssa tokojuttuja, kun se on niin ahdistunut kaikesta pilkunviilaamishommasta. En tiedä olenko itse liiaksi tosikoistunut tässä lajissa. Nykyään enemmän ärsyttää Jussin "sinne päin" liikkeet, kun ennen se oli vain "Jussin tyyli" ja ei haittaa meiningillä. Vaikkei toko olekaan tosikoiden laji, niin ilmeisesti nälkä kasvaa syödessä ja se täydellisyyden tavoittelu on tullut tähänkin mukaan. Ollaan kuitenkin jankattu uusia ja vanhoja mielenvirkistystemppua, vaikka edelleenkään en ole yrityksistä huolimatta onnistunut opettamaan Jussille kuplien puhaltamista, kierimistä tai jalkojen pitämistä seinää vasten (kaikki sohvat, sängyt, lipastot yms. onnistuu, mutta seinä vaan ei).

Tavoitteet siis vähän... noh. Ihan rehellisesti sanoen, en näköjään Jussin kanssa saanut mitään aikaan. Vaikka ihan tyytyväisenä se tuntuu olevan pelkkänä kotikoiranakin. Itsellä vain omatunto soimaa, ettei se saa tarpeeksi aktiviteettia ja tekemistä :/

Brandyn tavoitteina tälle vuodelle oli seuraavat;
Brandyn vuoden 2012 tavoitteet; 
- ALO liikkeet kuntoon ja ainakin mölleihin jos en kisaamaan asti vielä uskaltaudu.
- Agin jatkaminen, jatkoryhmäytyminen (loppuvuodesta möllit?)
- Näyttelyissä pyöriminen, ERI SA? Junnusertejä?
- Mätsäreissä pyöriminen ja harjoittelu.
 - VEPE?
- Haku?


Ja lähempi katsaus kertoo;
- ALO liikkeet kuntoon ja ainakin mölleihin jos en kisaamaan asti vielä uskaltaudu.
Tähän voin aika ylpeänä sanoa, että check! Alon liikkeet siis saatiin kaikki haltuun (jos ei lueta mukaan sitä luoksepäästävyyttä, joka oli lähinnä luokseryntäys...), vaikkakin osa hajoili siellä sun täällä ja jäävät hajosikin syksyllä aivan totaalisesti. Nyt nekin kuitenkin taas alkaa sujua paremmin! Eli lähes puhtaalla omatunnolla tämä toteutui. Mölleissä käytiin jopa kolme kertaa! Kaikista saatiin ALO1 (179p, 175p ja 187p) sijoituksina 6, 2 ja luokkavoitto! Uskaltauduin myös virallisiin kisoihin, toisesta onneksi saatiin se ALO1 171p ja toinen olikin sitten totaalinen huumorinumero ALO3 138p. Tavoitteet siis toteutuivat!
- Agin jatkaminen, jatkoryhmäytyminen (loppuvuodesta möllit?)
Agi jatkui, jatkoryhmäydyimme ja treenasimme kovasti isosti! Käytiin myös mölleissä neljän radan verran, joista 3x HYL ja 0-tulos 3sija. Kaksi näistä oli pentumöllejä ja kaksi sitten ihan oikeita möllejä minirimoilla suoritettuna.
- Näyttelyissä pyöriminen, ERI SA? Junnusertejä?
Näyttelyissä pyörittiin. Taisi kasvattaja pyöriä enemmän kuin minä, kiitos suuresti siitä! Suomessa Brandy pyörähteli siis viimeinen pentukehä Kajaanissa ROP-pentu. Ja sitten virallisissa kehissä 2x ERI1. SA:ta ei siis herunut näillä kehänkiertämisillä. Toista se oli sitten rapakon toisella puolen virossa, jossa Brandy kävi pyörähtelemässä yhteensä 5 kertaa. Siellä sijoituttiin ihan PU2 sijoille asti, oltiin VSP-junnu ja vielä tuotiin EE-JMVA -arvokin kotiin. Joka tosin on vielä anomatta, koska minulta puuttuu kirjoitusohjelma, ja ainakun on kirjoitusohjelma saatavilla, niin ei muista sitä tehdä. Lisäksi käytiin aussie openissa, jossa ei herunut edes lämmintä kättä, saati kattavaa arvostelua, jota sinne mentiin hakemaan.
- Mätsäreissä pyöriminen ja harjoittelu.
Pyörittiin ja harjoiteltiin! Käytiin mätsäreissä yhteensä 8 kertaa, joista 3x PUN ei sij, SIN2, 2x SIN3, PUN3 ja PUN4. Eli melko peruskauraa, korkeimmilla palleilla ei tönötetty. 
- VEPE & HAKU
Eipä tullut lähdettyä kumpaankaan. Vepe jäi vähän siitä syystä, että pelkäsin hotspotin ilmaantuvan elämäämme, joka ei moisella näyttelypuudelilla ole kovinkaan toivottavaa. Haku nyt jäi vain jostain muusta syystä.
Tavoitteena ei ollut, mutta terveystuloksia seuraavanlaisesti;
Lonkat C/B
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
Sydän OK, ei sivuääniä
Selkä OK, terve
Ranteet OK, terveet
Olat OK, terveet

Brandyn kanssa vuosi ja tavoitteet toteutui vähän kivemmin. Ja myös nuo terveystulokset tuli mukaan. Näyttelyissä olisi voinut vähän enemmän pyöriä ja ottaa jotain muita harrasteita mukaan kuin vain toko ja agi.

Vaan sittenpä voitaisiin mennä vuoden 2013 tavoitteisiin!

Jussille asetellaan seuraavia 2013 tavoitteita;
- Agin leikkimielinen jatkaminen, josko vaikka niihin mölleihin taas hauskuuttamaan
- Jos hioisi ne ALOn liikkeet kuntoon(tai ainakin sinne päin), ja käväisisi mölleissä (ikuisuustavoite?)
- YKSI, ainakin yksi näyttely, sen hylkäyksenkin uhalla, loppukesästä.
- Hupsuttelu ja hassuttelu
- Jos nyt ilmaantuisi lähelle koiratanssikisoja, niin niihin osallistuminen.
- Pyörisi parit mätsärit, ihan vain huvin vuoksi.
- Silmätarkki + sydän.

Brandylle tavoitteeksi 2013 seuraavaa;
- Agissa keinu kuntoon ja maksirimojen opettelu räiskimättä. Pitempiä ratapätkiä, möllejä kisatilanteiden harjoitteluun. Kisojen korkkaus suurella ehkällä loppuvuodesta? Omistaja opettelee juoksemaan kovempaa ja ohjaamaan. Mahdollisesti erilaiset kurssit ja koulutukset.
- Tokossa AVO1, lähdetään jo opettamaan niitä VOIvoita. Jos ollaan näppäriä niin VOIn korkkaus loppuvuodesta? AVOn korkkaus pk-noutajien tokomölleissä?
- Näyttelyitä suomessa mahdollisimman paljon. Se SA ja muut plussat ois kivoja. H ois tyhmä kun toi on niin komia. Jos jotain tapahtuu, niin sitten koittelemaan sitä aikuisten sertiä virosta?
- Mätsäreissä pyöritään ja yritetään kahmia palkintoja, kun ei toi harjotustakaan enää tartte.. Kai?
- Tyhmien temppujen opettelu ja elämänkoulun jatkuminen.
- Silmätarkki
- Jos keksitään jotain muuta jännää tekemistä, niin sitten sitä.



1 kommentti:

  1. Haastetta pukkaa!
    http://valkkarijetta.blogspot.fi/2013/02/yhdentoista-haaste.html

    VastaaPoista