sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Parempi reeni

Jepjep. Koska olen olevinaan omannut hyvinkin mielenkiintoisen ja jännittävän elämän, en ole olevinaan kerennyt kirjoittaa tätä merkintää. Vaikka oikeasti minulla on ollut supertylsää ja aikaa vaikka muille jakaa. En edes tiedä, että miksi olen lykännyt tätä, koska reenit meni todella hyvin! :)
Eli maanantaina 26pvä oli jälleen agitreenit Brandyn kanssa. Äitin kyydillä sinne huristelin kun siellä oltiin kyläilemässä vielä tuolloin. Jussi ja Rino jäi pitämään torppaa pystyssä.

Paikalla oli meidän lisäksemme vain Satu koirineen. Joten tungosta ja häiriötä ei ollut nimeksikään. Ehkä ihan kiva vaihteeksi. Brandy oli muutenkin hiukahkon väsynyt kun oltiin käyty riekkumassa äidin naapurin Hessu lk.saksanseisojan kanssa + tunnin lenkki umpihangessa rämpien. Ja lisäksi Brandy ei kunnolla oikein osaa äidin luona rauhottua. Se on aina korvat ja häntä tötteröllä tutkimassa milloin missäkin tapahtuu jotain. Joten virtaa ei ollut. Toisaalta huono, toisaalta hyvä. Mutta sanoisin, että hiukan liian väsynyt pentu kyllä oli, vaikka innokkaasti tekikin.

Noh, jokatapauksessa. Harjoiteltiin paljon erilaisia asioita ja pidettiin kaiken touhuamisen välillä hyvät tauot. Myöskin paikallapysymiset onnistui tällä kerralla todella loistavasti. Kertaakaan ei tainnut varastaa. Pari kertaa se kävi yksinään juoksemassa kunniakierroksia, mutta muuten oli oikein hyvin kuulolla.

Taas tällainen kuviointi. Oikein hyvin meni. Ainut, että Brandyn pitäisi kiertää "kolmos esteelle" vähän kauempaa, sillä mikäli esteessä olisi edes medirima, niin se tulisi varmasti alas. Sen verran niukkoja nämä käännökset. (ainiin btw. meillä on rimat nykyään joko kokonaan jalaksilla, tai sitten puolittain jalaksella kenottaen, haetaan tällä jo pientä hyppyhahmotusta). Tein molemmin puolin, jotta saadaan molemmilta puolin ohjausta aikaan. Itse liikun tässä aika vähän, ja tulen ns. blokkaamaan kakkos ja kolmosesteen väliin, ettei Brandy keksi tehdä välistävetoa. Ei se kyllä ole pitkään aikaan enää yrittänytkään, mutta varmuudeksi. Tosin pitäisi varmasti harjoitella sitä välistävetoakin joskus. Palkkasin kuviolla lelulla, viskoin siis narulelun vikan esteen jälestä.


Sitten samalla estekokoonpanolla tällaista kuviointia.  Brandy tosi hienosti kiersi, tuli ns. oikeaan käteen kiinni, jatkoi itsenäisesti kakkosesteelle ja taas aika niukasti kiertäen kolmoselle. Mutta oikein päteväinen penska! Palkkasin tässä myös lelulla ja otin molemman puolen ohjausta. Ainakin yritin :DSitten otettiin seuraavanlaista systeemiä. Ensin otettiin ihan vain 1,2,3 hyppyä. Etenemistä. Vähänhän nuo rimat kolisee, muttaaah.. Palkkasin taas viskaamalla narulelun 3 esteen jälkeen.
Seuraavaksi otettiinkin sitten vielä putki mukaan remmiin, tosi upeasti haki putkeen, aluksi piti vähän viedä sitä sinne, mutta idean hoksattuaan ei niin paljon tarvinnut mukana mennä. Palkkasin sitten putken jälkeen, lelulla jälleen.

Sitten otettiin lisää esteitä remmiin seuraavasti. Elikkä putken jälkeen taas kaksi "suoraa estettä". Tässä pyrin siihen, että pääsen lähettämään putkeen kakkosesteeltä ja odottaa sitten putken jälkeisellä esteellä. Ei mitään ongelmaa! Pentu haki putkeen tosi pätevästi noinkin kaukaa lähetettynä ja tuli hienosti loppuun myös loput kaksi estettä. Lelulla palkkausta jälleen.

Sitten otettiin vielä vähän taas lisää esteitä ja ohjausta remmiin. Elikkäs nelosesteen jälkeen vielä kierrätys ja kaksi estettä. Ensin en vienyt tarpeeksi selvästi kierrätykselle, joten pujahti välistä. Seuraavalla kerralla menin vähän blokkaamaan väliin ja selvemmin itsekin kierrätin lähempänä, niin ei mtn ongelmaa. Hienosti kiersi ja haki seuraavaakin estettä. Ja sen esteen jälkeen sitten palkka. Myös ns. peilikuvana sama kuvio, että tuli harjoiteltua sitä molemmilta puolin ohjausta.


Loppuunsa vielä sitten tällainen kuvio samaisella radalla. Itse odotin siis kakkosesteellä, ohjasin sen ja sitten putkeen. Otin vastaan vähän putken jälkeen ja otin vasempaan käteen ja viimeiselle esteelle ohjaus. Hiukan taisi Brandy olla epävarma, että mitä täytynee tehdä. Mutta hienosti meni niinkuin oli tarkoituskin. Päteväinen lapsoinen!

Kuten huomaa, niin en vielä nää tarpeelliseksi tehdä Brandyn kanssa pitkää ratapätkää, saati sitten mitään kieputusta. Itsekin kuitenkin vielä menen kieputtamisessa sekaisin, niin parempi että Brandy saa nyt ensin yleistä varmuutta esteisiin ja niiden hakemiseen ennenkuin lähdetään törttöilemään mitään hankalampaa.

Tehtiin myös keppejä verkoilla. Nyt oli hakeminen jo vähän parempaa kuin viimeksi, vaikka Brandy olisi muutaman kerran taas halunnut oikoa tiensä namialustalle jota Satu vahti silmä kovana. Vähän epävarmaa ja hitaanpuoleista oli keppeily jälleen, mutta eiköhän ne siitä varmistu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti