perjantai 29. huhtikuuta 2011

Tapahtumattomuutta



Hei vain kaikille pitkästä aikaa!
Ajattelin nyt päivitella tännekkin, vaikkei mitään jännittävää tai hullunhauskaa olekkaan tapahtunut.

Jussin kanssa ollaan vain oleskeltu ja eletty elämää eteenpäin. Jotain ehkä maailman yksinkertaisempia tokotokotteluja ollaan otettu ulkona, mm. seuraamista kytkettynä ja irti, liikkeestä seisominen, luoksetuloa ja muuta samanlaista. Olenpa tässä kiinnittänyt siihenkin huomion, että koira seuraa paljon paljon huonommin hihnassa kuin irti.
Jussi on myös alkanut saamaan väriä, kun on voinut joitakin päiviä paidatta rillua tuolla ulkona. Ja voi miten siitä näkee että se nauttii taas kuivasta, lämpimästä ja auringosta. Se on niin paljon iloisempi ja reippaampi otus!

Ollaan Jussin kanssa käyty myös kyläilemässä. Ollaan nimittäin käyty uudessa "anoppilassa" Juuassa. Siellä on myös kaveri, Otto. Otto on dreeveriuros, samanikäinen kuin Rino. Otto on viralliselta nimeltään Oskulan Otto-Poika. Aluksi Jussi ei Otosta pitänyt lainkaan. Heti kun lähekkäin/nenäkkäin pääsivät, alkoi armoton egoaminen ja purraus. Kovasti Jussi yritti myös selkään hyppimällä alistaa vanhaa herraa ja jos herra ei ollut aloillaan, niin sitten Jussi laittoi rähinät päälle. Otto onneksi sen verran hyväkäytöksinen, että takaisin se ei sanonut. Mikä oli ihan hyvä, sillä muuten olisi Juukareissut saattaneet olla vähän mutkikkaampia.
Toisella kyläilykerralla Jussi vain muutaman kerran nostatti egoaan, mutta sen jälkeen ei minkäänlaista purraamista tai alistamista ollut.
Jussia myös syötettiin erittäin hyvin talon puolesta :P Se veti napaansa mm. pizzaa, lettuja, lihoja ymsyms. Ei ehkä ollut ihmekkään että sitten niitä tarpeitakin tehtiin sisälle, kun ei ollut normaalit ruuat ja ruoka-ajat. Eikä tuo nyt hirveästi ulos ole tottunut pyytämään.
Ja maininnan arvoisena se vielä, että Jussissa käveli myös punkki! Kiinni se ei ollut vielä kerennyt, mutta kova oli yritys. Voipi olla, ettei koira(/koirat ;) ) lähde kesällä mukaan tuonne, sillä siellä kuulemma vilisee sekä punkkeja, että kyykäärmeitä enemmän kuin laki sallii. Minä en halua ottaa sitä riskiä, että käärme puree tai saamme tuliaisena borrelioosin...

Mitäs vielä... Käytiin myös tuossa äidin luona ja minä pystytin hetimiten kepit kuivaan pihaan. Vähän oli Jussilla ensin hakemista, mutta kyllä se selvästi muisti homman idean. Hienosti ukko kepitteli ja taas pystyi oikealla puolella ohjatessa jättämään huitomista todella vähälle. Vasemman puolen ohjaus on Jussista taas paljon haastavampaa ja sille puolelle se tarvitsee paljon apuja vielä.

Tähän väliin sitten tunkaisen kevään ensimmäiset alastonkuvat!








Rino sitten taas viettelee leppoisia eläkepäiviä eikä sielläkään suunnalla sen ihmeempiä tapahdu. Tassu on nyt ärrierillä ollut hiukan kipeä ja tulehtunut. Mutta mennyt aika hyvin ohi, putsaamisella ja suojaamisella.

Sitten jos vähän offtopikkia, niin tähän maailmaan on saatu myös kolme uutta eläjää! Kolme nättiä pientä rinsessaa näki päivänvalon aamulla 27.4! Kyse on siis tietenkin kaverini shetlanninlammaskoira Mintun pennuista!
Itse olin apukätilönä siellä, ojentelemassa kaikkea tarvittavaa, desinfioimassa ja kuivailemassa pentuja. Pääasiassa synnytys meni oikein hyvin! Ja Tittatädin Minttumattinen on loistava äiti <3
Syntyneet olivat siis narttuja kaikki, oikein hyvän kokoisia. 1. isohko blue merle narttu "täydellinen/läski" 2. pienempi blue merle narttu "Kehari" ja 3. pienin ja pippurisin tricolour narttu.
Omia lemppareita näistä olivat Kehari ja trikki. Jotenkin niin persoonia molemmat! Vaikka koko pentue oli aivan upea!
Lisää pennuista ja niiden kasvusta voit lukea Mintun omasta blogista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti