torstai 1. maaliskuuta 2012

Rimpappaa lääkärissä

Koska minulla on hirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrveeeeeen tylsää (ja ei opinnäytetyötä ei tokikaan voi työstää), niin tulempa raapustamaan tänne vähän Rinonkin kuulumisia.
Rino siis tosiaan kävi tiistaina äidin kanssa Martinan vastaanotolla Joen eläinlääkärissä. Suurimpana huolenaiheena korvat, jotka vain möhnääntyvät.

Martina kuitenkint tutki Rinon läpikotaisesti ja totesi että se on oikein hyväkuntoinen veteraani. Mikä tietysti, niin se valtavan suuri jättimäinen rasvapatti kyljessä ja toinen pienempi etujalkojen välissä. Mutta niille ei voi mitään tehdä.

Korvat olivat kaikkein kinkkisin. Rinon oikeanpuolimmainen korva on pahin. Koska lääkkeet ja puhdistus eivät ole auttaneet, on korva alkanut itse puolustaa itseään. Se on turvonnut lähes kokonaan umpeen korvakäytävästä. Ja lisäksi siinä korvassa oli myös se verikorva, joten korvanlehtikin on kovettunut ihan koppuraksi. Ilmeisesti Rino ei kuule tällä korvalla kovin hyvin, tätä olimmekin kyllä jo äidin kanssa uumoilleetkin.
Korvat putsattiin _jälleen_ ja _jälleen_ niihin annettiin myös lääkkeet. Oikeastaan ne ovat enemmänkin sitä vasenta korvaa varten, koska kuten Martinakin sanoi, ei oikeanpuolimmaiselle korvalle voi oikein enää mitään tehdä. Tottakai sen hoitamista pitää jatkaa kuten ennen, mutta se tuskin auttaa. Normaalitilanteessa Martina olisi suositellut leikkausta, mutta ei Rinolle, ei enää, se on niin vanha jo. Tämä on ihan ymmärrettävää, emmekä luultavasti olisi leikkaukseen edes lähteneet.

Olemme äidin kanssa alustavasti miettineet, että jos Rinolta löytyy jokin leikkausta vaativa, vakava ja elämään suuresti vaikuttava vaiva, niin emme lähde Rinoa enää leikkaamaan. Se saa elää sen ajan mikä sen elämänlaadulle on mielekästä. Ilman kipuja ja suuresti rajoittavia vaivoja. Luonnollinen kuolema tietenkin toivotuin vaihtoehto, mutta mikäli on tarpeen niin saatamme papparaisen viimeiselle matkalle.
Toivottavasti nämä asiat eivät konkretisoitu vielä pitkään pitkään pitkään aikaan!

Toivottavasti seuraavan kerran kirjoitellaan vähän mukavemmissa tunnelmissa.

2 kommenttia:

  1. mitä tarkotat ns. luonnollisella kuolemalla?

    VastaaPoista
  2. Tarkoitan että koira kuolee rauhassa ja ilman kipuja ns. "nukkuu pois". Luonnollinen kuolema ehkä vähän huono sanavalinta, mutta kelvannee paremman puutteessa.

    VastaaPoista