keskiviikko 26. helmikuuta 2014

22.2.2014 Jyväskylä KV

"Ei ole mitään odotuksia, kunhan käydään pyörähtämässä" - taisi olla minun suustani päästämä lausahdus useaankin kertaan, sen jälkeen kun luin Jyväskylän näyttelysivulta, että aussieita oli ilmoitettu yhteensä 40kpl joista jopa 21 oli uroksia! Tähän mennessä taitaa olla suurin määrä aussieita mihin ollaa itse osallistuttu...
Ja ei, minulla ei tuosta määrästä ollut minkäänlaisia odotuksia.

Näyttelyyn tosiaan startattiin kello viisi aamulla. Mukana matkassa oli Emmi ja Emmin mudi Csilla. Lisäksi oli Annan ja Myrn, jotka olivat syy, miksi noin aikaisin aamulla lähdimme, sillä he osallistuivat rallytoko kisaan. Brandyn kanssa tosiaan olimme paikalla kolmisen tuntia ennen oman kehän arvioitua alkamisaikaa. Siellä se häkissä varsin rauhallisesti vietti aikaansa. Välillä käytiin ulkona tarpeita tekemässä, sitten hinkkailtiin pienesti tokoja ja leikittiin patukalla. Ja tietysti laitettiin karvat ojennukseen ennen kehää.Avo-uroksia oli paikalla 7kpl, poissa oli 4kpl. Kehään mennessä EH olisi mukava, ERI olisi jee ja SA olisi tuplajeejee! Brandy esiintyi oikein nätisti, vaikka olimme letkan viimeisenä, vähän se kiskoi, mutta ei onneksi kovin pahasti.
Kehästä saimme ERIn. Sitten tuomari alkoi laittamaan neljää ERIn saanutta koiraa järjestykseen. Ensin tuomari osoitti meidät kolmanneksi. Mutta yhden kolmen ryhmäjuoksukierroksen jälkeen, halusi meidän juoksevan kahdestaan kakkosena olleen koiran kanssa. Juoksukierroksen päätteeksi tuomari halusi meidän vaihtavan paikkoja, eli siirryimme kakkospaikalle. Sitten tuomari halusi vielä, että juoksemme ykkösenä olleen koiran kanssa kierroksen ympäri, kierroksen jälkeen järjestys pysyi samana. Saimme Brandyn kanssa juosta siis ihan mukavasti kierroksia, saatiin omistajalle ainakin pientä hikeä ja hengästystä päälle.
Luokka 1 oli siis arvatenkin Nipa, eli Glenhouse's Youre Myhero, jolle häviämme joka kerta :D, Brandy oli sitten luokkakakkonen, kolmantena tuli Riekonhovin Force Majeure ja neljäntenä Easy Jailhouse Rock. Tuomari halusi kahdelle ensimmäiselle antaa SA:t, eli Brandylle ja Nipalle.

Sitten valio ja vetskut pyörähtivät kehässä ja yksi valio tuli kanssamme ERI:n ja SA:n kera PU kehään.
PU kehässä oli siis yhteensä 4 koiraa. Junnu, kaksi avointa ja yksi valio. Muutamat kerrat tuomari juoksutti meitä ympäri, mutta järjestys pysyi samana. PU1 oli junnu-uros Imperial-Whist's-Hert-Honors Des Terres De Laumeneel, jolle meni serti. PU2 Glenhouse's Youre Myhero, jolle vara-sert ja cacib. Brandy sitten kolmantena jonossa eli PU3 ja saatiin kotiintuomisiksi VARA-CACIB. PU4 oli sitten valiouros Svante, eli Leading Angel's The Devils Diamond. Svante on sama koira, jolle Brandy hävisi joka kerta junnukehissä virossa.

Arvostelu kuului seuraavasti:
"Strong 2year old male. Typical masculine head. Good body structure, good topline. Could have better muscle definition. Narrow in hocks in movement. Correct bite."
AVO ERI2 SA PU3 VARA-CACIB

Tuomarina Petru Muntean, Romania

Tuosta arvostelusta jäi mietityttämään kohta "Could have better muscle definition", elikkä tuomari toivoisi parempaa lihaksistoa.. Omasta mielestäni Brandyllä ei nyt mitenkään erikoisen huono lihaksisto ole.. Kasvattajan kanssa tässä myöhemmin mietittiinkin, että olisikohan tuomari tarkoittanut, että muzzle, eli toivoisi enemmän täytettä kuonoon... Sitä on Brandylle toivottu useasti ennenkin.. Eli liekkö kirjurin kuulo/kirjoitusvirhe tämä.. Tai sitten tuomari on vaan halunnut lisää lihasta.. Miten lienee, ei voi tietää!


 
Jussi oli hoidossa ollessaan näyttänyt lähinnä tältä <3

1 kommentti: