sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Virallisesti EE JMVA BIS1 Vepe-kokeilija!

Otsikossa aikalailla tiivistettynä se mitä on viimeisen päivityksen jälkeen tapahtunut!

Käytiin Brandyn kanssa pohjois-karjalan noutajien yhteistyössä Joven kanssa järjestämässä vesipelastus kokeiluillassa! Tätä olinkin odottanut kuukausitolkulla ja ilmoittauduin heti mukaan kun tieto tapahtumasta tuli julki. Ja kannatti! Oli ihan huippukivaa, sekä minulla, että koiralla!

Pikkaisen voisin sanallisesti avata hommaa ensin. Eli homma alkoi sillä, että koira veneeseen ja käytiin pikku kiekka soutelemassa. Brandy on ollut vain kerran elämässään veneessä ja se oli alle vuoden ikäisenä, joten voineeko sitä edes laskea. Edeltä se ei hypännyt veneeseen, vaikkei sitä varsinaisesti kyllä mitenkään aristanut tai pelännytkään. Itse sitten kömmin edeltä paattiin ja pyynnöstä Brandy sitten hyppäsi perästä. Vetten päälle lähdettäessä Brandy selkeästi ihmetteli ja jännittikin tilannetta vähän. Mutta kiltisti rauhassa istui.

Seuraava homma olikin sitten veneestä hyppääminen, eli koira veneeseen ja ensin hyppääminen kuivalle maalle. Tällä kertaa Brandy hyppäsi ihan omaehtoisesti veneeseen ja nätisti sieltä poiskin. Sitten seuraavalla kerralla paattia soudettiin vähän kauemmas, ja minun suureksi hämmästykseksi Brandy lähti sieltä hyppäämään todella reippaasti! Henkilökohtaisesti en olisi uskonut Brandyn niin helpolla hyppäävän, koska se ei ole tykännyt laituriltakaan hypätä veteen. Toisella hyppäyskerralla Brandy sitten asiaa hiukan mietiskeli ja tästä johtuen tyyli ei ollut kovin hyvä ja Brandy joutui uppeluksiin. Minulla kävi ajatus mielessä, että olisi pitänyt ottaa vielä kolmas hyppy, ettei Brandylle jäisi paha maku suuhun siitä, että joutui veden alle.

Sitten haettiin venettä ja minä uskoin, että Brandy ottaa vetoköydestä kyllä ihan ongelmitta kiinni. Ekalla kerralla Brandy vähän hapuili että mitäs hittoa tässä pitää oikein tehdä, mutta homman tajutessaan sujui erittäin mallikkaasti. Toisella kerralla ei mitään ongelmaa ja kolmannella kerralla haki sujuvasti vieraalta ja kevyesti vetikin jo venettä. Brandy on kyllä todella huono tuomaan tavaroita suoraan käteen vedestä, joka tässäkin näkyy.

Lopuksi otettiin vielä yhdet hypyt veneestä. Tässä oikeasti sain tehdä kaikkeni, että Brandy hyppäsi. En tiedä jäikö paha maku siitä sukelluksesta vai oliko jo niin väsynyt. Saattoi tietysti olla molempiakin. Mutta sieltähän se loppujen lopuksi sitten vielä hyppäsi.

Oli kyllä ihan huippukiva tutustumiskoulutus! Voin kyllä kertoa vepekärpäsen purreen! Kunhan raaskin Brandyltä joskus muutamien vuosien päästä ajaa turkin alas, niin meidät varmasti nähdään vepeilemässä!
Tässä vielä video vepetohottajasta!


Sittenpä 7.7 olikin POKSin 30v juhla match show! Alunperinen tarkoitus kisailemaan lähtemisestä oli Jussi ja Jussin treenaaminen näyttelykisatilannetta ja etenkin pöydällä oloa varten. Päätin kuitenkin ottaa myös Brandyn mukaan "sama kai se on ottaa mukaan" -tyylisesti.

Jubba esiintyi ensin. Ja voi että se oli niin täpinäKebab! Se vaan steppasi ja viuhtoi häntäänsä kun sillä oli niin kivaa. Joskin kivuus loppui kun tuomari tuli katsomaan. Jussi meni kyllä iloisesti vastaan, mutta sitten ei halunnut nuuhkaisua enempää kontaktia. Pöydällä sitä jännitti hirmuisesti, mutta antoi koskea ja tarkastella. Joskin oli melkolailla pöydän reunalla. Lisäksi Jussi nykyään jotenkin hätäilee pöydältä lähtiessä ja yrittää hypätä siitä itse pois. Jubba kuitenkin palautui pöytäepisodista varsin mallikkaasti, eikä sitä maassa enää ahdistanut. Sama iloinen Jubba. Kuitenkin arkuudesta johtuen saimme sinisen nauhan.

Seuraavaksi Brandy kehään. Päätin esittää Brandyn vapaasti, koska tarkkaillessani tuomarin mieltymyksiä, kävi ilmi, että hän tykkää ehkä enemmän iloisesta ja rennosta esiintymisestä. Minusta Brandyn esiintyminen olisi siis vähän mitä sattuu, koska jalat oli ties milloin missäkin, eikä Brandyä oikein jaksanut kiinnostaa seistä paikallaan kun minä lirkuttelen hihnanmitan päässä. Saatiin kuitenkin punainen.

Sinisten kokoomassa Jubba liikkui erittäin upeasti ja seisoi kivasti, joskin tuomarin tullessa taas vähän jännitteli. Meidät sitten käteltiin pois. Ei kylläkään haitannut, koska Jubba oli niin iloisa muuten! Jussi siis SIN ei sij.

Punaisten kokoomassa jatkoin Brandyn vapaana esittämistä. Hyvin saatiin myös kiitorataa liikkeille, kun kaksi kehää laitettiin yhteen. Ja sitten muuten saikin juosta! Lopulta tuomari kätteli meidät PUN1!
BIS-kehässä oli paljon hienoja koiria, niinkuin kuuluukin. Brandy esiintyi vallan pätevästi edelleen, vaikka sillä oli melko kuuma, eikä sitä olisi meinannut jaksaa enää kiinnostaa koko homma. Siinä sitten sijoiteltiin  koiria, kunnes oli jälkellä Brandy ja juniori (vai pentu?) tanskandoggi. Kerran taidettiin kehä vielä ympäri hyöriä, kunnes meidät osoitettiin ensimmäisiksi. Brandy oli siis hienosti (tai minun mielestä ei niin hienosti :D) PUN1 BEST IN SHOW! Aika huipun pätevä jätkä!


Lisäksi vihdoin ja viimein (eihän siinä mennyt kuin vuosi!) saatiin aikaiseksi virallistaa Brandylle sen titteli. Eli Viron Juniorimuotovalio. Vähän kun maksettiin ekstraa, niin saatiin ruma ruusuke diplomille kylkiäisenä!


Sen voisin vielä loppuun mainita, että käytännössä kävimme Jussin kanssa "turhaan" treenailemassa näyttelyjuttuja, sillä pieksämäen aikataulujen tullessa, tuli myös tieto tuomarinmuutoksesta harjisuroksilla. Tuomariksi oli vaihtunut Maret Kärdi. Tästä tuomarista sen verran, että se on huipputiukka (Jussi ei ole huippuyksilö), se rokottaa arkuudesta (Jussi on arka), se on tarkka hampaista (Jussilta puuttuu puolet) ja se mittaa (Jussi on muutaman sentin liian iso). Jotenka tulin siihen johtopäätökseen, että Jussin kanssa on ihan turha lähteä kehäilemään. Mieluummin käytän sen 28e johonkin muuhun, kun lähden hakemaan H:ta tai huonompaa, saatikka hylsyä. Tätä ei siis tarvinne enää jännittää, mutta jännittämisen aiheeksi tulikin sitten ihan muut jutut, mutta siitä lisää viikon päästä! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti